Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag mobil Vardagsuppdatering

matlåda eller äta ute?

Igår hade jag en fullbokad dag. Eller, jag har ju en tendens att planera en hel dag även om jag egentligen bara har en sak på agendan… som igår alltså, då jag skulle träffa Sanna. Det var liksom det enda inbokade egentligen. Men som sagt, jag hade dagen planerad in i minsta detalj.

Ett exempel är matlåda. Klockan 6 stod jag framför spisen med skärbrädor, grönsaker och pastavatten spritt kring mig. Med duttar från kylen gjorde jag en lunch med pasta i botten (sås på kokosmjölk, jordnötssmör, chilisås, kryddor, lök etc), kyckling och diverse frukt och grönt på toppen. För matlåda nr 2 la jag lite kycklingbitar och lökhack i botten av 4 muffinsformar och slog på äggstanning (ägg, kvarg, kryddor) och gräddade i ugnen tills de blivit fasta matmuffins. Bredvid dem ett gäng morotsstavar, och för att vara på säkra sidan åkte även två barer med i väskan.

En väl motiverad fråga är varför jag gör matlådor när jag ska till Stockholm där utbudet av fräscha matställen är minst sagt bra. Och det har jag ett svar på! Jag resonerade som så att jag i och med det här planerandet och de här lådorna tjänade minst 300 kr. För det är vad lunch och middag ute kostar, om man dricker nåt till. Eventuellt ännu mer, beroende på vart man väljer att äta… Så, då hade jag ju plötsligt 300 kronor att shoppa för! Vilket gav mig steviadroppar, lacumapulver och xanthan gum. Mr frågade mig när han klev upp och såg mig irra runt i köket : ”är det värt det?”. Och ja, helt klart. Helt klart, är det för mig, värt mer att kunna köpa lite roliga grejer till köket, än att äta två sallader på någon servering i stan.

sthlmmealprep Tid som spenderas med Sanna går alltid fruktansvärt fort. Vi babblar bort timmarna som om de vore millisekunder. Bra fredag, bra bra bra fredag!sthlmsanna

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Ellen
  17 augusti, 2013 at 09:55

  Var köpte du Xanthan gum? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   17 augusti, 2013 at 17:34

   finns på lite olika småbutiker, var slut på många ställen (sedan sanna skrev om det haha) men hittade på en liten hälsokost som hette typ.. hälsokost? bara.. förlåt minns inte! gå in och fråga överallt 🙂

 • Svara
  Ellen
  17 augusti, 2013 at 09:55

  Var köpte du Xanthan gum? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   17 augusti, 2013 at 17:34

   finns på lite olika småbutiker, var slut på många ställen (sedan sanna skrev om det haha) men hittade på en liten hälsokost som hette typ.. hälsokost? bara.. förlåt minns inte! gå in och fråga överallt 🙂

 • Svara
  Annie
  17 augusti, 2013 at 10:03

  I’m like u! Finns det möjlighet att ha med god mat och shoppa upp resurserna på rolig mat gör jag alltid det 😉

 • Svara
  Annie
  17 augusti, 2013 at 10:03

  I’m like u! Finns det möjlighet att ha med god mat och shoppa upp resurserna på rolig mat gör jag alltid det 😉

 • Svara
  Sanna Backman
  18 augusti, 2013 at 12:54

  Tack för en mysig dag vännen! Ser fram emot nästa gång 🙂
  Kram

 • Svara
  Sanna Backman
  18 augusti, 2013 at 12:54

  Tack för en mysig dag vännen! Ser fram emot nästa gång 🙂
  Kram

Lämna ett svar