Efterrätt och gotte Kost MJUKA KAKOR & MUFFINS Recept Vardagsuppdatering

banankaka med jordnötsfrosting

Alltså egentligen vill jag ju snåla lite med recept här nu, spara några överraskningar till boken..Men det är banne mig svårt. Vill ju dela med mig av godsakerna! Och eftersom jag tyvärr inte kan bjuda in er allihop till mig för kak-kalas var och varannan dag, så vill jag ju åtminstone ge er recepten så ni kan mysa hemma med hälsosamma sötsaker ni också.

Idag gjorde jag en saftig banankaka med len, sötsalt jordnötsfrosting. Om ni får receptet här.. och jag fortsätter dela med mig här på bloggen, lovar ni att ändå köpa min kokbok när den blir verklighet? 😉LOVA?!?!

Okej. Då har vi en deal. Nu, in i köket och släng ihop denna kaka som räcker att stilla ert gotte-cravings hela veckan ut. Det gäller ju att planera, ni vet 😉

Banan-kaka:
 • 1 dl kokosmjöl
 • 1 dl sojamjöl
 • 3 msk pofiber
 • 1,5 dl mosad banan (ca 1,5 banan, men mosa först, mät sedan)
 • 5 msk äppelmos
 • 2 dl mjölk (jag använde sojamjölk)
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1 tsk bakpulver
 • 6 msk socker (jag använde sötin)
PB-frosting:
 • 350 g silkestofu
 • 4 msk jordnötssmör (gärna med crunch)
 • 1 liten banan
Gör såhär:

Sätt ugnen på 170 grader. Blanda torra ingredienser i en skål. Mixa banan, äppelmos och mjölk till en jämn smet. Häll smeten på den torra blandningen och rör ihop. Smörj en ugnsfast form med valfritt fett (jag använde kokosolja) och häll i. För att förenkla kommande steg kan du med fördel fetta ett bakplåtspapper, lägga det i en djup plåt och hälla smeten där i. På så vis slipper du skära lager av kakan senare, vilket kan bli knepigt då kakan blir rätt kladdig. Jag gjorde förstnämnda och hann rabbla diverse svordomar under ”byggandet” av kakan senare…

Grädda i 25 minuter (ev kortare tid om du gör en större, plattare kaka från början) och gör under tiden frostingen: mixa tofu, banan och jordnötssmör. Ställ in i kylen och låt bli lite tjockare.

När kakan är klar (den ska fortfarande vara lite kladdig, men inte lös) ta ut och låt svalna. Om du gjorde en högre kaka skär sedan lager, om du gjorde en plattare skär istället ut lika stora rutor. Varva kakan med jordnötskrämen, avsluta med kräm och toppa gärna med bananskivor och jordnötter.

Du kanske gillar

16 Kommentarer

 • Svara
  Ida
  1 oktober, 2012 at 15:05

  Ser väldigt gott ut! Jag provade att baka din mjuka pepparkaka med sötpotatis i helgen och den blev mycket lyckad – supergod och saftig 🙂 ska nog försöka mig på denna också…

  • Svara
   roethlisberger
   1 oktober, 2012 at 16:18

   vad kul att du gillade pepparkakan! 🙂 ja denna var hiiimla god, och frostingen, gaaaah, perfekt att toppa exempelvis morgongröten med!

 • Svara
  Ida
  1 oktober, 2012 at 15:05

  Ser väldigt gott ut! Jag provade att baka din mjuka pepparkaka med sötpotatis i helgen och den blev mycket lyckad – supergod och saftig 🙂 ska nog försöka mig på denna också…

  • Svara
   roethlisberger
   1 oktober, 2012 at 16:18

   vad kul att du gillade pepparkakan! 🙂 ja denna var hiiimla god, och frostingen, gaaaah, perfekt att toppa exempelvis morgongröten med!

 • Svara
  Josefin
  1 oktober, 2012 at 16:39

  Jag lovar!! 🙂

 • Svara
  Josefin
  1 oktober, 2012 at 16:39

  Jag lovar!! 🙂

 • Svara
  Jossan
  1 oktober, 2012 at 18:37

  Looovar!!:)

 • Svara
  Jossan
  1 oktober, 2012 at 18:37

  Looovar!!:)

 • Svara
  Sofie
  1 oktober, 2012 at 19:34

  Mumsigt, jag kommer definitivt köpa din bok 🙂
  Förresten jag gjorde din underbara chokladmoussetårta i helgen och den var verkligen underbar 😀 Det är väl okej om jag lägger upp receptet på min blogg om jag stort och tydligt länkar hit? Ha en trevlig kväll!

 • Svara
  Sofie
  1 oktober, 2012 at 19:34

  Mumsigt, jag kommer definitivt köpa din bok 🙂
  Förresten jag gjorde din underbara chokladmoussetårta i helgen och den var verkligen underbar 😀 Det är väl okej om jag lägger upp receptet på min blogg om jag stort och tydligt länkar hit? Ha en trevlig kväll!

 • Svara
  Madde
  1 oktober, 2012 at 19:35

  Jag kommer absolut köpa boken! 🙂

 • Svara
  Madde
  1 oktober, 2012 at 19:35

  Jag kommer absolut köpa boken! 🙂

 • Svara
  lisa
  3 oktober, 2012 at 09:50

  Allt du lagar ser verkligen gott ut! Måste testas. Jag undrar bara om pofiber går att byta ut mot fiberhusk eller något annat?

  • Svara
   roethlisberger
   3 oktober, 2012 at 10:47

   Tack! Hm byt isfl ut mot någon typ av mjöl, fiberhusk är bara fibrer, så det lär bli lite…kornigt, inte gott. Men det går oftast att byta lite hit och dit, själv är jag rätt slarvig med måtten över huvudtaget!

 • Svara
  lisa
  3 oktober, 2012 at 09:50

  Allt du lagar ser verkligen gott ut! Måste testas. Jag undrar bara om pofiber går att byta ut mot fiberhusk eller något annat?

  • Svara
   roethlisberger
   3 oktober, 2012 at 10:47

   Tack! Hm byt isfl ut mot någon typ av mjöl, fiberhusk är bara fibrer, så det lär bli lite…kornigt, inte gott. Men det går oftast att byta lite hit och dit, själv är jag rätt slarvig med måtten över huvudtaget!

Lämna ett svar