Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag mobil Okategorierat Recept

Sommarsalsa till grillat

Fredagsmiddag hos oss blev idag hemgjorda, saftiga hamburgare (nötfärs, riven lök, vitlök, sweet chilisås, soja, kryddor, ägg och riven morot) och bredvid dem på grillen la vi ett gäng aubergine- och zucchiniskivor. Till detta sallad med färsk frukt såklart (alltid!) och en supergod, somrig salsa:20130628-202618.jpg

• 1/2 mogen avocado
• 1/2 finhackad rödlök
• 1 nektarin
• 8 små jordgubbar
• 1 msk vit vinäger
• 1 msk lime juice (saften fr 1/2 lime)
• 1 msk sukrin gold (eller brunt socker)

Bara att skära frukterna i små bitar, hacka rödlöken, röra ihop de tre ingredienserna till ”dressingen” och blanda allt. Låt gärna stå och ”dra ihop sig” någon timme i kylen. Superfräscht och gott till grillat!

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Soraya
  29 juni, 2013 at 22:11

  Men mums på salladen, den gör jag imorgon ! 😀 😀

 • Svara
  Soraya
  29 juni, 2013 at 22:11

  Men mums på salladen, den gör jag imorgon ! 😀 😀

 • Svara
  Intresserad
  1 juli, 2013 at 22:48

  hej! vad har du för tankar kring vin i mat?

  • Svara
   roethlisberger
   2 juli, 2013 at 05:03

   öhm aldrig tänkt på det. Själva alkoholen försvinner ju vid tillagning, men jag antar (?) att näringsvärden i övrigt är tämligen oförändrade. Jag tycker i regel inte om smaken exempelvis vin tillför i grytor och liknande, och använder det därför aldrig själv. Men annars, rent näringsmässigt och om man ser till typ kcal – så bryr jag mig inte. det tycker jag inte någon bör göra heller. är det gott och något man uppskattar, med en skvätt vin eller vodka i maten, go for it liksom. precis som en sked socker kan, så kan säkert smaken förhöjas enormt med bara lite vin:)

 • Svara
  Intresserad
  1 juli, 2013 at 22:48

  hej! vad har du för tankar kring vin i mat?

  • Svara
   roethlisberger
   2 juli, 2013 at 05:03

   öhm aldrig tänkt på det. Själva alkoholen försvinner ju vid tillagning, men jag antar (?) att näringsvärden i övrigt är tämligen oförändrade. Jag tycker i regel inte om smaken exempelvis vin tillför i grytor och liknande, och använder det därför aldrig själv. Men annars, rent näringsmässigt och om man ser till typ kcal – så bryr jag mig inte. det tycker jag inte någon bör göra heller. är det gott och något man uppskattar, med en skvätt vin eller vodka i maten, go for it liksom. precis som en sked socker kan, så kan säkert smaken förhöjas enormt med bara lite vin:)

Lämna ett svar