mobil Vardagsuppdatering

Tiden flyger

Mer än hälften av denna nio dagars långa vecka i skolbänken är nu genomförd, och jag är så stolt att jag inte gav upp för några dagar sedan när det var som jobbigast. För mig, som inte ens haft högstadiets NO, är det ännu mer nytt och avancerat, det vi ska lära oss i både anatomi och framför allt fysiologi. På latin, dessutom.

Men igår började vi med den praktiska delen och fick spendera förmiddagen i gymmet, och under eftermiddagen intervjua våra förta PT-klienter. På söndag ska jag ha min första PT-timme, så himla kul!! Tills dess är det inte minsta lilla anatomi, utan mycket praktik, stretch, näringslära, biomekanik och så lite fysiologi. Slutar tidigt (18.00!! Haha) och dagarna lär rulla fort.

Det ska bli skönt att komma hem. Att inte behöva ställa klockan på 6, att inte behöva passa tåg, att inte behöva vara fokuserad och koncentrerad i en skolbänk 11 h om dagen, att inte behöva komma till gymmet vid nio på kvällen och inte tvingas sova för på tok för få timmar om nätterna. Samtidigt som jag älskar det här. Att springa i tunnelbanan, känna mig delaktig i något bra och fint. Att vara stammis på Coop runt hörnet och att knappa in koden till landets bästa skola för just det jag vill plugga.

Det jag längtar efter mest, är att i lugn och ro kunna gå igenom veckans info och faktiskt förstå allt vi lärt oss. Om jag bara håller i nu, så inte bara tror jag att jag har vad som krävs. Jag vet. Jag har alla verktyg nu, och snart kommer jag ha lärt mig hantera och använda dem, och då vara redo att göra det jag så gärna vill – hjälpa andra att må bättre.

Nej, nu ankommer vi till Stockholms central här, så ska väl hoppa av tåget och röra mig mot gymmet för praktik! Ha en alldeles förträfflig torsdag 🙂

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  Paula
  6 september, 2012 at 07:27

  Åh vad glad jag blir över det du skriver; att du VET att du kommer klara av det. Nu känner jag inte dig men genom din blogg så märker man verkligen att du brinner för det här och det är ett av de viktigaste verktygen man behöver. Kunskap är också viktig men vill man det inte av hela sitt hjärta så spelar det egentligen ingen roll tycker jag.. Sen kommer dina erfarenheter i livet göra att du har möjlighet att förstå fler aspekter av dina klienter än vad dina kollegor kommer kunna göra tror jag. Så keep going och fortsätt blogga! <- mycket viktigt! 😉

 • Svara
  Anna
  6 september, 2012 at 09:21

  Du är GRYM och verkar helt rätt för Pt-yrket, keep it up!!!

  • Svara
   roethlisberger
   7 september, 2012 at 20:03

   TACK så jättemycket, värmer att höra!

 • Svara
  Hanna Pentmark
  7 september, 2012 at 05:46

  Vad skönt att det finns fler som känner precis som jag gör :).
  Men det är klart även vi kommer fixa detta, nu kör vi :):).
  Kram Hanna
  Team MM Sports

  • Svara
   roethlisberger
   7 september, 2012 at 20:00

   ja, vi fixar det tjejen! 😀 kram, ses imorgon! SOV gott tills dess 😉

Lämna ett svar