Idag hade jag min mor och lillebror på besök, och jag bestämde mig för att göra en av mina favorit-kladdkakor all times, nämligen min Chocolate Chip Cookie Dough-(protein)kladdkaka. Den är superenkel och blir väldigt väldigt god. Sedan jag postade receptet i bloggen för över fyra år sedan har jag gjort den oräkneliga gånger, och nu för tiden använder jag hederligt vetemjöl (i originalreceptet använde jag rårismjöl). Jag har också slutat ha i vaniljpulver, helt ärligt för att det är så orimligt dyrt nuförtiden och lika ärligt; bidrar det ens med så mycket smak? Jag är tveksam.
Hur som helst, jag tyckte det var hög tid att påminna om detta recept, för det är verkligen superbra!
![](https://roethlisberger.se/wp-content/uploads/2021/07/cccckladd-1-scaled.jpg)
CHOCOLATE CHIP COOKIE DOUGH-(PROTEIN)KLADDKAKA
18cm i diameter
Du behöver:
- 2 dl (80g) havremjöl (mixa havregryn till ett fint mjöl)
- 1 dl (52g) vetemjöl
- 1/2 dl (15g) kasein proteinpulver, jag använde Tyngre’s Gräddkola
- 1 msk sukrin gold
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 dl (45g) kokosolja
- 2 msk (32g) mandelsmör
- 1 dlörk fibersirap, jag använde NICK’s med honungssmak
- 1 äggula
- 40g hackad choklad, jag använde mjölkchoklad från NICK’s
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (som har en diameter på 18 cm)
- Värm försiktigt kokosolja och mandelsmör i micro, inte länge det ska bara bli flytande så du kan röra ihop dem. Tillsätt sedan sirap och äggula, rör ihop, och ställ åt sidan.
- Vänd ner alla torra ingredienser och arbeta ihop till en tjock (tjock!) smet. Vänd sist ner den hackade chokladen och arbeta in den också, tryck sedan ut degen i den förberedda formen.
- Grädda i 12-15 minuter, ta ut och låt svalna helt i formen innan du lossar och skär upp. Förvara i kyl.
![](https://roethlisberger.se/wp-content/uploads/2021/07/cccckladdingredienser.jpg)
Inga kommentarer