Inspiration och pepp Kost Tankar om ting Träning Vardagsuppdatering

tre saker att påminna sig själv om

 • Oavsett vilken diet, kosthållning eller träningssätt det talas och predikas om – ”bevis” plockas fram. ”Bevis” kan vara studier. ”Bevis” grundas ofta på ”vetenskap” och ”forskning”. Används tillräckligt avancerade termer och förklaringar fattar ändå ingen vanlig svensson, och man låter därför argumenten vila på just ord som ”vetenskapligt bevisat”. För ingen ifrågasätter varför saker är som de är, när man erbjuds ett nytt sätt. Framför allt inte ett enklare sätt. Glöm aldrig att vara källkritisk. Och var det även mot ”experter” och deras studier de lägger fram. Alla som vill promota något väljer sina ”bevis” ytterst noga och då givetvis sådana som talar till dennes fördel, medan eventuella motsägelser inte ges fullt lika mycket utrymme.. Framför allt – kom ihåg att ingen av dessa studier någonsin haft dig som testperson. Hur något funkar för/på dig vet ingen något om, oavsett bevis och expertis. 
 • Det finns inte ett optimalt sätt. Det finns lika många optimala sätt som vi finns människor. Man får plocka lite här, lite där. Testa sig fram. Eventuellt (nej, förmodligen. Med allra största sannolikhet. Eller nej, garanterat) gör man missar och det går inte alltid som önskat. Då provar man igen, på ett annat sätt. Finlir, det måste inte vara ett helt nytt levnadssätt och ny personlighet man skapar, varje gång man vill åt en förändring. Nej, små förändringar är vad som i slutänden tar oss i mål.
 • Det finns inga förbud, så länge du inte sätter upp dem. Har vi inga förbud, kan vi inte göra fel. Kan vi inte göra fel, minskar ångest och stress. Minskar ångest och stress, mår vi bättre. Mår vi bättre, presterar vi bättre. Presterar vi bättre, lockas vi inte att bryta några förbud. Se där – god cirkel skapad!

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Li
  14 juli, 2013 at 11:09

  Hejsan fanny!

  kan inte du lägga upp ett kort och enkelt inlägg med dina absoluta favoritreceps som du själv skapat? du har så grymt många smarriga grejer och jag hde velat ta del av dina absoluta guldklimpar!

 • Svara
  Li
  14 juli, 2013 at 11:09

  Hejsan fanny!

  kan inte du lägga upp ett kort och enkelt inlägg med dina absoluta favoritreceps som du själv skapat? du har så grymt många smarriga grejer och jag hde velat ta del av dina absoluta guldklimpar!

 • Svara
  Milla
  14 juli, 2013 at 11:43

  Det där sista stycken ska jag absolut ta med mig och sprida till mina nära och kära! Fantastiskt viktigt att förhålla sig när det gäller alla förbud eller ”borde”och ”ska” . Tack för mycket fina reflektioner. kram Milla

 • Svara
  Milla
  14 juli, 2013 at 11:43

  Det där sista stycken ska jag absolut ta med mig och sprida till mina nära och kära! Fantastiskt viktigt att förhålla sig när det gäller alla förbud eller ”borde”och ”ska” . Tack för mycket fina reflektioner. kram Milla

Lämna ett svar