Träning

lite träning, för en gångs skull!

Som jag skrev igår, fick jag till ett riktigt bra pass för biceps och triceps – efter att ha stånkat några not-so-good minuter på cykeln först… Innan stängning hann jag sedan in om gymmet igen faktiskt, för att köra ett fokuspass för enbart rumpan min. Stjärten har tyvärr råkat bli en av de muskelgrupperna jag bortprioriterat senaste tiden, så istället för att spendera hela kvällen själv hemma åkte jag till gymmet. Bra val, för dagens benpass kunde jag då med gott samvete låta handla om enbart framsida ben. Yum, det räcker liksom bra med en sida av benen 😉 endast tre övningar, men som resulterade i två skakiga ben och efter det en tung cykelfärd hem. Så jobbig timme, det där benpasset, men så göttttt efter! Om du är nyfiken på vad jag gjorde, står det under bilden.benpassss

 • knäböj, uppvärmningsset med enbart stång (2x 20)
 • knäböj 5×10, 50kg
 • knäböj 4×10, 40kg
 • knäböj 3×10, 30kg
 • knäböj 1×10, 20 kg
 • benspark 4×8, 85 kg
 • enbent benspark 4×8, nedtrappning (kör utan vila höger-vänster, sänker 5 eller 10 kilo, kör igen höger-vänster osv)
 • sumosquat, 3×20, 19kg i ställningen (jag fäste ett handtag där nere, som jag sedan drog med mig upp)

Det var det. Det räckte för mina spiror idag, kan jag lova! Orsaken att jag skriver vikt är för att ni ska få en uppfattning om hur tungt jag kör (”för att vara jag”) – att jag tex kör väldigt mycket lättare än mitt max i knäböj när jag som här kör så många repetitioner. Det är viktigt att utmana sig själv och ständigt försöka lite mer, men teknik och utförande går alltid före vikten vi lassar på. Vi är mer än muskler, och det är ben, diskar, fästen och senor vi pajar när vi slarvar med tekniken…. glöm inte det!

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  elin
  8 augusti, 2013 at 10:03

  Hej! mitt proteiinpulver är snart slut och jag vet inte riktigt vad jag ska beställa nästa. Jag provade holistic först, men det var inte så sött som jag ville ha det hehe.. och fitnessguru var nästa n lite för sött…SÅ jag undrar, vart beställer du dina proteinpulver? 🙂 Det är ju ganska dyrt liksom, så man känner ju inte riktigt för att chansa och sen ”vara fast” med 2 kg pp som man inte gillar…

  • Svara
   roethlisberger
   9 augusti, 2013 at 10:52

   jag har testat många olika märken och smakar, och är egentligen lika nöjd med alla. jag dricker dem ju sällan ”rent”, utan har bara en skopa i bakverk/liknande då och då, så kanske märker jag av ev. smakskillnader mindre… för jag har aldrig tyckt att något pulver är ”för ditten eller datten”, varken sött/beskt/nåt-alls…. men jag tycker self har prisvärda wheyprotein (deras iskaffe är det enda jag drack rakt upp och ned, sååå gott med mjölk!)

 • Svara
  elin
  8 augusti, 2013 at 10:03

  Hej! mitt proteiinpulver är snart slut och jag vet inte riktigt vad jag ska beställa nästa. Jag provade holistic först, men det var inte så sött som jag ville ha det hehe.. och fitnessguru var nästa n lite för sött…SÅ jag undrar, vart beställer du dina proteinpulver? 🙂 Det är ju ganska dyrt liksom, så man känner ju inte riktigt för att chansa och sen ”vara fast” med 2 kg pp som man inte gillar…

  • Svara
   roethlisberger
   9 augusti, 2013 at 10:52

   jag har testat många olika märken och smakar, och är egentligen lika nöjd med alla. jag dricker dem ju sällan ”rent”, utan har bara en skopa i bakverk/liknande då och då, så kanske märker jag av ev. smakskillnader mindre… för jag har aldrig tyckt att något pulver är ”för ditten eller datten”, varken sött/beskt/nåt-alls…. men jag tycker self har prisvärda wheyprotein (deras iskaffe är det enda jag drack rakt upp och ned, sååå gott med mjölk!)

Lämna ett svar