Efterrätt och gotte Kost Recept Vardagsuppdatering

Snöbollar med smak av vanilj, gräddkola och gojibär.

Idag har jag haft en sådan där himla bra dag, fylld med enbart fina saker. Vid kvart över sju imorse ringde klockan för en timme på gymmet. Det var kondition som gällde och jag försökte ligga på mellan 60-70 % av min maxpuls för att ligga i det man kallar ”fat burning zone”. Efter 6 km ökade jag hastigheten och sprang 1 sista kilometer, riktigt flyt i löpsteget idag, kul! Sedan väntade en finfrukost innan vi tog en tur till stan och window-shoppade lite (och riktig-shoppade…!). Hemfärd, bak och ett kort benpass på gymmet innan det hämtades pizza och vi parkerade våra kära, välmotionerade rumpor i soffan framför en film. Härliga lördag!

Som sagt, jag har bakat idag. En sats snöbollar. Åh, de blev så goda!

Sådär goda att om man tappar någon på golvet kan man absolut använda tio trettio sekunders regeln.. Sådär goda att man lätt äter alla under en sittning (why not? Bara finheter på ingredienslistan!) och hela satsen innehåller bara knappa 250 kalorier utan choklad. Med choklad landar vi på strax under 590, vilket ger oss en chokladdoppad snöboll för dryga 40 ynka kalorier. Alltså typ ingenting. Alltså typ äter man massa. Och gör helst en dubbel sats. Såklart.snobollar1Mjuka, söta bollar med smak av vanilj och kola, rullade i vit choklad och pimpade med gojibär för lite extra smak, näring och färg.

För ungefär 14 snöbollar behöver du:
1 dl keso
1 skopa caseinpulver vaniljsmak *
1 msk + 2 tsk kokosmjöl
1 tsk sötning
ca 20 droppar gräddkola-arom **
1 msk gojibär
ca 70 g sockerfri vit choklad

* du kan använda vassle, men eftersom casein binder mer vätska kan du då behöva tillsätta lite mer kokosmjöl
** jag använder ett arom som jag köpt på panduro, i väntan på de nya steviadropparna med smak som snart kommer till Sverige (wiiiie)

Såhär gör du:
Mixa keso, PP, kokosmjöl, sötning och gräddkola-arom med stavmixer. Blanda i gojibären och rulla till bollar. Ställ in i kylen i ca 10 minuter för att lättare kunna rulla i chokladen.
Smält den vita chokladen över vattenbad som du sedan rullar bollarna i med hjälp av två små skedar. Lägg ett bakplåtspapper på en tallrik som du lägger de ”nyrullade” bollarna på, in med dem i kylen och låt stelna. ÄT OCH LÅT SMAKA.snobollar2

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar