Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis Recept

honungsrostade, smygsalta cashewnötter

Det var något med ljuset…. Och kanske det faktum att jag just ”provsmakat” samma mängd en annan skulle kallat ”lagom stort fredagsgotte”, och därav var lite sockerhög.. men jag har i alla fall löjligt många bilder på dessa skönheter.honungcashew1Men det är inte det bästa med dessa honungsrostade, sesampimpade cashewnötter med en gnutta havssalt. Nej, för det bästa är hur enkelt det är att göra dem! Det krävs faktiskt inte mer än 3 ingredienser (4 om man räknar med saltet), en skål och en ugn. Effektiv arbetstid är ungefär 1 minut.honungcashew3Släng ner ett gäng cashewnötter i en stor skål. Ringla över rikligt med honung, till mina ca 4-5 dl nötter hade jag säkert lika många matskedar honung. Strö över massa sesamfrön och havssalt. Gegga ihop med händerna och sprid ut så gott det går på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda tills de fått fin färg. Temperatur spelar inte så stor roll, jag körde på 200 grader och rörde runt några gånger.honungcashew2Jag har alltid älskat honungrostade jordnötter. Men cashewnöten är nog favoriten bland nötter ändå. Så när jag såg en påse honungsrostade cahsewnötter i butik här om dagen kände jag mig bra dum som inte kommit på tanken att testa att göra det själv hemma. När jag öppnade ”nöt-skåpet” (ja, det har ett namn) stod sesamfröna där bredvid på hyllan och jag tänkte att ja, varför inte? Brytet med det härliga havssaltet mot den söta honungen är pricken över i, och dessa nötter resulterade i det perfekta fredagsmyset!

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Rebecca
  7 juni, 2013 at 18:55

  Låter och ser jättegott ut!
  Här blev det precis farmors kanelbullar till kvällsfika men lite mer snacks ska det nog bli senare. Kanske såna här! 🙂

 • Svara
  Karin från Lerum
  7 juni, 2013 at 20:30

  Det ser smaskigt ut!

 • Svara
  Jennifer
  26 juni, 2013 at 12:39

  Jag har en plåt inne nu! Fast med kokos 🙂 Inspirationen flödar kan jag säga, man kan ju ha så mycket olika godsaker på alla sorters nötter! Kul idé!

Lämna ett svar