Efterrätt och gotte Fannys Favvo Frågor och svar Kost Mellis & Kvällis Okategorierat Recensioner Vardagsuppdatering

Ny kategori : Fannys Favvo

Eftersom det rätt ofta kommer kommentarer som i princip är frågan ”vad tycker du om ditten och vad är din favorit-datten”, så tänkte jag att en kategori där jag ägnar inlägg åt att svara på just sådana frågor, vore fint. Det är alltså något jag planerar att fortsätta med så är det något ni undrar fråga på! 🙂

Först ut, är proteinpulver. Det är en djungel, jag vet. Men här ska jag fokusera på att dela med mig av mina favoriter, och inte så mycket fakta eller vad jag tycker om proteinpulver överlag.fannysfavvo

Jag använder PP varje dag. Men jag dricker inte proteinshakes, jag har väldigt sällan proteinpulver i gröten, och även om det har hänt så kan jag inte minnas sist jag gjorde proteinpannkakor… nej, jag gör främst en sak med proteinpulver : fluffar! Proteinfluff är världens finaste gotte, om det görs rätt. Det tog mig ett antal försök men nu vill jag ha min jumboskål med fluff v-a-r-j-e kväll. Det blir väldigt olika med olika pulver, och det är egentligen vid fluffandet jag avgör vad jag tycker om ett protein 😉 alla går ner i bak liksom, men det riktiga testet är när vispen åker ner och Fanny är sugen på fluffgotte…

För, jag gillar smaken på de flesta protein jag smakat. De från fitnessguru är prisvärda och jag gillar att ha deras kasein i mina nötsåser (med en skvätt vatten)self är kvalité och finpris (finns nu även sötad med stevia), Scitec Nutrition’s vit choklad/jordgubb fick mig att våga prova annat än enbart choklad-aktiga smaker, jag gråter dock en skvätt över priserna… liksom ja – de flesta märken får ändå till en bra smak! Men, så finns det som sagt en sak som skiljer min storfavvo från de övriga : hur bra det fluffar. Och där hittade jag min favorit i Budo & Fitness egna vassle i serien Black Line (vars EAA jag också använder inför och efter varje träningspass). Fluffet blir fantastiskt. (jag har en liten procedur när jag fluffar, skriver mer om det nedan)

Jag har provat samtliga tre smaker av vasslet ur Black Line (jordgubb, choklad och päron/vanilj) och jag tycker både smak och löslighet är super. Alla funkar lika bra att fluffa med och även i bak gör det sig bra (här och här har jag använt päron/vanilj-varianten). Priset är fint, dessutom. Den enda nackdelen jag kan finna med detta protein är att det inte finns fler smaker.. jag hade gärna fluffat med någon ny, spännande smak! Men förhoppningsvis kommer det så småning om 🙂

Sist men inte minst : jag får inte betalt för att tycka något om något. Allt jag skriver är mina egna åsikter och ord, och jag skulle aldrig skriva om/rekommendera något jag inte tycker om eller använder själv.blacklineproteinHur jag fluffar : jag slänger ner rejält med bär i en bunke, kanske 2 dl. Två välfyllda nävar, typ. Sedan strör jag över en skopa proteinpulver. Och så en skvätt vatten, bara så att stavmixern kan göra sitt jobb. För ja sen åker stavmixern alltså ner, mixar ihop det hela till en sorbe-liknande konsistens. Efter det är det elvispen som jobbar och makes the magic happen. Hög hastighet och så får man vara noga med att jobba runt kanterna ordentligt. När det är fluffigt är det egentligen ät-dags, men jag brukar ställa in bunken i frysen i 20-30 minuter, för att sedan vispa igen och då få lite fastare konsistens (är man glass-freak så är man). Sedan gillar jag att strö över extra frusna bär, torkade gojibär och givetvis en rejäl dos nötsmör med havssalt. För ni vet, sött + salt = perfection in my mouth.

Du kanske gillar

26 Kommentarer

 • Svara
  Tanja
  4 september, 2013 at 07:52

  Stort GILLA på din nya kategori 😀 Har av någon anledning hållit mig borta från fluff, kanske är jag rädd för att bli beroende… det ser ju såååå gott ut! 😀 Tanken på chokladfluff till kvällsfika får det att vattnas i munnen. En liten fråga, Black Line choklad… chokladsmaken är den typ mörk och åt det bittrare hållet eller mer som mjölkchoklad?

  • Svara
   roethlisberger
   4 september, 2013 at 08:40

   eftersom man alltid blandar proteinet MED någon typ av bär/frukt när man gör just fluff, tycker jag absolut inte att chokladsmaken känns för… chokladig. Tvärtom brukar jag då tillsätta mer kako för att få mer chokladsmak 🙂 har faktiskt inte druckit choklad-smaken rakt upp och ned (eeh vet inte varför haha) men haft den i iskaffelatte, och då kände man i alla fall bara en härligt choklad-touch 🙂
   jag är ju som bekant chocoholic, men faktiskt (!) så gillar jag fluff bäst med hallon. Hallonfluff (som blir lika gott med vilken prottesmak som, faktiskt!) med nötsmör och gojibär har verkligen charmat mig.. VARJE kväll! 😉

   • Svara
    Frida
    11 september, 2013 at 20:32

    vart köper du dina gojibär? Jag älskar att strö dem över både kvällsfluffet och morgongröten men det blir så dyrt att köpa dem på Life exempelvis. Har du något tips?:)

 • Svara
  Jennie
  4 september, 2013 at 08:17

  Älskar den här kategorin!
  Det här måste testas! 🙂
  Vilken smak på PP tycker du passar bäst ihop med hallon?

  • Svara
   roethlisberger
   4 september, 2013 at 08:41

   hm alla dessa tre blir bra! Men jag har mest av päron/vanilj-smaken hemma (4 kilo haha) och jag tycker den är supergod till hallon faktiskt, lite otippat kanske. Med några steviadroppar med vaniljsmak blir det perfektion!!

 • Svara
  amanda
  4 september, 2013 at 08:47

  Jag gör också en megaskål fluff, VARJE kväll, det är så ljuvligt gott, en tradition jag gärna håller. Tyvärr tog mitt pulver vit choklad/jordgubb från fitnessguru slut häromdagen (sörjer) och den gör sig absolut bäst med mixade frusna jordgubbar som sedan vispas. med extra hallon på toppen! kanske får jag nu testa en annan smak och ett annat märke, så tack för tipset! Kan rekommendera en megagod glass/kräm/gegga jag gjorde igår när chokladsuget satte in. En frusen banan mixas med lite vatten, lite mjölk, eko vaniljpulver, en matsked kakao och en skopa fitnessguru casein. När allt mixats, vispas det sedan och in i frusen en halvtimme extra. gudomligt gott, chokladigt och kladdigt. man får passa sig för att hälla i för mycket vätska. men rekommenderas varmt som sagt! 🙂 kram fanny!!

  • Svara
   roethlisberger
   4 september, 2013 at 08:50

   åååh fuuu va gott, ska testas! Är sådääär förtjust i banan… men ibland blir jag konstigt sugen på det ändå, haha, så får passa på att testa ditt tips då! Tack fino, kramar till dig!

 • Svara
  amanda
  4 september, 2013 at 08:48

  double chocolate casein fitnessguru*

 • Svara
  Maria
  4 september, 2013 at 08:49

  Alltså en fråga bara. Det händer att jag gör fluff för jag tycker oxå det är JÄTTEGOTT! Och anledningen att jag inte gör det oftare är att jag får i princip städa hela köket efteråt! För när jag ska ner med stavmixern i bunken och trycker på startknappen så flyger typ allt ur bunken och det ligger små PP-täckta hallonbitar över hela golvet! Så jag får typ ta en handduk runt om bunken och ja… det blir mest en massa klet överallt. Vad har du för magisk stavmixer? Eller mixar du i nån speciell bunke?! Snälla hjälp! Jag vill oxå kunna göra fluff varje kväll utan att behöva sätta på mig städrocken samtidigt!

  • Svara
   roethlisberger
   4 september, 2013 at 08:54

   haha been there! Numera händer det aldrig mer dock, och det man får tänka på är : när jag har ner hallon i bunken krossar jag dem lätt i handen ”på vägen”. Sedan häller jag ju på en skvätt vatten, och innan jag sedan mixar skedar jag liksom över lite vatten över alla bär och pulvret. Jag använder den röda stavmixern som heter ”Chili” från OBH nordic 🙂 är väldigt nöjd med den ja, men någon speciell supermixer är det ju inte 😉 och helt vanlig bunke 🙂

   • Svara
    Maria
    4 september, 2013 at 10:55

    Hehe, okej! Ska testa det! Tack! 🙂

 • Svara
  T
  4 september, 2013 at 11:05

  Tack för ett bra inlägg! Beställde ett par grejer på Iherb igår och vill också beställa proteinpulver. En fråga dök upp när jag läste i många produktbeskrivningar att man inte skall använda det proteinpulvret om man vill gå ner i vikt. Att gå ner i vikt är egentligen mitt mål … dock vill jag minska fettmassan och få en tajtare kropp. Så, min fråga är … borde jag undvika pulvret som inte skall användas (enligt beskrivningen) ifall man vill gå ner i vikt (och beställa ett annat)? Använder proteinpulvret mest i bakning, men fluffar också.

  • Svara
   roethlisberger
   4 september, 2013 at 11:33

   alltså du kan gå ner oavsett VAD du äter. Det handlar ju om mängd, innehåll, allt relativt till vad du gör resten av din vakna tid när du inte äter.. blir dock nyfiken på vilket pulver detta skulle vara? Är det verkligen vassle eller kasien? Eller är det en gainer? Låter märkligt med den infon i produktbeskrningen av ett ”vanligt” PP.. har du lust att länka?

 • Svara
  Elin
  4 september, 2013 at 11:54

  Gör du fluff med whey eller casein? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   4 september, 2013 at 11:59

   som hela inlägget handlar om, så använder jag numera enbart budo & fitness’s vassle 🙂

   • Svara
    Elin
    6 september, 2013 at 20:52

    Sv: oj, hehe pinsamt. Skumläste första delen bara, var mest ute efter hur man fluffar 🙂

 • Svara
  Ellinor
  5 september, 2013 at 20:15

  Sorry om jag är lite seg, men har du även gjort fluff med fitnessgurus vassle? Tänkte lite mer specifikt på deras jordgubb/vitchoklad. Och hur mycket är en skopa i dl/gram? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   5 september, 2013 at 21:14

   en skopa är ca 30 g. Och ja, och klart det GÅR, men det blir inte på långa vägar lika bra. Jag provade en gång och är inte sugen på att göra om det 🙂

   • Svara
    Ellinor
    5 september, 2013 at 21:37

    Okej, är så sugen på att testa just den smaken men använder inte heller vassle efter träning utan mest till fluff/pannkakor så då blir ju användningsområdena lite begränsade 🙂

    • Svara
     roethlisberger
     5 september, 2013 at 21:47

     den är god att ha i glass, smoothies och kvarg-röror dock! 🙂

 • Svara
  Anna . P
  11 september, 2013 at 09:34

  Spännande att det går att göra fluff av bara bär, pulver & en liten skvätt vatten. Fluff som jag tidigare stött på har nog alltid haft äggvita i sig, så det var den vispade äggvitan som jag trodde gjorde själva fluffet! Men det var det då alltså inte eftersom det blir fluff av även detta… 🙂

  Måste testa!

 • Svara
  Teresia
  18 september, 2013 at 09:10

  Hej !!

  Jätte härligt fluff, testade denna morgon! Jag skrev ner receptet på min blogg och länkade dig 🙂

Lämna ett svar