Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Spicy Kycklingbiffar med (en minst lika spicy) Jordnötssås

Måndag och ny vecka!

På mitt schema över dagen står egentligen köks-plikt då jag har en lång lista med recept som ska provbakas inför olika projekt. Imorgon ska jag åka till Stockholm för tre dagar i huvudstaden, så jag hoppas verkligen den sjuka jag legat med de senaste dagarna försvinner illa kvickt… Boostar med färskpressad juice, choklad och vila. Dagar som dessa är jag glad att ha förberedd mat i kylen redo att bara värma eller göra plock-tallrik av. Som dessa goda kyckling-biffar/bullar med asiatiska smaker som jag gjorde i helgen, goda både varma och kalla!

chickenpattie1

12 biffar/bullar (två portioner, i min mening):

 • 2 kycklingfiléer
 • 2 vitlösklyftor
 • 1 msk riven färsk ingefära
 • 1 tsk sriracha
 • saften från 1/2 lime
 • 1/2 kruka färsk koriander
 • 1 äggvita
 • 1/4 rödlök
 • salt och vitpeppar
 • fiberhusk att strö på i slutet

Släng ner allt i en mixer, utom rödlöken som du hackar fint. När det är en någorlunda ”jämn” massa har du ner även rödlök och arbetar in den genom några snabba pulserande tryck. Flytta över det hela i en bunke och strö över fiberhusk som du masserar in med hjälp av händerna. Låt stå i kylen ett tag innan du med fuktiga händer rullar till bullar eller biffar, lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugnen (ca 8-10 min) eller stek i stekpanna. Ät som de är, i en wrap eller gör som jag gjorde – dränk i het jordnötssås.

Het jodnötssås:

 • rödlök
 • kokosmjölk
 • sriracha (skippa för en inte lika spicy variant, fortfarande ljuvligt gott!)
 • jordnötssmör
 • färsk koriander
 • lime
 • honung
 • salt

Inga mått – fräs rödlök, rör ner kokosmjöl, sriracha och jordnötssmör. Låt puttra ihop lite. Tillsätt hackad koriander och smaka av med lime juice, honung och salt. Den här såsen gör jag till typ allt, tröttnar aldrig!

chickenpattie2

Du kanske gillar

Inga kommentarer

  Lämna ett svar