Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis Morgonstund Recensioner Recept Vardagsuppdatering

Heavenly spread & heavenly breakfast

Ni har kanske sett denna burk i butik, ett hasselnötssmör med choklad och apelsin från Renée Voltaire:heavenlyspread1Själv har jag sneglat och pillat på den otaliga gånger, för att härom dagen äntligen plocka med den hem. Jag trodde det skulle smaka rätt.. bittert? Typ hasselnöt med stark (väldigt osötad) kakao. Men nej, den var ljuvligt söt med en hint av apelsin. Jag skedade i mig halva burken i ett svep, och misstänker nu att ett nytt missbruk är fött… kan alltså intyga att detta nötsmör minst sagt lever upp till sitt namn : himmelskt!

Om man inte vill skeda i sig härligheten som den är, kan man exempelvis äta det till frukost. Jag gjorde en underbar frukostskål med mjölkkokt hasselnötsgröt och toppade med frusna blåbär och det himmelska nötsmöret utrört med liten vatten, en nypa havssalt och en sked kasein med chokladsmak (allt för att få större mängd men inte ”slösa” för mycket av själva smöret). Den här frukosten gick snabbt, smakade som sagt himmelskt, och eftersom jag fortfarande är sjuk är aptiten ovanligt låg (vilket är det störta sjuk-tecknet hos mig, haha) så räckte det för denna morgon. En normal dag skulle jag behöva lägga till något för att bli mätt.heavenlyspread2 heavenlyspread3Gröten gjorde jag såhär: 1 dl havregryn och 1 msk linfrön fick stå och svälla några minuter i vatten, sedan hade jag i 1 dl mjölk och lite steviadroppar med chokladsmak, en rejäl matsked hasselnötssmör (vanligt naturellt nötsmör alltså) och en nypa vaniljpulver. Koka upp, sänka värmen, röra runt – färdigt! På med frusna hallon och den chokladiga hasselnötssåsen och njut.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar