Efter salt sill, fet lax och gräddiga rödbetssallader är man såhär efter julbordet kanske lite sugen på något fräscht och lätt till fikat. Idag slängde jag ihop dessa supersöta muffins med fräsch citron, krispigt kokos-täcke och knallröda granatäpplekärnor gömda inuti. De blev både vackra och väldigt väldigt goda! För 6 st muffins behöver du:
2 ägg
2 äggvitor
2 msk kokosolja
5 msk mjölk
1 msk honung
2 msk socker el. sötning
1/2 tsk vaniljpulver
4 msk kokosmjöl
1/4 tsk bakpulver
1/8 tsk salt
ca 1 dl granatäpplekärnor
4 msk kokosflingor
Gör såhär:
Värm ugnen till 200 grader och smörj 6 muffinsformar, eller använd silikon.
Blanda ägg, kokosolja, mjölk och honung till en jämn smet. I en annan skål, blanda kokosmjöl, bakpulver, salt, socker/sötning och vaniljpulver. Häll den torra blandningen i den blöta och rör tills eventuella klumpar är borta. Rör försiktigt ner granatäpplekärnorna. Häll smeten i formarna och strö över kokosflingor. Grädda i ugnen i 15-18 minuter, tills en provsticka kommer ut ren och torr.
9 Kommentarer
Sara
25 december, 2012 at 17:24De ser supersmarriga ut! Kan man byta ut granatäpplekärnorna mot något annat? Kram Sara
roethlisberger
25 december, 2012 at 19:44ja självklart kan man det – precis vad man vill och gillar 🙂
Sara
25 december, 2012 at 17:24De ser supersmarriga ut! Kan man byta ut granatäpplekärnorna mot något annat? Kram Sara
roethlisberger
25 december, 2012 at 19:44ja självklart kan man det – precis vad man vill och gillar 🙂
Bella
26 december, 2012 at 22:47Älskar din fantastiskt inspirerande blogg fullproppad med motivation. Har en liten fråga/utmaning, jag är vegan men vill såklart oxå baka och frossa i hälsosamma ting. Finns det nån bra motsvarighet? Finns det möjlighet för fler vegan recept? Challenge accepted? Tack än en gång, du är en så härlig inspiration i livet. Fortsätt med det du gör, du är grym bruden! Puss och kram / veganen Bella
roethlisberger
27 december, 2012 at 08:51här kan du väl köra med flax eggs (antar att du vet vad det är, annars googla) och byta ut både honung och socker mot något mer vegan-vänligt.. kanske agavesirap, funkar det? jag gör många av mina recept med en tanke i bakhuvudet att även veganer SKA kunna baka dem, ev med någon liten justering.. så våga leka lite med mina mått och siffror så kan du nog få till riktigt bra saker ändå 😀
jag ska absolut se vad jag kan hitta på annars, challenge accepted alltså 😉 Kram kram
Bella
26 december, 2012 at 22:47Älskar din fantastiskt inspirerande blogg fullproppad med motivation. Har en liten fråga/utmaning, jag är vegan men vill såklart oxå baka och frossa i hälsosamma ting. Finns det nån bra motsvarighet? Finns det möjlighet för fler vegan recept? Challenge accepted? Tack än en gång, du är en så härlig inspiration i livet. Fortsätt med det du gör, du är grym bruden! Puss och kram / veganen Bella
safiyah
1 september, 2015 at 08:15Hej! Ser super smaskiga ut. En fråga: kan man byta ut sockret mot ytterligare två matskedar honung?
Laura
5 juli, 2020 at 12:44Jag provade att göra dem och det var katastrofal!!!