Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Kycklinggryta med bambu, sweetchili och lime

Kvällens middag var riktigt god och lite sådär lagom söndagslyxig, perfekt efter ett 90 minuters tungt (och fruktansvärt roligt!) bröst/tricepspass på gymmet. Tiden bara ruuusade iväg då det var fritt fram i den tämligen tomma lokalen, vi körde stegar och 4-set och lite nya grejer och nedtrappning och gud vet allt.. plötsligt var klockan nästan 6 och dags för MAAT. Så, idag hade jag planerat en god, sötsyrlig men ändå het gryta som verkligen blev lyckad och superdupergod!

Kyckling, grönsaker, sweet chili-sås och lime fick puttra ihop med grädde och den färgglada härligheten serverades här med blomkålsris och en sallad.

• 2 st kycklingfiléer
• 1 liten rödlök
• 1 morot
• 1 burk bambustrimlor
• 2,5 dl grädde eller crème fraîche av valfri sort (jag använde denna)
• 2,5 msk sweet chili-sås
• saften från 1/2 lime
• 1/2 tsk chilipeppar
• 1/2 tsk arrowrot (eller annan redning, eller uteslutas helt)

Skär kycklingen i munsbitar, och rödlöken och moroten i strimlor. Skölj bambuskotten och låt rinna av. Bryn rödlök och morot lätt på hög värme, putta undan och lägg i kycklingen. När kycklingen fått lite yta, tillsätt bambu och rör ihop allt. Sänk till medelhög värme och häll över grädde, sweet chili-sås och limesaften. Strö över chilipeppar, arrowrot och ev. lite salt (smaka av). Låt puttra ihop tills kycklingen är genomstekt och såsen något tjockare. Servera med ris, nudlar, eller kanske nybakat gott bröd? Smaklig spis!

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  25 november, 2012 at 21:54

  Åh, vad härligt det ser ut!!!

 • Svara
  Johanna
  25 november, 2012 at 21:54

  Åh, vad härligt det ser ut!!!

 • Svara
  Patrik
  25 november, 2012 at 22:15

  Det ser riktigt gott ut, fastän jag inte tycker om kyckling. Jag börjar fundera på att ”lära mig äta” kyckling ändå, det är säkert gott om den är rätt tillagad och rätt kryddad. Kanske borde använda ditt recept då när jag ska ”lära mig” 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   26 november, 2012 at 07:14

   Kyckling som är så gott!! Man kan ju göra en himla massa roligt med den 😀 men absolut, detta borde vara en bra välkommen-in-i-kycklingens-värld-rätt 😉 om du inte gillar det ändå så kan du givetvis byta ut kycklingen mot soya- eller qourn-bitar 🙂 eller fisk eller vad du nu gillar för proteinkälla!

 • Svara
  Patrik
  25 november, 2012 at 22:15

  Det ser riktigt gott ut, fastän jag inte tycker om kyckling. Jag börjar fundera på att ”lära mig äta” kyckling ändå, det är säkert gott om den är rätt tillagad och rätt kryddad. Kanske borde använda ditt recept då när jag ska ”lära mig” 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   26 november, 2012 at 07:14

   Kyckling som är så gott!! Man kan ju göra en himla massa roligt med den 😀 men absolut, detta borde vara en bra välkommen-in-i-kycklingens-värld-rätt 😉 om du inte gillar det ändå så kan du givetvis byta ut kycklingen mot soya- eller qourn-bitar 🙂 eller fisk eller vad du nu gillar för proteinkälla!

Lämna ett svar