Kost Mellis & Kvällis Morgonstund Recept Vardagsuppdatering

Apple Pie Crunch

Återigen en sådan där rubrik som bara lät bättre på engelska än på svenska…

Annie har, som ni som läser hennes blogg redan vet, blivit liite bovete-galen! Jag har sett hennes hittepån den senaste tiden och börjat fantiserat om diverse bovete-skapelser jag vill göra… Så – en påse helt bovete köptes hem och las i blöt. Det ser ju för äckligt ut, ha ha, slimigt och konstigt. Men det resulterade i en fantastiskt god Apple Pie Crunch-müsli. Eller rättare sagt, så gjorde ytterligare en variant, nämligen en med kakao & hallon också. Men min favvo var utan tvekan denna gyllene skönhet:applepiecrunchSuperenkelt : Helt bovete läggs i blöt i mycket vatten, då det sväller rätt rejält (jag tog 3 dl, vilket blev två plåtar crunch, vilket fyllde två burkar perfekt). Efter minst 6 timmar (gärna över natten eller upp emot 12 timmar) så hällde jag av vattnet och sköljde bovetet noggrant. Krydda som du önskar (eller inte alls!), jag gjorde såhär: för äpplepajs-varianten rörde jag ner massamassa kanel, en rejäl klick äppelmos och några skedar vanilj-kasein. För kakao&hallon-varianten körde jag på en näve hallon, en sked kakao, några skedar choklad vassle och så några droppar stevia med chokladsmak. Bovete-geggan fördelas på bakplåtspappersklädd plåt och gräddas i 200 grader i ungefär 20 minuter. Var femte minut tog jag ut plåten och rörde om. Beroende på ugn kan tiden variera så håll koll och ta ut när crunchet fått fin färg.

Jag ser fram emot att pimpa både det ena och andra med dessa crunch. Morgongröten, mellis-rörorna, den nattliga casein-puddingen… Eller bara att småäta av precis som de är!

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  Cathrin
  4 april, 2013 at 11:48

  Måste bara lämna en kommentar och berömma dig för härliga recept och fantastiskt fina bilder. Ibland blir jag så betagen av bilderna att jag missar att läsa texten. =)

 • Svara
  Anna
  4 april, 2013 at 20:11

  Hej fantastiska Fanny!

  Beställde din e-bok igår och inte riktigt hunnit sätta mig med den än, så i helgen ska jag ta mig tid till att sätta mig ner och gå igenom alla dina underbara och spännande recept, kommer INTE bli lätt att välja vart man ska börja! 🙂
  Kramar

  • Svara
   roethlisberger
   5 april, 2013 at 08:18

   Hej Anna! Vad roligt, hoppas du hittar något fint och smarrigt att börja med och att du blir nöjd 😀 Kram

 • Svara
  lisa Johansson
  6 april, 2013 at 20:48

  Hej! Jag tyckte det här såg så himla gott ut och ville prova! Men jag råkade köpa hem matvete instället, tror du det fungerar?

  • Svara
   roethlisberger
   7 april, 2013 at 08:59

   jag har ingen aning om man liksom groddar matvete, eller om det ens går.. försökte snabbgoogla men fann inget specifikt. Försök leta lite själv, eller : testa! helt enkelt 🙂 (så gör jag när jag är lat på att läsa, hehe, de’e ba’å’kör!)

Lämna ett svar