Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Vardagsuppdatering

hur man grillar kyckling

Kyckling och lax, kan vara det absolut tråkigaste och äckligaste som finns i kött-väg. Om man tillagar det fel. Det på riktigt smärtar i mig när jag tänker tillbaka på skolmatsalens sorgliga dråp av fina laxfiléer som mer påminde om gummiankor än den goda fisk det faktiskt är. Hua.

För kyckling gäller samma sak, finns det något tråkigare en än torr kycklingfilé? Nä. Men, tillagas det rätt tycker jag både fisk och fågel slår alla andra djur. Om vi nu ska äta dem, osvosv. Jag fullständigt älskar lax, och rökt makrill, sill, tonfisk… till och med torsk börjar jag behärska nu mera (där handlar det verkligen om hur man tillagar den!!). Och kyckling kan man ju ha till allt, ni vet. Servera till allt, med allt, på allt, ha ner i allt… och äta rakt upp och ned som den är.

Men gör man det, äter en kycklingfilé rakt upp och ned alltså, så är det viktigt att den är tillagad rätt. Och med det menar jag i princip : inte torr. Jag menar yta med smak, och perfekt ljus mitt. Inte rosa, men nästan. Allra helst, grillar jag min kyckling. Precis som den är. Utan kryddor, faktiskt. Sedan låter jag såser och tillbehör sköta resten. Och Mr har noga förklarat för mig hur man grillar kyckling bäst. Let me tell you! grilltipsetLinda in i folie, lägg på grillen, på med lock. Vänd efter några minuter. Låt kycklingen bli nästan klar där i folien. Ta sedan bort folien och ”grilla dit” önskad mängd yta. På det här sättet bevarar man saftigheten, till skillnad från när man gör ”tvärtom” (dvs grilla yta, sedan skjuta åt sidan och lägga på locket för att låta bli genom-klar… låter det bekant?). Såhär gör jag numera med allt jag grillar. Folie, vänd, yta, vänd – klart! Perfekt! Mums!

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  Jossan
  23 juni, 2013 at 14:58

  Tack för tipset 😀

 • Svara
  Hanna
  24 juni, 2013 at 06:23

  Haha jag vet att alla vill ha saftig kyckling men jag vill verkligen ha den torr! tycker inte alls om kyckling smaken och vill att den ska vara så torr att den är knaprig. ;D

  • Svara
   roethlisberger
   24 juni, 2013 at 06:25

   haha vad lustigt! Jag gillar ”knaprig” yta, men mitten får vara nästintill rå! Men som bekant, smaken är som baken – delad 🙂

 • Svara
  emelie
  24 juni, 2013 at 17:50

  Tack för tipset! om jag ska göra kyckling utan grill då, så kan jag ha den i ugnen på samma sätt o sen steka den för att få yta eller hur lär man göra då? Tack för en härlig blogg, du är verkligen bra på det du gör! Hoppas du får nå bättre snart!

 • Svara
  emelie
  24 juni, 2013 at 17:51

  må menar jag förstås, telefon har ju en tendens att skriva om lite nu o då..

Lämna ett svar