PROTEINBAK Recept

Protein-donuts med jordnötssmör & choklad

Rakt på sak med bilden ovan – idag blir det donuts!

Närmare bestämt blir det protein-donuts. I den alltid lika goda smakkombon jordnötssmör+choklad.

Jag har en donut-plåt som jag använde för att göra dessa. Den ger 12 mini-donuts, och smeten som blev över hällde jag i vanliga muffinsformar. Det blir givetvis en annan form men har du ingen plåt med den specifika ”donutformen” så kan du såklart använda vilken form som helst.


PROTEIN-DONUTS med jordnötssmör & choklad

receptet ger ca 16 mini-donuts

Du behöver:

  • 80g (1,5 dl) havremjöl
  • 13g (2,5 msk) fettreducerat jordnötsmjöl
  • 28g kasein proteinpulver, vaniljsmak
  • 1 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 1 ägg
  • 1/2 dl + 1 msk mjölk
  • 1/2 dl + 1 msk (93g) fibersirap gold (annan sirap eller honung funkar bra)
  • 45g (3 msk) jordnötssmör

Choklad-glaze: 80g mörk choklad + 1 msk kokosolja

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål, ställ åt sidan.
  3. Vispa/rör ihop ägg, mjölk, sirap och jordnötssmör. Vänd ner den torra blandningen och vänd ihop med slickepot.
  4. Häll smeten i en plastpåse, klipp av ett hörn och ”spritsa” ut i en donutplåt.
  5. Grädda i ca 8 minuter, ta ut och låt svalna.
  6. Smält choklad och kokosolja och doppa donutsen. Toppa om/med vad du vill – jag strösslade över honungsrostade jordnötter.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar