Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Gyllene veggo-bollar

Efter en ofantligt lugn och skön vilodag igår som bestod av just vila vila vila och slö slö slö var det idag riktigt kul att komma till gymmet igen. Benen har av olika skäl inte fått köra så hårt på senaste tid, så det fick bli en dryg timmes tung styrka innan jag vinglade ut på trötta ben och med en härlig känsla i hela kroppen.

Idag hade jag förberett så att middagen var redo för ugn direkt jag kom hem, det är verkligen smidigt och trots lite tid (och kurrande mage) får man i sig bra och god mat snabbt efter träning, inte bara det första man hittar ät-redo i kylen. Det blev en gratäng med lite rester från kylen (jag gillar att slänga ner alla möjliga överblivna grejer i en form, göra någon typ av sås och hälla över innan det får ”gojsa ihop sig” i ugnen en sväng) av rätticka och morot, och till den en ny favvo: gyllene veggo-bollar. Också lite utav ett rest-ihopsläng som blev väldigt lyckat. Vegetariskt kan vara så himla gott, det är bara fantasin som tryter ibland, men jag försöker få in lite fler vegetariska rätter i middagssmenyn (99% av mina luncher är redan veg).gyllenebollar1 För 10-15 bollar (beror givetvis helt på hur stora du gör dem):
3 dl kikärtor (en normal burk)
1,5 dl majs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk basilika
1,5 msk fiberhusk
2 msk pofiber
salt och peppar

Mixa allt utom fiberhusk och pofiber med stavmixer, strö sedan sistnämnda över degen och knåda ihop för hand. Rulla till bollar och låt stå i kylen ett tag, gärna i några timmar (exempelvis medan du dammsuger eller hänger på gymmet. I did!). Lägg dem sedan på ett galler ovanpå en plåt och grilla på så sätt i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. De blir härligt knapriga och krispiga utanpå, och mjuka inuti. YUM YUM sa det och schwops! – så var de borta från tallriken!
gyllenebollar2

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  Angelica
  2 januari, 2013 at 20:13

  det låter gott!

 • Svara
  Hanna
  3 januari, 2013 at 11:26

  Låter jättegott 🙂
  en sak, jag kanske har missat det men vem vann den sista julkalendern?

  • Svara
   roethlisberger
   3 januari, 2013 at 11:42

   nej jag har inte skrivit ut det, men mailat båda vinnarna 🙂

 • Svara
  Anna
  4 januari, 2013 at 09:32

  älskar din sida och dina inspirerande recept!

  Kan dessa bollar anses som en full måltid eller vad har du till?

  Är det en portion?

  • Svara
   roethlisberger
   4 januari, 2013 at 09:49

   jag gjorde en himla massa bollar, och vi var bara två personer. Så vi åt dem som enda protein-källa i vår måltid. Självklart kan man ha dem till någon annan proteinkälla, eller på en buffé eller som drink-tilltugg… eller vad man nu vill! 🙂

Lämna ett svar