Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag mobil Recept Vardagsuppdatering

Fina enkla och himla goda såsen

Jag må vara inne i någon form av bak-svacka för tillfället, men äta måste man juuu, så just nu är det mindre fancy och spännande kakrecept i mitt liv – och mer nytänkande vardagssnabbisar som uppfinns. Och egentligen, fina festmåltider då och då är väl egentligen inga problem – det riktigt svåra är den där jäkla vardagsmaten som ska till. Varje dag. Den ska inte bara vara god. Och gärna hälsosam. Och snabb. Och helst inte för dyr. Eller innehålla för knasiga och svårtuggade ingredienser. Den ska helt enkelt vara just enkel.

Så. Dagens middag blev husmanskost à la Fanny. Kalkonkorv m smak av vitlök och peppar, blomkålsmos, ärtor och en fantastisk sås som jag har till mycket just nu. Bara att anpassa mängd vatten för att reglera konsistensen, så kan man ha antingen en tjockare sås som här, eller en lite tunnare version som passar fint över salladen i matlådan 🙂 jättegod!20130514-205546.jpg20130514-205809.jpg
Jag rör ihop en rejäl klick tjock yoghurt (kanske 3 msk?) med ungefär 1 msk balsamvinäger, 1 tsk dijon senap, nånstans runt 1/2-1 msk sukrin gold (ta nåt brunt socker/sötning bara. Brunt ska det va), en nypa salt och yttepytte lite svartpeppar. Och så vatten till lagom konsistens. Himlans gott!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar