Denna kräm är fantastiskt len och smakrik, och dessutom vacker med sin röda färg. Här åts den till honungsmarinerad kyckling och två stora, fina sallader.
- 2 dl cashewnötter
- 2 stora, kokta rödbetor
- 1/4 rödlök
- 1,5 msk balsamvinäger
- 1 tsk sambal oelek
- 1/2 dl vatten (ev. mer för lösare konsistens)
- salt och peppar
Blötlägg cashewnötterna i några timmar, häll av vattnet och mixa tillsammans med övriga ingredienser till en jämn kräm. Klart!
12 Kommentarer
Cecilie Lykke
13 november, 2012 at 21:27Dette var en spennende sak! Bruker du den som tilbehør til kjøtt og lignende? 🙂
roethlisberger
14 november, 2012 at 06:29Hade den till kyckling idag, men passar bra till tex lax också! Äter inte kött så vet inte där, men funkar säkert himla bra 😀
roethlisberger
14 november, 2012 at 06:30god att ha i gratänger också 🙂 och gör man den lösare är det en god dressing!
Nina
14 november, 2012 at 07:30Gud vad du är kreativ i köket! Tack för inspirationen 🙂
Kristin
14 november, 2012 at 09:32Hej!
Jag undrar… Om man är ganska ”slapp” i kroppen, och har varit tjockare men gått ner i vikt men inte har så mycket muskler, kan man få en tight och fast kropp då?
Jag har liksom inte överskottshud, utan jag är bara slapp :/ Låter kanske äckligt… Hoppas du förstår vad jag menar.
kram
roethlisberger
14 november, 2012 at 10:06Själklart! Jag gick ner 36 kilo för att komma ifrån min övervikt, och inte var det mycket muskler då 😉 kroppen är COOL och klarar av så himla mycket mer än många tror! Kost spelar dock stor roll när det kommer till ”tight-het”, så se över den, träna regelbundet och bygg upp kroppen igen, så ska du se att kroppen fixar det ”slappa”! 🙂 kram
Susanna Backman
16 november, 2012 at 14:02Ser fantastiskt gott ut! Gillar din sida skarpt 🙂
roethlisberger
16 november, 2012 at 15:01vad kul! Och DETSAMMA 😀