Efterrätt och gotte JULRECEPT Kost PROTEINBAK Recept

Choklad och mandelbiscotti

Jag har alltid gillat Biscotti. Ni vet, de där söta skorporna, ofta med mandlar eller choklad. Jag har aldrig gjort några själv (tills nu, då) utan åt de som mamma köpte hem någon gång då och då. Till jul brukar min lillebrors klass alltid sälja julbak för att samla ihop pengar till klass-kassan, och någon förälder där gör visst himla fina saffrans biscotti. Älskar dem. Så jag tänkte, kan man healthy:fiera i princip alla andra bakverk, varför skulle det inte gå att få till en liten skorpa?

Jag gjorde två varianter här hemma, en med choklad och en med just saffran. Båda blev sanslöst goda och dessutom söta att titta på 🙂 Här kommer receptet på choklad-varianten, men feel free att skippa kakaon och ersätta med valfri smaksättning 🙂

Blöta:

  • 3 äggvitor
  • 4 msk äppelmos
  • 4 msk kvarg (eller grekisk yoghurt)
  • 4 msk mjölk
  • 1/2-1 dl socker, eller motsvarande sötning (smaka av)

Torra:

  • 3 dl mandel malt till ett fint mjöl
  • 2 skopor proteinpulver
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 4 msk hackade mandlar

Mixa blöta och torra för sig (inte mandlarna). Rör ner den torra blandningen i den blöta, och tillsätt mandel. Bre ut på en plåt (2-3 cm tjock) och grädda i 160 grader i 20-30 minuter. Ta ut, skär i bitar och lägg kakorna ”på sidan”. Grädda i ytterligare 20-30 minuter, ta ut och vänd på kakorna, och grädda återigen i 20-30 minuter. Låt svalna helt, sedan har du krispiga och kalasfina biscotti’s 🙂

Du kanske gillar

16 Kommentarer

  • Svara
    Erika
    2 november, 2012 at 16:23

    Ser mums ut! Vad använder du för äppelmos? 🙂

  • Svara
    Erika
    2 november, 2012 at 16:23

    Ser mums ut! Vad använder du för äppelmos? 🙂

  • Svara
    Nicolinafoto
    2 november, 2012 at 22:38

    Ser sjukt gott och tänker faktiskt testa det redan imorgon! Vad använder du dig av för äppelmos, fungerar det med sockerfri tror du? Kan man använda sig av vilket som helt proteinpulver? 🙂

    • Svara
      roethlisberger
      3 november, 2012 at 10:13

      yes, jag använder ÖNOS lågkalori (sockerfritt) så det funkar finfint! 🙂 och proteinpulver borde du kunna använda vilket som, jag tar alltid bara det jag har hemma

  • Svara
    Nicolinafoto
    2 november, 2012 at 22:38

    Ser sjukt gott och tänker faktiskt testa det redan imorgon! Vad använder du dig av för äppelmos, fungerar det med sockerfri tror du? Kan man använda sig av vilket som helt proteinpulver? 🙂

    • Svara
      roethlisberger
      3 november, 2012 at 10:13

      yes, jag använder ÖNOS lågkalori (sockerfritt) så det funkar finfint! 🙂 och proteinpulver borde du kunna använda vilket som, jag tar alltid bara det jag har hemma

  • Svara
    Annica Långvall | Matsmart
    24 november, 2012 at 18:29

    Håller på att baka de här just nu, fast utan proteinpulver och utan hackade mandlar och istället med grovt rågmjöl och solrosfrön 🙂 och en del av mandelmjölet fick bli hasselnötsmjöl!

  • Svara
    Annica Långvall | Matsmart
    24 november, 2012 at 18:29

    Håller på att baka de här just nu, fast utan proteinpulver och utan hackade mandlar och istället med grovt rågmjöl och solrosfrön 🙂 och en del av mandelmjölet fick bli hasselnötsmjöl!

  • Svara
    Amanda
    4 december, 2012 at 09:27

    Hej! Har sett att du ofta använder äppelmos i din recept vilket jag inte är så jätte förtjust i haha;) så undrar om man kan byta ut det till något annat? Sen undrar jag oxå hur stor mängd en skopa motsvarar? Tack för en bra blogg!:)

    • Svara
      roethlisberger
      4 december, 2012 at 10:49

      hej! Jag är inte heller vidare förtjust i äppelmos, äter det aldrig ”som det är”. Men i bakverk tillför det saftighet och konsistens, i de allra flesta recept (förutom typ äppelkaka etc som SKA smaka äpple) så känner man inte ens av moset.
      En skopa (antar att du menar proteinpulver) motsvarar i regel ca 30 g.
      Tack själv! 🙂

  • Svara
    Amanda
    4 december, 2012 at 09:27

    Hej! Har sett att du ofta använder äppelmos i din recept vilket jag inte är så jätte förtjust i haha;) så undrar om man kan byta ut det till något annat? Sen undrar jag oxå hur stor mängd en skopa motsvarar? Tack för en bra blogg!:)

    • Svara
      roethlisberger
      4 december, 2012 at 10:49

      hej! Jag är inte heller vidare förtjust i äppelmos, äter det aldrig ”som det är”. Men i bakverk tillför det saftighet och konsistens, i de allra flesta recept (förutom typ äppelkaka etc som SKA smaka äpple) så känner man inte ens av moset.
      En skopa (antar att du menar proteinpulver) motsvarar i regel ca 30 g.
      Tack själv! 🙂

  • Svara
    Sandra
    4 december, 2012 at 20:00

    Hejsan! Måste först och främst säga att du är en otroligt stark person med vacker energi. Samt att du inspirerar och motiverar med sådan glädje och vilja. Tack för det 🙂 … sen undrar jag, som inte använder mig av proteinpulver eller liknande tillskott (känner mig inte i behov av det … just nu :P) så då undrar jag vad man kan byta ut proteinpulvret mot, som ändå gör biscottin proteinrik? Och om jag vill byta ut chokladen till saffran, vilken mängd ska jag använda mig av? 🙂

    • Svara
      roethlisberger
      5 december, 2012 at 07:09

      någon typ av mjöl, tex mer mandel eller kanske kokosmjöl 🙂 en skopa är ca 60 g, så ungefär det. Jag kan dock inte svara för konsistens/smak! jag vet faktiskt inte hur mycket jag använde, men ca ett halvt paket kanske? eller ett helt kanske.. det ska vara mycket! SMAKA mycket liksom 😀

  • Svara
    Sandra
    4 december, 2012 at 20:00

    Hejsan! Måste först och främst säga att du är en otroligt stark person med vacker energi. Samt att du inspirerar och motiverar med sådan glädje och vilja. Tack för det 🙂 … sen undrar jag, som inte använder mig av proteinpulver eller liknande tillskott (känner mig inte i behov av det … just nu :P) så då undrar jag vad man kan byta ut proteinpulvret mot, som ändå gör biscottin proteinrik? Och om jag vill byta ut chokladen till saffran, vilken mängd ska jag använda mig av? 🙂

    • Svara
      roethlisberger
      5 december, 2012 at 07:09

      någon typ av mjöl, tex mer mandel eller kanske kokosmjöl 🙂 en skopa är ca 60 g, så ungefär det. Jag kan dock inte svara för konsistens/smak! jag vet faktiskt inte hur mycket jag använde, men ca ett halvt paket kanske? eller ett helt kanske.. det ska vara mycket! SMAKA mycket liksom 😀

Lämna ett svar