Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Mellis & Kvällis Morgonstund Recept Vardagsuppdatering

fröknäcke med quinoa tricolore, mandel och chiafrön

Jag gillar egentligen knäckebröd. Om det smakar lite mer än bara… mjöl. Vilket många knäckebröd tyvärr gör, enligt mig. Så när jag såg Josefins fina knäcke blev jag inspirerad att göra en lite roligare variant själv istället för att klaga på de man köper i affären! Denna sats gjorde jag på tricolore-quinoa, mandel och chia, toppat med lite flingsalt. Så himla himla gott! Anar att dessa tar slut snabbare än snabbast kommande dagar…För 1 stor plåt (eller om man som jag har plåt variant: mindre, så blir det två) :

 • 1/4 dl chiafrön
 • 1/4 dl linfrön
 • 1/5-1 dl vatten
 • 1-1,5 dl valfria nötter och frön (jag körde på mandel, melonkärnor och solrosfrön)
 • 3/4 dl quinoa + 1,5 dl vatten (dubbelt så mycket, följ anvisningar på paketet)
 • flingsalt + ev. smaksättning
Blötlägg chiafrön och linfrön i vattnet och låt bli geléaktigt. Kokoa quinoan enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna lite. Mixa nötter och frön, och blanda sedan ihop allting. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och skåra (så får du fina bitar från början, istället för att försöka bryta itu det stora knäcket först efter gräddning). Strö över salt och ev. smaksättning, grädda i varmluftsugn på 140 grader (någonstans mellan 130 och 150 grader är lagom) i 30-60 minuter (beroende på ugn!). Man får hålla ett öga och ta ut när de ser klara ut 🙂

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Maria
  16 oktober, 2012 at 10:31

  Låter jättegott! Hur många grader ska ugnen va på? 🙂

 • Svara
  loppanm
  16 oktober, 2012 at 11:14

  prevcis, hur många grader? ser underbart ut!!

 • Svara
  Lina
  16 oktober, 2012 at 12:09

  Åh vilket bbra tips, dett aska jag testa 🙂 Hur gör man om man inte har varmluftsugn?

  • Svara
   roethlisberger
   16 oktober, 2012 at 19:58

   då gräddar man dem eventuellt lite längre tid bara 🙂 håll koll bara (det går rätt snabbt att bränna tunna bröd..) så ska du nog få finfint resultat ändå! 🙂

Lämna ett svar