CHEESECAKE & PAJ Efterrätt och gotte Kost PROTEINBAK Recept

C + C + C + C = kaffe, choklad och cheesecake i ett

Om jag säger CCCC, så tänker ni givetvis Caffelatte Chocolate Chip Cheesecake.

I alla fall så borde ni det. För den är rätt himla väldigt fin, den där CCCC:n. En chokladig, nötig botten, två lager med smak av kaffe, ett med cacaonibs och ett med fyllig chokladsmak. Jag gjorde återigen en liten form (för let’s face it, om man bakar nästan varje dag blir det svårt att göra plats för mer i den dagliga kosten – till och med för godisråttan Fanny), men man kan givetvis dubbla receptet och göra en större om man önskar.

Botten:
 • 100 g kikärtor
 • 4 msk äppelmos
 • 1 skopa proteinpulver (chokladsmak)
 • 1 tsk bakpulver
 • 1,5 msk kakao
 • 2 dl mandel
Fyllning, steg 1:
 • 350 g silkestofu
 • 1,5 skopa proteinpulver (caffelattesmak)
 • 2 msk socker alternativt sötning
 • 2 tsk snabbkaffe
Fyllning, steg två:
 • 3 msk kvarg
 • 0,5 msk sötning
 • 3 msk kakao
Börja med botten; mixa kikärtor, PP, kakao, äppelmos, 1 dl mandel, sötning och bakpulver till en någorlunda jämn smet (lite nötbitar är bara gott!). Mal resterande 1 dl mandel till ett fint nötmjöl, och blanda med smeten. Låt stå i kylen minst 30 minuter, fetta en ugnsform med löstagbara kanter och tryck sedan ut botten i den. Förgrädda i 175 grader i 5-7 minuter, tills fast.

Mixa allt utom cacao nibs till fyllningen (det som står under ’steg ett’). Häll hälften i det förgräddade skalet, strö över cacao nibs och rör runt lite med en gaffel. Tillsätt ingredienserna under ’steg två’ i resterande kaffesmet, mixa och häll över kaffe/cacao nibs-fyllningen. Grädda i ugn i 30-40 minuter, håll ett öga på ytan och täck eventuellt med folie efter halva gräddningen så kakan inte bränns. Låt svalna, och förvara sedan i kylen.

Du kanske gillar

7 Kommentarer

 • Svara
  floppy2hottie
  22 oktober, 2012 at 21:24

  Ser jätte gott ut! Duktig tjej 🙂

 • Svara
  Karin
  23 oktober, 2012 at 06:16

  wow, så duktig du är! bara två snabba frågor som skulle underlätta supermycket för mig när jag vill testa dina recept! hur stor är din lilla form i diameter? vill ju investera i en eftersom du gör så mycket gott! och jag har proteinpulver, men aldrig fått med en skopa 🙁 så fråga: vad motsvarar en skopa (spelar ingen roll om du anger i gram eller mått!) tack! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   23 oktober, 2012 at 06:51

   Hej! Vad roligt att du gillar bloggen och recepten, och vill testa 😀 min lilla form är 17 cm i diameter, och 1 skopa är i regel ca 30 gram 🙂 jättekonstigt att du inte fått med något mått, det får jag en ny i VARJE burk… 😛

 • Svara
  Linda Persson
  26 oktober, 2012 at 18:49

  Är det vanligt proteinpulver eller någon bakvariant?

  • Svara
   roethlisberger
   26 oktober, 2012 at 19:58

   vanligt vassle

 • Svara
  Emmelie
  28 oktober, 2012 at 18:20

  Funkar de utan cacao nibs?

  • Svara
   roethlisberger
   28 oktober, 2012 at 21:02

   ja klart, men blir ju godare med lite ”tuggmotstånd och krisp” 🙂 byt ut mot hackad choklad!? mumsi!

Lämna ett svar