Det är inte mer än rätt att lägga lite extra krut på frullen såhär under helgen (även om jag vill slå ett slag för vardagslyxen och finfrukost även på veckodagar!). Både igår och idag har denna gröt gjorts, så ni kanske förstår att den smakade rätt fint.
- 1 dl havregryn
- 1 dl mjölk
- 1/2 skopa vaniljprotein
- 1/2 rivet päron
- 1 ägg
- 1/2 tsk vaniljsocker eller lite mindre vaniljpulver
Blanda alltihop, häll i en ugnsform och grädda i 220 grader i 15 minuter. Ha en trevlig söndag!
13 Kommentarer
Maria
4 november, 2012 at 11:16Hej Fanny!
Jag har fått för mig att proteinet i proteinpulver försvinner när det hettas upp eller man fryser det, stämmer det?
roethlisberger
4 november, 2012 at 11:31nej, vart skulle det försvinna? 😉 det förstörs inte (isfl skulle ju protein i kött etc också vara värdelöst tillagat..), det kan dock denatureras, men du kan fortfarande tillgodogöra dig proteinet. Men så länge man inte bakar något i flera timmar i hög värme, så är det lugnt 🙂
Maria
5 november, 2012 at 18:46Okej 🙂
Har läst det nånstans och så tänkte jag på att iom att det säljs speciellt proteinpulver för att baka med där det står ”detta proteinpulver klarar värme” så utgick jag ifrån att vanligt inte gjorde det.. det är ju inte som protein från kött utan mer som från ägg 🙂 Men det är ju kalas som man kan baka med vanligt!
roethlisberger
6 november, 2012 at 07:34ja, så länge man inte bakar något på EXTREM hög värme, eller i evigheter, så är det lugnt 🙂 jag har faktiskt ingen aning om hur det där bak-proteinet funkar, kanske tål de vääldigt hög temperatur? Ingen aning!
Charlotte
5 november, 2012 at 15:59Hej!
Jag tycker dina recept verkar jättespännande och tänkter absolut pröva några de kommande veckorna! Min fråga är om du vet vad man kan ersätta proteinpulvret med då jag inte har sånt hemma? 🙂
roethlisberger
6 november, 2012 at 07:36beroende på vad du gör, malda nötter, mjöl, skippa helt… eller köp hem lite proteinpulver för garanterat bra resultat! 😉
Charlotte
5 november, 2012 at 15:59Hej!
Jag tycker dina recept verkar jättespännande och tänkter absolut pröva några de kommande veckorna! Min fråga är om du vet vad man kan ersätta proteinpulvret med då jag inte har sånt hemma? 🙂
Josefin
5 november, 2012 at 21:29åååh! Det ska testas!
roethlisberger
6 november, 2012 at 07:33gör det 🙂