Vardagsuppdatering

lördagsstök i kök

God dag lördag! Ett litet ”vanligt” inlägg kanske? Inte för att jag har mycket att komma med, den senaste veckan har jag gått som i en bubbla, helt slut har jag varit! Jag blir så ibland, när jag snöar in på något och lägger ner väldigt mycket tid, ork och energi på att optimera resultatet. All in och rääätt in i väggen! Nädå, jag har inte gått in i väggen. Men ni förstår känslan? Pressen släpper och jag är klar, då pangboom slår tröttheten till. Herregud jag vaknade 5 varje morgon och började skriva/laga mat/fota/layouta då, för att sedan köra på till sena natten med samma + träning + annat vardagspyssel. Att det gick en hel månad är väl ett under det 😉

Av någon orsak, förmodligen stress, alternativt stress som släpper, har jag börjat blöda näsblod hela-tiden. Fruktansvärt störande, och jag fasar för dagen jag blodar ner hela spinning cykeln eller mig själv hängandes i chins-stången… Haha. Än så länge är det plötsliga forsar som kommer lite när som, ibland vaknar jag av det på morgonen, ibland kommer det bara någon gång under dagen. Men under en veckas tid har jag ”blodat ner” några gånger om dagen i alla fall. Märkligt. Vad brukar sådant bero på?

Idag var det kondition planerat innan frukost efter två dagars hundraprocentig träningsvila. Men jag stannade hemma medan sambo åkte iväg själv, istället har jag stått i köket och gjort lite nytta. Bakat sötpotatis och pumpa i ugn att ha ät-redo i kylen, gjort grönsaksbiffar med en bas på hommus gjord på röda linser och diskat. Som sagt, god morgon! 😉 nu ska jag äntligen mumsa frukost, sedan blir det gymmet lite senare istället. Vid lunch kommer ett fantastiskt recept upp, ni som följer mig på insta anar kanske på vad… hihi. Ha en fin lördag allihopa!

vardagmars

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Sussie
  30 mars, 2013 at 10:17

  Waoooow vilken härlig blogg du har, fantastisk! Älskar dina recept. Hur gör du grönsaksbiffarna? Står receptet nånstans på bloggen? Näsblod kan nog komma an på stress så var rädd om dig.
  Glad Påsk!

  //Sussie

 • Svara
  Maria
  30 mars, 2013 at 10:34

  Jag får ofta näsblod, och i mitt fall beror det på luften – om det är torr luft. Vilket alltså betyder mycket näsblod under vinter eller vårvinter som nu. Och har jag väl fått det en gång tar det tid innan kärlen läker, och jag får det lättare och lättare. Jag har sett reklam för en ny produkt, en gel som ska stoppa näsblödning och säljes på apotek. Men jag har inte testat själv.

 • Svara
  Camilla
  30 mars, 2013 at 11:22

  Jag brukar också få näsblod om jag är slutkörd fysiskt eller mentalt, precis som du beskriver. Brukar dock försvinna relativt snabbt igen, om jag boostar med mycket sömn och tillskott av vitaminer/mineraler. Ta hand om dig!

 • Svara
  Li
  30 mars, 2013 at 14:05

  Skulle gärna se recept på de grönsaksbiffarna 🙂
  Men alltså näsblod, story of my life! har ytliga blodkärl i näsan och alltså lätt för att blöda näsblod , men i de perioder då jag har det återkommande och mycket så är det när jag är trött/stressad och blodtrycket i är högre än vanligt. Samma princip är det när jag är med om snabb temperaturväxling och blodkärlen plötsligt vidgas, typ går från minusgrader in i bastun eller flyger – lufttryck + ett glas vin är inte bra kombo!!
  Har alltid med mig blodstoppande vadd (finns på apoteket) i väskan eller necessären in case of, för det är bara för jäkla jobbigt när det aldrig slutar!
  Men det jag ville komma fram till var iaf att när jag märker att jag har en ”näsblodsperiod” så tar jag det som min främsta varningssignal att jag behöver varva ner och sova, sova sova. Inga kompromisser, annars går jag in i väggen på riktigt liksom.
  Så önskar dig en bra påskhelg med massa återhämtning!

 • Svara
  Hanna-chan
  2 april, 2013 at 08:28

  Kan ju alltid ta med dig en tampong mini om det krisar sig, så kan du fortsätta köra och sen ta hand om näsblodet 😉

  • Svara
   roethlisberger
   2 april, 2013 at 09:28

   haha jag brukar faktiskt använda tampong istället för papper när jag blöder näsblod… såå bra 😉

Lämna ett svar