Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis Recept Vardagsuppdatering

Lilla enkla, men ack så fantastiska, tipset

Ibland är det de allra enklaste och mest simpla sakerna som kryddar livet mest, ni vet. Som den lite extra varma och helt spontana kramen av någon man älskar, eller de där roliga samtalen man råkar höra på bussen, eller det där extra goda kvällsmålet man får till en alldeles vanlig måndag…

Skärmavbild 2013-08-15 kl. 14.30.38Mmm i måndags kväll tränade jag sent. När jag tränar sent gillar jag att förbereda kvällsmålet/efter-tränings-målet redan innan jag åker hemifrån. Det är en av mina motivations-grejer jag kör med när musklerna känns ovanligt sega och trötta (eller huvudet, för den delen)jag tänker helt enkelt på vad som väntar hemma i kylen 😉

Just denna måndag rörde jag i en skål ihop kvarg med en stor sked vardera av choklad- och jordnötssmör-protein. I ett glas rörde jag ihop PB2, kakao, kasein (i smaken cookie dough) och en nypa halvssalt. När jag sedan kom hem, hällde jag såsen över kvarg-basen och ställde in i frysen medan jag tog en dusch. Väl ren och fräsch strödde jag en näve hallon på toppen och slutligen pricken över i – chocolate chip cookies. Och det är alltså dessa som är själva tipset här, för jag tog en questbar i smaken CCC, delade i 6 bitar som jag rullade till bollar, tröck ut till små kakor och slutligen gräddade i ugnen på 175 grader i 5-6 minuter. Detta hade jag givetvis gjort tidigare under dagen, så de var redo till kvällen. SÅ FRUKTANSVÄRT HIMLA SUPERGOTT. De blir knapriga på utsidan, och riktigt seeeega och goa på insidan. Nog för att jag trodde det skulle bli bra… men this blew my mind, så att säga. Två sådana smulades alltså över måndagens kvällsmål som sista finish. Och Fanny la sig sedan nöjdare än på länge.

Du kanske gillar

22 Kommentarer

 • Svara
  alyz
  15 augusti, 2013 at 18:31

  Åh, låter ju sådär gott att man bara dreglar….

  Hur är cookie dough-kaseinet och jordnötssmörsproteinet (whey?) i smaken tycker du? Vart har du köpt de och är de värda att köpa? Sorry för miljoner frågor på en gång 😉

  • Svara
   roethlisberger
   15 augusti, 2013 at 18:43

   det var det hihi. Och svar på dina frågor: cookie dough-kaseinet smakar.. ja, alltså jag gör egentligen bara såser av det. Blandar med en sked nötsmör och vatten för att få volym – och BOY det sväller haha. Av en msk nötsmör får jag 1/2-1 dl sås wiiiie – så värt! Och det smakar ju givetvis väldigt bra till just det. Kakdeg.. nae, vet inte. Men som sagt, jag gör sällan mugcakes (aldrig, faktiskt) eller liknande så ja.. vet inte om det svaret duger haha men så är det i alla fall! Och sedan jordnötssmör-prottet är vassle ja, (whey isolate från fitnessguru, kaseinet är också därifrån btw) och det smakar… nae som den jordnötssmör älskare jag är blev jag tyvärr lite besviken. Skulle inte vilja dricka det rakt upp och ned i en shake, men tillsammans med riktigt jordnötssmör i tex gröt funkar det. Vet inte hur jag ska beskriva smaken…men ska jag vara ärlig smakar det inte riktigt jordnötssmör… slutligen – värda att köpa? Kaseinet JA, för att det ”tjockar upp” så bra och passar fint att göra exempelvis såser på (har choklad också, när jag vill ha chokladsås 🙂 funkar lika super) men inte för smaken i sig. Den smakar dock inte illa! Jordnöts-prottet? Nej, kommer inte köpa det igen.

   • Svara
    alyz
    15 augusti, 2013 at 20:52

    Åh, tack för superbra svar! Då skippar jag jordnötsproteinet och slipper kasta pengar på något onödigt! 😀 Låter ju himla gott, men misstänkte att det var fitnessgurus du hade och jag är riktigt besviken på deras andra smaker… Gör också såser ibland på det kasein jag har – inspirerat av dig haha! Har vanilj och choklad hemma som blandas med jordnötssmör och vatten (ibland lite extra kvarg också). Men kanske ska fundera på cookie dough iallafall! 🙂

    • Svara
     roethlisberger
     15 augusti, 2013 at 21:14

     åh ska jag vara helt ärlig… du behöver inte köpa cookie dough isfl tror jag! Jag är inte heller nöjd med fitnessguru överlag. Senaste köpet var dessutom en stor besvikelse då jag av misstag råkade köpa för 1600, mailade dem och jag inte ens har fått svar… kan säga att det var sista gången jag beställde därifrån.
     Hoppas du hittar nå gott, ska jag ge något direkt tips på protein så är jag nykär i budo & fitness egna serie ”Black Line”, deras protein är det BÄSTA jag någonsin ”fluffat” med. Och smaken är grym. Har samtliga av deras smaker och använder dem dagligen! Prisvärda, dessutom.

     • alyz
      16 augusti, 2013 at 08:19

      Hihi men vad bra med massa tips, tack! Då ska jag absolut kolla in Budo och fitness! 🙂

      Om det är äckliga protein och dessutom dålig service på fitnessguru så förstår jag verkligen inte allas hype över deras protein?! :O Antar att det är sponsring av en himla massa bloggare bakom…

      Tack igen för tips! 🙂

     • roethlisberger
      16 augusti, 2013 at 08:26

      det är MIN personliga åsikt, jag har ändå testat… två av deras kasein, ett äggprotein, flera vanliga whey och två isolate… och alla bars. är inte alls impad. och som sagt.. blev sjukt arg nu när jag inte ens får svar – så inge mer fitnessguru för mig iallafall 🙂

 • Svara
  Jossan
  15 augusti, 2013 at 18:34

  Jag ska absolut prov-göra kakorna i ugnen!! 🙂 Tack för tipset! 🙂

 • Svara
  Jossan
  15 augusti, 2013 at 18:34

  Jag ska absolut prov-göra kakorna i ugnen!! 🙂 Tack för tipset! 🙂

 • Svara
  Frida
  16 augusti, 2013 at 16:20

  Det lät ju jättegott! Jag läste dialogen ovanför och blev nyfiken på att veta mer om dina proteinpulverfavoriter! Du måste ju vara något av en expert på området, vilket är egentligen bäst? Bäst smak, bäst att fluffa med? Vilka passar bäst i kakor och bakverk? Skulle du inte kunna göra en liten guide någon gång?:)

  • Svara
   Jossan
   16 augusti, 2013 at 16:35

   jag gillar också det förslaget! 🙂

 • Svara
  Anna
  16 augusti, 2013 at 21:26

  …eller att få till dina gottebollar med pistage och havssalt alldeles underbara och vackra så man skulle vilja äta upp hela satsen?! 🙂 Tack för tipset tidigare idag!
  Och detta lät ju helt underbart som kvällsmål! Fick hem massa questbars igår som jag beställt så detta ska defenitivt testas en dag! 😀

  Kram!

 • Svara
  Jossan
  17 augusti, 2013 at 10:08

  Nu har jag provat att göra questbaren till kakor. Jag hade browniebaren och det blev Svingott!!! Tack för tipset! 😀

  • Svara
   roethlisberger
   17 augusti, 2013 at 17:30

   jag såg det! 🙂 och visst ääär det för goooott!!! jag har gjort det flera dagar i rad nu.. hhihi doftar gott från ugnen just i detta nu faktiskt….

   • Svara
    Jossan
    17 augusti, 2013 at 19:31

    Haha! Jag förstår att du gjort det fler gånger! Jag kommer göra det med, det kan jag lova. Nu kan jag istället inte bestämma vilken av barerna jag ska prov göra kakorna på nästa gång! 😉

 • Svara
  Jossan
  17 augusti, 2013 at 10:08

  Nu har jag provat att göra questbaren till kakor. Jag hade browniebaren och det blev Svingott!!! Tack för tipset! 😀

 • Svara
  Anna
  18 augusti, 2013 at 16:28

  Testade precis att göra detta i ugnen, och jag DÖR så gott!!! Man vill ju bara äta upp allihop på en gång, men tre får sparas till ikväll när jag ska testa ditt kvällsmål! 🙂 Att jag inte upptäckt detta tidigare!!!

  Jag har inget jordnötsprotein eller cookie doughcasein hemma, men har choklad/cappucino i whey och cookies and cream i blandprotein. Detta kanske man kan ta istället för dessa två? Vill ju ändå ha jordnötssmaken med PB2 🙂

  Kram

  • Svara
   roethlisberger
   18 augusti, 2013 at 17:34

   åh haha ja visst, jag åt två på en gång när jag testade.. hihihi busigt!
   Ja självklart går det, låter också gott!! Har du PB2 alltså?? Om du vill ha jordnötssmak i basen så rör ner en sked där i också (eller vanligt hederligt jordnötssmör bara!), vet dock inte hur det gifter sig med cappucino..kanske ny succe!? Sen såsen, kör på vad som helst! Jag hade bara inget nötsmör tillhands, har du det kör på jordnötssmör och kakao bara..? Med vatten till lagom konsistens 🙂
   Kram!

   • Svara
    Anna
    18 augusti, 2013 at 19:24

    Ja, jag har PB2 hemma och längesen jag använde det nu. 🙂 Så skulle kunna blanda kvarg, hälften chokladcasein, hälften cookies blandprotein och lite PB2 i basen och blanda med såsen på t ex kakao, chokladkasein, lite vatten och PB2 eller jordnötssmör? Och sen bara blanda ihop med kvargen och in i frysen en stund?
    Tror du det blir fluffigare om man kör allt i mixern eller är att röra att föredra?
    Tusen tack för dina underbara idéer! 🙂

Lämna ett svar