Efterrätt och gotte Julmys JULRECEPT Kost MJUKA KAKOR & MUFFINS PROTEINBAK Recept

Juliga muffins med pepparkaks-mitt

Många efterlyser recept utan proteinpulver, och det kan jag förstå, för jag har själv ganska nyligen gjort plats för protte-pulver i olika smaker i skafferiet. Om ni bläddrar bakåt hittar ni många recept utan, och som många av er skrivit i kommentarsfältet om min bok, så kommer givetvis fokus där vara på recept utan proteinpulver (men ett kapitel kommer innehålla protte-berikade godsaker).

Grejen är att sedan jag insåg hur mycket man kan använda proteinpulver till, och inte enbart dricka det som en shake, så har jag varit fast. Det är också en stor (och dum?!) myt att enbart folk som tränar likt elitidrottare skulle ha nytta av en skopa protein här och där i sin kost. Jag får i mig en skopa om dagen ungefär, en halv gör jag fluff av för att toppa morgon-gröten med, och innan sänggående gillar jag att (återigen) göra fluff som jag äter antingen som det är med exempelvis gojibär eller något gott jag bakat 🙂

MEN, som sagt, man kan givetvis baka massa gott även utan PP! Som dessa juliga muffins. Konsistensen är lätt och fluffig, och hela köket luktar ljuvligt när de gräddas i ugnen (kan vara det bästa med att baka – lukten!). Om man vill, kan man med fördel trycka ner en godisbit i mitten. Jag hade ett par SWEBAR pepparkaka i skafferiet så en sådan hackade jag i stora bitar för att trycka ner en bit utav i mitten av varje muffins. Blir säkerligen kalasgott med en dumle eller annan choklad/kola/godisbit i!

Blöta:
2 ägg
3 msk äggvita
4 msk mjölk
4 msk kokosolja, smält
4 msk äppelmos

Torra:
4 msk kokosmjöl
2/3 tsk bakpulver
2 msk socker/sötning som mäter lika
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk pepparkakskrydda
en nypa salt

Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader. Mixa ägg och äggvitor i ca 30 sek. Tillsätt äppelmos, mjölk och kokosolja. Mixa en snabbis igen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda en sista sväng. Smeten ska vara lite tjockare än pannkakssmet. Häll i förberedda muffinsformar och tyck, om du önskar, ner en bit proteinbar/en dumle i mitten. Grädda i 15-25 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren (jag tog ut mina efter 18 minuter, det är lite olika från ugn till ugn).Jag använde förresten silikon-formar för första gången, och de är ju fantastiska! Inget fastnar, man kan diska dem i maskin och de är dessutom supersöta 😀 så framöver förväntas dessa skymta lite här och var i bloggen. Men nu… en sista bild på de goda jul-muffinsen!

Du kanske gillar

5 Kommentarer

  • Svara
    Ellinor
    3 december, 2012 at 07:53

    Det både ser ut- och låter jättegott! Allting med pepparkaka är gott 😉
    Till jul brukar jag alltid baka en brownie med bitar av pepparkaksdeg och vit choklad. I år tänkte jag dock göra den utifrån mitt recept på brownies med svarta bönor. Tror att det kommer att bli kanon!
    Kram

  • Svara
    amanda magnusson
    3 december, 2012 at 08:26

    HUR goda såg inte dem ut då? Åååh inte bra att sitta och titta på sånthär en måndagmorgon, haha

  • Svara
    Cecilie Lykke
    3 december, 2012 at 11:38

    Oh, yummy!

  • Svara
    Veronica
    5 december, 2012 at 16:04

    Hej!
    Jag testade baka dessa idag och mina blev verkligen INTE sådär fagra, tyvärr. Har du någon aning om varför mina blev typ ihopsjunkna när jag tog ut dom? hade en bit mörk choklad i mitten och mandelmjölk istället för kokosmjöl men annars samma ingredienser som ovan. kan jag ha tagit ut dom för tidigt eller mixat äggen för kort tid? eller kan man helt enkelt inte ha mandelmjöl i dom? =P

    dessa såg ju grymma ut.

  • Svara
    Maria
    6 december, 2012 at 09:41

    Bakade dessa godingar igår! MUMS! Jag tog oxå bitar av en swebar pepparkaka i varje, blev verkligen super! 🙂
    Bakade i silikonformar oxå och dom fick ju sådär perfekt form och ingenting fastnade! 😀
    10 av 10 pepparkakor!

Lämna ett svar