Kost Tankar om ting Uncategorized Vardagsuppdatering

godis, och sådant

Vi har bestämt oss för att äta lite mindre godis här hemma. Utan att överdriva får jag själv i mig 3-4 kilo lösgodis i veckan, minst. Och så har jag en liten vana (ovana?) att suga på en bit (1-2 rader) choklad till kaffet. Varje kopp varje dag. Det blir en del choklad. Detta godis- och chokladätande är så långt ifrån bra, det vet jag, men jag har kommit i någon form av ”wow jag kan äta vad som helst utan att bli fet”-period (en period som varat i många många månader nu 😉 så ja, då blir det också att jag äter! Because I can, helt enkelt.

En gång i veckan tror jag Mr tänkte sikta på att äta lite godis (han kan ju sluta efter tio-tolv bitar, en annan äter allt hon kommer över), och jag tänker sikta på ”så lite som möjligt”. För jag vet att jag kommer bli sugen, och det är jag kommer äta. Inte en gång i veckan för att jag bestämt det. Hellre att jag håller upp ett tag för att sedan, när jag verkligen är sugen, äta och riktigt njuta. Siktar på att vara godis-fri april ut men tänker inte skriva något i sten. Varför jag inte ”bara bestämmer mig” för att sluta helt? För att jag inte behöver ha noll-tolerans, och faktiskt inte dör av godis. Däremot kan min omgivning vara nära döden om jag inte får godis när jag blir allt för sugen 😉

Istället kommer jag go nuts i köket och verkligen äta bra mat, mycket mat och fina gotten – vareviga dag. Jag har slarvat extremt med maten senaste, och det har satt sig inte bar på höften (ha ha) utan även på psyket, humöret och energin. Energin som alltså inte riktigt infunnit sig. Fyra dagars vila för att jag bara-inte-kände-för-att-träna?! Kan inte minnas när det hände sist. SÅ. Ut med skräpet in med den fina, rena och goda maten igen!

Jag är inte ensam med att vilja rensa lite i systemet. Och jag tycker inte det är något ”fel” i det heller, varken att vilja det, göra det eller att vara öppen med det. Jag säger inte att man inte ska äta godis, eller baaara äta reeeen mat (som sagt, jag gör det då inte) men det är fakta att det givetvis är bra att göra det i så stor utsträckning som möjligt. Mitt förflutna har inget med detta att göra. Vill bara understryka det (inlägg om detta följer, är för tillfället rätt himla j*kla provocerad av fördomar kring just detta. Mitt förflutna och nuvarande mat-/träningsvanor. Som sagt, inlägg kommer.)framsida1Mer hemmagjort gotte ett tag framöver nu… Inte bara bra för min insida – tänk alla recept och tips ni kommer få ta del av?! 😉

Du kanske gillar

7 Kommentarer

 • Svara
  Ellinor
  2 april, 2013 at 10:29

  Det där med förbud funkar aldrig för mig. Så snart jag bannlyser något helt och hållet är det det enda jag kan tänka på och det enda jag vill ha. En psykisk försvarsmekanism kanske. För en del funkar det säkert utmärkt, men själv brukar jag istället köra på ”mindre” och ”med eftertanke”. Då vet jag att det fortfarande är tillåtet att exempelvis äta godis, om än i en mindre och kontrollerad mängd.

  Sedan går det där sockersuget i perioder också. Jag har haft ett extrem sockerbehov sedan flera veckor tillbaka, men så vaknade jag en dag (jag skojar inte nu) och kände att det helt plötsligt var borta. Jag ville inte ens ha när jag försökte locka mig själv…Undrar just vad som hände där. Har min lilla teori 😉 Får dock se hur länge det håller i sig 🙂

  Kram och lycka till!

  • Svara
   roethlisberger
   2 april, 2013 at 12:13

   haha vad lustigt :p men nej jag håller helt med dig om förbud-grejen! Min plan och mitt mål är ju att äta så lite ”onödigt” som möjligt, det har verkligen bara blivit mer och mer, så ja, är så strikt jag klarar av och mår bra av, helt enkelt! Kram på dig

 • Svara
  sanna
  2 april, 2013 at 20:18

  är helt sjukt!
  Varje gång jag går in och läser din blogg är det som om du har läst mina tankar!! Har liknande historia som dig men är numera helt frisk, men äter med sjukt mkt godis etc, just bara för att jag kan! men vore definitivt bra för såväl tänder som insida att dra ner på detta! jag röker med delvis, trots mkt träning etc.
  Så blir lika förvånad varje gång jag läser, kunde lika gärna varit jag som skrivit (förutom alla goda recept då!) så var tvungen att skriva ngt! hehe

  Keep up the great work!
  kram

 • Svara
  Natali
  2 april, 2013 at 20:20

  Hur gör/gjorde du för att inte överträna? Jag har hittat till gymmet från en ätstörning och älskar det, men jag är så van vid att ignorera kroppens signaler, att träna fast man är hungrig, springa fast man inte orkar osv. Får inte lika fina resultat och börjar känna mig sliten. Hur hamnade du rätt?

 • Svara
  Hanna
  3 april, 2013 at 08:43

  Sålänge du vet att du mår bra av det – gör din grej och skit i alla andra! :>

 • Svara
  Maria - Helt (h)ärligt!
  3 april, 2013 at 09:13

  Hurra! Jag är inne i precis en likadan period – gått från att ha en riktigt balans till att gå bananas… Haft för mycket att göra och stressen har lett till dåliga val. Så behöver det inte vara, jag har helt enkelt planerat dåligt. Eller inte alls. Jag slutar inte heller med godis och tycker som du att nolltolerans är onödigt. Jag VILL ju kunna äta godis emellanåt, men jag tror att mitt tisdagsgodis och torsdags- och fredagsgodis ska återgå till att bli BARA lördagsgodis som det var innan. Jag har dessutom bestämt mig för att se om Periodisk fasta är något för mig; jag verkar behöva lite fasta ramar och rutiner som inte lämnar så mycket utrymme för mina mer eller mindre spontana och impulsiva funderingar. Skönt att ha något att luta sig emot, tänker jag…. 🙂 Lycka till, är glad att jag hittat din blogg för du verkar tänka som jag – igenkänningsfaktorn är hög. Kram!

 • Svara
  Sanna Backman
  3 april, 2013 at 12:36

  Hurra!! Ännu mer goda Fanny-godsaker att prova :))))

Lämna ett svar