kitchenstories Kost LUNCH & MIDDAG Recept

Att göra en Sushi Bowl

Sushi Bowl är precis vad det låter som – dekonstruerad sushi. I en skål. Det är en alldeles förträfflig rätt, om ni frågar mig. Av flera skäl, det första och mest uppenbara är ju givetvis att det är just sushi. I en skål. Egentligen är det skäl nog att kalla den förträfflig, men vill man av någon orsak ha fler skäl så är några utav dem att en sushi bowl dessutom;

 • går snabbt att göra
 • är enkelt att göra
 • går att variera och anpassa efter vad man har hemma och/eller är sugen på
 • går bra att göra bara en portion av
 • …likväl som det passar ypperligt att servera ett större sällskap

Sa jag att det är sushi? I en skål? Genialt, är vad det är.

sushibowl3

En till himla fin sak med en sushi bowl är att man lätt gör om proportionerna till att exakt 100% utav innehållet är det mumsigaste. Ni vet, inte 90% ris och någon vilsen firre på toppen, utan här har man fria händer att fylla precis hela skålen med bara det man gillar allra bäst. Återigen: genialt.

Det som slutligen lyfter hela rätten ytterligare en nivå (det vill säga man hamnar då någonstans bland stjärnorna i galaxen vi kallar mathimmelen) det är dippen. Till en sushi bowl bör man ha en riktigt god dipp. Såklart! Förslagsvis en spicy variant med chili och vitlök och sådant gottit, som balanseras upp med fräsch lime och lite sött. Jag gjorde en jordnötsdipp, för det är min favvo all time!

sushibowl2

Okej, utan måttangivelser (because; no need) innehöll min sushi bowl;

 • ris
 • lax
 • gurka
 • avocado
 • broccoli & purjolök (+äppelcidervinäger+tamari+salt+sesamfrön)
 • strimlat nori-ark

Dippen var en variant av min jordnötsdipp som innehöll;

Lektionen i hur man gör den alldeles förträffliga rätten sushi bowl lider nu mot sitt slut, och jag vill avsluta den med att önska er en lika förträfflig söndag – gör en sushi bowl till söndagsmiddag vetja! Det är sushi. I en skål.

sushibowl1

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  Sofia
  17 april, 2016 at 10:15

  Ser verkligen supergott ut! Har länge funderat på att slänga ihop något liknande, men har dålig koll på vilken lax (och annan fisk) man kan äta rå på det sättet. Var hittar man passande fisk i matbutiken?
  Tack för svar 🙂

 • Svara
  Vevve
  17 april, 2016 at 12:35

  Som alltid Fanny – det ser så sjukt gott ut allt du gör!!!

 • Svara
  Linda Assarsson
  17 april, 2016 at 15:35

  Men hallå vad gott!!! Äter inte lax, men det e ju som sagt bara å ta det man gillar, typ mera avocado 😉
  Tack för tipset!!

 • Svara
  Jeanna
  17 april, 2016 at 17:33

  Mycket godare än sushi tycker jag! Plus lättare att få in mer grönsaker och smidigare att göra själv. Slipper det trista riset också. Bara fördelar! ?

 • Svara
  Caroline Kempe
  18 april, 2016 at 21:28

  Der ser inte bara gott ut – utan du lägger upp det så himla snyggt! (Och tar sinnessjukt fina bilder!!)! 🙂

Lämna ett svar