Kost Vardagsuppdatering

läsk till frukost

Schweiz har en nationaldryck. En dryck jag drack litervis av som liten under varje besök här. Ett tag även till frukost (…) då den (tydligen) anses så pass nyttig. Just den biten är jag lite frågande till, men den är helt fri från färg och konserveringsmedel, har 1/4 så mycket socker som andra läsker och det som fick min pappas fru att servera det till frukost: den innehåller mjölkserum. Det vill säga vassle. Det vill säga lite lite spårämnen från mjölk, typ.

Jag bryr mig ungefär noll om ovanstående. Det jag däremot bryr mig om är smaken, och smaken är himla bra. Väldigt unik, minst sagt, jag tänker inte ens försöka beskriva smaken – men god. Självklart passar jag på att dricka någon flaska nu när jag ändå är här. Inte till frukost, dock. rivella

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar