Frågor och svar

5 fakta om mig, och en frågestund

Tänkte att det var dags för en frågestund här igen! Så fråga vad ni vill, jag tänkte till och med slå på stort och svara i en video.. kanske. Hehe, om jag vågar 😉 med det sagt, slänger jag in 5 (helt omotiverade) fakta om mig på en gång!

 • Jag har aldrig varit skadad. Inga brutna ben, inga sträckta eller spräckta kroppsdelar, inte ens minsta lilla hjärnskakning har jag haft.
 • Jag går inte på begravningar. Not my thing, helt enkelt. Gick på en för några år sedan och kommer aldrig göra om det.
 • Jag har aldrig bakat bröd. Inte heller hederliga kanelbullar, sockerkakor eller paj. Alla nämnda är dock min mor duktig på, och jag har fått njuta av diverse nygräddade bröd och bullar under min uppväxt.
 • Jag vaccinerar mig inte mot svininfluensan och liknande, tycker det är dumt. Talar liksom emot sig själv, att spruta in lite av det man är rädd för ska skada.
 • Jag hade alltid MVG i allt i skolan. Från början till första året på gymnasiet (som jag faktiskt gick ut, haha. Ettan orkade jag!) Pluggade gjorde jag dock aldrig, det har jag aldrig varit bra på..

Du kanske gillar

38 Kommentarer

 • Svara
  Martina
  25 augusti, 2012 at 14:48

  Har du skrivit om din gymnasietid och varför du bestämde dig för att inte slutföra den? Isåfall, länka gärna till det inlägget 🙂 Vore intressant att läsa, då jag själv ”hoppade av” 🙂

 • Svara
  Martina
  25 augusti, 2012 at 14:48

  Har du skrivit om din gymnasietid och varför du bestämde dig för att inte slutföra den? Isåfall, länka gärna till det inlägget 🙂 Vore intressant att läsa, då jag själv ”hoppade av” 🙂

 • Svara
  Elin
  25 augusti, 2012 at 19:01

  Äter du onyttigt ibland? typ ben and jerrys eller godis? Hur är din relation till det?
  För mig är det ganska kluvet. Ibland känner jag för att äta det, men jag vill inte för att det känns bara onödigt. Sen ibland vill jag äta det för att det känns mysigt, men jag är inte särskilt sugen. Så det blir aldrig av, haha.

 • Svara
  Elin
  25 augusti, 2012 at 19:01

  Äter du onyttigt ibland? typ ben and jerrys eller godis? Hur är din relation till det?
  För mig är det ganska kluvet. Ibland känner jag för att äta det, men jag vill inte för att det känns bara onödigt. Sen ibland vill jag äta det för att det känns mysigt, men jag är inte särskilt sugen. Så det blir aldrig av, haha.

 • Svara
  Anonym
  25 augusti, 2012 at 20:26

  Hej Fanny!
  Får börja med att skriva att du är otroligt stark som har lyckats komma så långt och vågar stå på dig och skriva om det som du tror på trots folks ogillande.

  Jag är en av alla tjejer som varit vilsna i tonåren med depression, självskadebeteende och ångest. Jag har varit ”patient” hos BUP, suttit i otaliga möten med psykologer/psykiatriker/läkare och tampats med alkohol, mat och destruktiva tankar. Jag undrar nu om du skulle kunna skriva om din tid då du låg inne på BUP- akuten. Vad dina upplevelser och åsikter är om den vård du fick och (iinte fick?) när du var sjukast i din anorexia.

  Hur kom det sig att du blev i lagd. Var det pga din ätstörning eller fanns det andra orsaker med? Hur såg dagarna ut, vad fick du göra och inte göra? Hur var kontakten med psykolog/vårdare/läkare/sjukgymnasten m.m? Jag har förstått från tidigare inlägg att du är väldigt kritisk mot vården du fick när du var inlagd. Vad är orsakerna för detta? Någon speciell händelse/händelser?

  Hur var kontakten med din familj under tiden, fick du ta emot besök eller fick hempermisioner? Fick du någon specifik hjälp mot din ätstörning. Var det hårda regler med låsta dörrar vid toalettbesök, nätter osv?

  Jag läser även Ludmillad blogg, Linneas mamma. Gör du det med? Har läst vad jag tror var din förra blogg att ni låg inne samtidigt. Hur var din relation till henne, har du några specielle minnen av henne som du kommer ihåg extra starkt? Hur tog och fuck du reda på hennes tragiska bortgång? Var du tillfrågad eller tillåten att närvara vid hennes begravning? Läste att du besökte hennes hem och rum. Var det du eller Ludmilla som tog kontakt?

  Vad är dina åsikter och psykofarmaka? Antidepressiva, åbgestdämpande, sömntabletter osv. Vilka mediciner har du själv testat, under hur lång tid och hur påverkade de dig? Sover du idag bra, är relativt ångestfri och saknar självskadetendenser? Jag äter själv SSRI tabletter och har lidit av ett självskadebeteende. När skar du dig sist har du någon gång behövt sy/tejpa/limma sår och hur kom du ur ditt destruktiva beteende.

  Vet att set är många frågor men jag hoppas du kan ta dig tid att svara.
  Kramar Ida!

 • Svara
  Anonym
  25 augusti, 2012 at 20:26

  Hej Fanny!
  Får börja med att skriva att du är otroligt stark som har lyckats komma så långt och vågar stå på dig och skriva om det som du tror på trots folks ogillande.

  Jag är en av alla tjejer som varit vilsna i tonåren med depression, självskadebeteende och ångest. Jag har varit ”patient” hos BUP, suttit i otaliga möten med psykologer/psykiatriker/läkare och tampats med alkohol, mat och destruktiva tankar. Jag undrar nu om du skulle kunna skriva om din tid då du låg inne på BUP- akuten. Vad dina upplevelser och åsikter är om den vård du fick och (iinte fick?) när du var sjukast i din anorexia.

  Hur kom det sig att du blev i lagd. Var det pga din ätstörning eller fanns det andra orsaker med? Hur såg dagarna ut, vad fick du göra och inte göra? Hur var kontakten med psykolog/vårdare/läkare/sjukgymnasten m.m? Jag har förstått från tidigare inlägg att du är väldigt kritisk mot vården du fick när du var inlagd. Vad är orsakerna för detta? Någon speciell händelse/händelser?

  Hur var kontakten med din familj under tiden, fick du ta emot besök eller fick hempermisioner? Fick du någon specifik hjälp mot din ätstörning. Var det hårda regler med låsta dörrar vid toalettbesök, nätter osv?

  Jag läser även Ludmillad blogg, Linneas mamma. Gör du det med? Har läst vad jag tror var din förra blogg att ni låg inne samtidigt. Hur var din relation till henne, har du några specielle minnen av henne som du kommer ihåg extra starkt? Hur tog och fuck du reda på hennes tragiska bortgång? Var du tillfrågad eller tillåten att närvara vid hennes begravning? Läste att du besökte hennes hem och rum. Var det du eller Ludmilla som tog kontakt?

  Vad är dina åsikter och psykofarmaka? Antidepressiva, åbgestdämpande, sömntabletter osv. Vilka mediciner har du själv testat, under hur lång tid och hur påverkade de dig? Sover du idag bra, är relativt ångestfri och saknar självskadetendenser? Jag äter själv SSRI tabletter och har lidit av ett självskadebeteende. När skar du dig sist har du någon gång behövt sy/tejpa/limma sår och hur kom du ur ditt destruktiva beteende.

  Vet att set är många frågor men jag hoppas du kan ta dig tid att svara.
  Kramar Ida!

 • Svara
  Anonym
  25 augusti, 2012 at 21:29

  1. Har du kontakt med Robin?
  2. Har du kommit över Robin?
  3. Överäter/hetsäter du fortfarande?
  4. Hur kommer man ur bulimi?
  5. Skär du dig fortfarande?

 • Svara
  Anonym
  25 augusti, 2012 at 21:29

  1. Har du kontakt med Robin?
  2. Har du kommit över Robin?
  3. Överäter/hetsäter du fortfarande?
  4. Hur kommer man ur bulimi?
  5. Skär du dig fortfarande?

 • Svara
  Anonym
  26 augusti, 2012 at 10:20

  Hur ser en vanlig dag ut för dig? Jobbar du? Vad gör du på ”fritiden”? Vad har du för framtidsplaner?

 • Svara
  Anonym
  26 augusti, 2012 at 10:20

  Hur ser en vanlig dag ut för dig? Jobbar du? Vad gör du på ”fritiden”? Vad har du för framtidsplaner?

 • Svara
  Li
  26 augusti, 2012 at 10:47

  Frågorna kvarstår, röker du fortfarande och har du lagt med den andra bloggen helt?

 • Svara
  Li
  26 augusti, 2012 at 10:47

  Frågorna kvarstår, röker du fortfarande och har du lagt med den andra bloggen helt?

 • Svara
  Ida
  26 augusti, 2012 at 11:44

  Hur kommer man ur hetsätnings mönstret?
  Kan du aldrig känna att träningen blir till ett tvång?
  Hur försörjer du dig. Tar du studielån eller liknande?
  Vad gör du på dagarna och har du planer på att söka jobb?
  Har du ett förstahandskontrakt och hur fick du din lägenhet?

 • Svara
  Ida
  26 augusti, 2012 at 11:44

  Hur kommer man ur hetsätnings mönstret?
  Kan du aldrig känna att träningen blir till ett tvång?
  Hur försörjer du dig. Tar du studielån eller liknande?
  Vad gör du på dagarna och har du planer på att söka jobb?
  Har du ett förstahandskontrakt och hur fick du din lägenhet?

 • Svara
  Erika
  26 augusti, 2012 at 12:08

  Hur var din vikt/hälsoresa, från 90(?) kilo till där du är nu? Hur började du gå ner de första kilona, vad har du tränat, hur mycket, hur började du med styrketräning?

 • Svara
  Erika
  26 augusti, 2012 at 12:08

  Hur var din vikt/hälsoresa, från 90(?) kilo till där du är nu? Hur började du gå ner de första kilona, vad har du tränat, hur mycket, hur började du med styrketräning?

 • Svara
  Frida
  26 augusti, 2012 at 12:22

  Hej! Tack för en inspirerande blogg! 🙂
  Jag är själv väldigt nyfiken på mer ”ren” mat, vad har du för förslag att jag skulle kunna ”börja” med? Eller något tips på vad som är bra att ha hemma eller bara billigt?
  Jag pluggar på folkis just nu och får lagad mat av skolan (så jag ska börja med vegetarisk mat där), men på helgerna? Har du något tips på vart jag kan börja?

 • Svara
  Frida
  26 augusti, 2012 at 12:22

  Hej! Tack för en inspirerande blogg! 🙂
  Jag är själv väldigt nyfiken på mer ”ren” mat, vad har du för förslag att jag skulle kunna ”börja” med? Eller något tips på vad som är bra att ha hemma eller bara billigt?
  Jag pluggar på folkis just nu och får lagad mat av skolan (så jag ska börja med vegetarisk mat där), men på helgerna? Har du något tips på vart jag kan börja?

 • Svara
  Maria
  26 augusti, 2012 at 16:25

  Hur ser det ut med studierna till PT? Kommer du återuppta dem nu till hösten? 🙂
  kram

 • Svara
  Maria
  26 augusti, 2012 at 16:25

  Hur ser det ut med studierna till PT? Kommer du återuppta dem nu till hösten? 🙂
  kram

 • Svara
  Sabine-Välbefinnaren
  26 augusti, 2012 at 17:37

  Hej Hej. Hur började ditt intresse för hälsa och träning? Vad är det för skola du pluggar på? Trevlig kväll. Kram

 • Svara
  Sabine-Välbefinnaren
  26 augusti, 2012 at 17:37

  Hej Hej. Hur började ditt intresse för hälsa och träning? Vad är det för skola du pluggar på? Trevlig kväll. Kram

 • Svara
  isabell
  27 augusti, 2012 at 12:59

  vad i din livssituation skulle du vilja förändra (om något)? vilken egenskap uppskattar du mest hos andra människor? vill du bo i uppis i framtiden eller ser du dig själv någon annanstans? oooch, hur mår lilla hunden?! puss och kärlek, jag saknar dig!

 • Svara
  isabell
  27 augusti, 2012 at 12:59

  vad i din livssituation skulle du vilja förändra (om något)? vilken egenskap uppskattar du mest hos andra människor? vill du bo i uppis i framtiden eller ser du dig själv någon annanstans? oooch, hur mår lilla hunden?! puss och kärlek, jag saknar dig!

 • Svara
  mirela
  27 augusti, 2012 at 14:24

  kan du inte visa hur det ser ut i ditt skafferi och kylskåp?:) jag har så svårt att hålla ordning på alla grejer och få det att se ”prydligt” ut och då får man dessutom koll på hur alla dessa hälsosamma ingredienser och grejer ser ut =) tack för en bra blogg!

  • Svara
   roethlisberger
   27 augusti, 2012 at 14:43

   jo! haha, jag har faktiskt tänkt det 🙂

 • Svara
  mirela
  27 augusti, 2012 at 14:24

  kan du inte visa hur det ser ut i ditt skafferi och kylskåp?:) jag har så svårt att hålla ordning på alla grejer och få det att se ”prydligt” ut och då får man dessutom koll på hur alla dessa hälsosamma ingredienser och grejer ser ut =) tack för en bra blogg!

  • Svara
   roethlisberger
   27 augusti, 2012 at 14:43

   jo! haha, jag har faktiskt tänkt det 🙂

 • Svara
  Emma
  28 augusti, 2012 at 23:09

  Hur går det med pt-utbildningen i Stockholm??! Pluggar du fortfarande eller har du hoppat av? I så fall – varför?

  Kraaam <3

 • Svara
  Emma
  28 augusti, 2012 at 23:09

  Hur går det med pt-utbildningen i Stockholm??! Pluggar du fortfarande eller har du hoppat av? I så fall – varför?

  Kraaam <3

 • Svara
  Anonym
  29 augusti, 2012 at 14:42

  heeej jag undrar vem du va i grekland med? puss 🙂

 • Svara
  Anonym
  29 augusti, 2012 at 14:42

  heeej jag undrar vem du va i grekland med? puss 🙂

 • Svara
  Hanna
  30 augusti, 2012 at 09:26

  Jag har i perioder problem med överätning och svårt att ha vissa saker hemma då jag vet att jag inte kan sluta äta dem och det blir då att jag äter upp allt direkt. Till exempel proteinbollar/bröd och sånt då jag tänker att jag bara ska ta ”en till” och det tillslut blir alldeles för många. Tänkte fråga om du har något tips angående detta då jag jobbar för att försöka sluta med det. Något man kan tänka/göra?

  Sen vill jag bara säga att jag verkligen tycker om din blogg. Den är väldigt inspirerande och du verkar vara en himla fin person 🙂 Kram!

 • Svara
  Hanna
  30 augusti, 2012 at 09:26

  Jag har i perioder problem med överätning och svårt att ha vissa saker hemma då jag vet att jag inte kan sluta äta dem och det blir då att jag äter upp allt direkt. Till exempel proteinbollar/bröd och sånt då jag tänker att jag bara ska ta ”en till” och det tillslut blir alldeles för många. Tänkte fråga om du har något tips angående detta då jag jobbar för att försöka sluta med det. Något man kan tänka/göra?

  Sen vill jag bara säga att jag verkligen tycker om din blogg. Den är väldigt inspirerande och du verkar vara en himla fin person 🙂 Kram!

 • Svara
  Jenny S
  31 augusti, 2012 at 10:14

  Hej Fanny! Kul med frågestund 🙂 Du är så himla inspirerande och min absoluta favoritblogg, alla kategorier!
  Jag har jättemånga frågor men ska försöka korta ner dem lite 😛

  1. Jag undrar hur du gick ner så mkt i vikt men samtidigt byggde muskler. Hur såg din kost ut och hur tränade du? Gjorde du det på ett hälsosamt eller mer besatt sätt (vet inte om du förstår hur jag menar?) Körde du någon form av cardio alls el var det bara styrketräning som gällde? Skulle du gjort något annorlnda nu när du blickar tillbaka?

  2. Hur ser dina pass ut idag, längd, reps, tugnt/lättare osv.

  3. Var finner du inspiration till dina recept och styrketräningsövningar?

  4. Favoritövning

  5. Din absoluta favoriträtt, Favoritgotte & Favoritlivsmedel

  6. Hur ofta äter du ”vanligt” godis, fikabröd, glass osv?

  7. Hur hanterar du en dålig dag & negativa tankar?

  8. Vilka bloggar följer du själv?

  9. Tar du några kosttillskott? Fettförbrännare, PWO, proteinpulver, BCAA osv?

  10. Till sist vill jag tipsa om en blogg jag tror du kommer gilla http://www.tasty-health.se/

  Keep up the good work, jag hejar på dig :))))
  Kram på dig

 • Svara
  Jenny S
  31 augusti, 2012 at 10:14

  Hej Fanny! Kul med frågestund 🙂 Du är så himla inspirerande och min absoluta favoritblogg, alla kategorier!
  Jag har jättemånga frågor men ska försöka korta ner dem lite 😛

  1. Jag undrar hur du gick ner så mkt i vikt men samtidigt byggde muskler. Hur såg din kost ut och hur tränade du? Gjorde du det på ett hälsosamt eller mer besatt sätt (vet inte om du förstår hur jag menar?) Körde du någon form av cardio alls el var det bara styrketräning som gällde? Skulle du gjort något annorlnda nu när du blickar tillbaka?

  2. Hur ser dina pass ut idag, längd, reps, tugnt/lättare osv.

  3. Var finner du inspiration till dina recept och styrketräningsövningar?

  4. Favoritövning

  5. Din absoluta favoriträtt, Favoritgotte & Favoritlivsmedel

  6. Hur ofta äter du ”vanligt” godis, fikabröd, glass osv?

  7. Hur hanterar du en dålig dag & negativa tankar?

  8. Vilka bloggar följer du själv?

  9. Tar du några kosttillskott? Fettförbrännare, PWO, proteinpulver, BCAA osv?

  10. Till sist vill jag tipsa om en blogg jag tror du kommer gilla http://www.tasty-health.se/

  Keep up the good work, jag hejar på dig :))))
  Kram på dig

Lämna ett svar