Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

en helt vanlig torsdagsmiddag

kycklingkebab1Okej kanske inte. Men jag ville skämma bort Mr. lite. Okej jag ville laga mat. Spendera tid i köket. Kleta ner, torka av och börja om. Bjuda upp smaklökarna till dans. Kombinera och experimentera. Och vilken finmiddag det blev!

Jag gjorde egen kyckling kebab på spett. En hummus med rostad paprika och en het salsa, vars recept båda är någorlunda följda från Kung Markattas receptbank. Till det serverade jag tortilla-chips, som helt enkelt är uppskurna bitar av tortilla som jag gräddat i ugnen på 220 grader i typ 6 minuter. Frukt och grönt till det, såklart. Väldigt väldigt gott!kycklingkebab46 små kyckling kebab spett :

 • 2 kycklingfiléer (380 g)
 • 1 liten gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 ägg
 • kryddor (jag använde denna och denna)
 • 1 msk fiberhusk

Mixa allt utom fiberhusken i en mixer. Inte för länge, det ska inte bli helt slätt! Ha över ”färsen” i en bunke, strö över fiberhusken och arbeta in den i färsen. Låt gärna stå kallt ett tag, men det är inte nödvändigt. Vill du som jag trä kebaben på spett, lägger du träspett i blöt (för att de inte ska brännas senare). Forma sedan färsen runt spetten, eller gör bara biffar eller bullar av den om du hellre serverar din kebab så. Stek på medelhög värme tills de är helt klara, servera med vad du vill och njut!

 • kycklingkebab3kycklingkebab2

 

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  pilla
  6 september, 2013 at 08:02

  Men vad gott det ser ut!

 • Svara
  pilla
  6 september, 2013 at 08:02

  Men vad gott det ser ut!

Lämna ett svar