Efterrätt och gotte kitchenstories Kost Mellis & Kvällis Recept Tillbehör

Att dippa – Krispiga & söta kanelchips

Förra veckan fick mitt-i-veckan-piff i och med att jag i onsdags hade finbesök av Anna från Tidningen Hembakat och fotografen Jessica. Efter en intervju och lite snick-snack plåtades både jag och två av mina favoritrecept all time (förbättrade ännu ett litet snäpp)kan ni gissa vilka?

Det kändes dubbelt upp ovant att 1) inte själv vara den som fotar mina bakverk och dessutom 2) vara med på bild själv.

Jag vet inte om ni testat, men jag kan intyga att ”se naturlig och avslappnad ut” medan man rör ihop ingredienser eller poserar med en chokladtårta minsann känns allt annat än just naturligt. Haha!

bhshembakat2 bhshembakat1De exakta recepten på godsakerna som plåtades kommer finnas i tidningen som kommer ut i sommar, så jag avvaktar lite med att skriva dem här.

Meeen – jag har något annat fint att dela med mig av till er redan idag! Eftersom en av sakerna jag gjorde i onsdags var en form av dipp, som jag alltså också hade lite rester kvar utav nästa dag, så gjorde jag till den ett gäng kanelchips. Att dippa i dippen. Dubbelt gott är ju dubbelt så bra, för så säger man väl? Så borde man i alla fall säga. De här chipsen blev verkligen SÅ himla bra på alla sätt och vis! De är krispiga, kaneligasöta och ja, allmänt bara kalasgoda!

tortillachips2

Du behöver:

 • 1 tortillabröd
 • 2 msk sirap av något slag (jag använde fibersirap gold)
 • ca 1 tsk kanel
 • 1-2 msk kokossocker*

* jag har testat med sukrin gold också, men det blir inte alls lika krispigt, så i detta recept rekommenderar jag ”riktigt” socker, gärna en brun variant (så som kokos-, muscovado- eller farinsocker)

Gör såhär:

 1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
 2. Klipp tortillabrödet i önskad form, jag gjorde trianglar
 3. Rör ihop sirap, kanel och socker i en skål.
 4. Doppa varje tortillabit i kanel-sirapen så de täcks på båda sidor, och sprid ut dem på den förberedda plåten.
 5. Grädda i mitten av ugnen och håll koll! När chipsen börjar få färg och sirapscoatingen ”bubbla” (ca 5-6 minuter) vänder du på dem och gräddar några minuter till. Som sagt; det går snabbt!
 6. Låt svalna på galler. De är mjuka direkt de kommer ur ugnen, men stelnar och blir krispiga när de svalnar.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

  Lämna ett svar