Fredagsmiddag hos oss blev idag hemgjorda, saftiga hamburgare (nötfärs, riven lök, vitlök, sweet chilisås, soja, kryddor, ägg och riven morot) och bredvid dem på grillen la vi ett gäng aubergine- och zucchiniskivor. Till detta sallad med färsk frukt såklart (alltid!) och en supergod, somrig salsa:
• 1/2 mogen avocado
• 1/2 finhackad rödlök
• 1 nektarin
• 8 små jordgubbar
• 1 msk vit vinäger
• 1 msk lime juice (saften fr 1/2 lime)
• 1 msk sukrin gold (eller brunt socker)
Bara att skära frukterna i små bitar, hacka rödlöken, röra ihop de tre ingredienserna till ”dressingen” och blanda allt. Låt gärna stå och ”dra ihop sig” någon timme i kylen. Superfräscht och gott till grillat!
6 Kommentarer
Soraya
29 juni, 2013 at 22:11Men mums på salladen, den gör jag imorgon ! 😀 😀
Soraya
29 juni, 2013 at 22:11Men mums på salladen, den gör jag imorgon ! 😀 😀
Intresserad
1 juli, 2013 at 22:48hej! vad har du för tankar kring vin i mat?
roethlisberger
2 juli, 2013 at 05:03öhm aldrig tänkt på det. Själva alkoholen försvinner ju vid tillagning, men jag antar (?) att näringsvärden i övrigt är tämligen oförändrade. Jag tycker i regel inte om smaken exempelvis vin tillför i grytor och liknande, och använder det därför aldrig själv. Men annars, rent näringsmässigt och om man ser till typ kcal – så bryr jag mig inte. det tycker jag inte någon bör göra heller. är det gott och något man uppskattar, med en skvätt vin eller vodka i maten, go for it liksom. precis som en sked socker kan, så kan säkert smaken förhöjas enormt med bara lite vin:)
Intresserad
1 juli, 2013 at 22:48hej! vad har du för tankar kring vin i mat?
roethlisberger
2 juli, 2013 at 05:03öhm aldrig tänkt på det. Själva alkoholen försvinner ju vid tillagning, men jag antar (?) att näringsvärden i övrigt är tämligen oförändrade. Jag tycker i regel inte om smaken exempelvis vin tillför i grytor och liknande, och använder det därför aldrig själv. Men annars, rent näringsmässigt och om man ser till typ kcal – så bryr jag mig inte. det tycker jag inte någon bör göra heller. är det gott och något man uppskattar, med en skvätt vin eller vodka i maten, go for it liksom. precis som en sked socker kan, så kan säkert smaken förhöjas enormt med bara lite vin:)