Fannys Favvo Inspiration och pepp Vardagsuppdatering

Topp fem mest spelade låtar hos mig just nu

Hemma hos mig är det sällan tyst. När jag kliver upp slår jag på Nyhetsmorgon som ”sällskap”. Sedan är det spotify som håller mig sällskap resten av dagen; mjukare, mysigare toner när jag sitter med datorjobb eller experimenterar i köket, och lite ”peppigare” spellistor när jag byter om och gör mig redo inför träning. Under promenaden till gymmet är det lurarna i örenen som gäller för sista boosten, innan jag slår över till min träningslista som är en märklig blandning av Eminem, radiopop, Kygo-remixer och låtar på språk jag inte alls förstår (franska) men som får mig att tagga till lite extra.

Jag tänkte i några inlägg framöver dela med mig av de musiklistor jag spelar mest just nu; allt från mysmelodier för hemmafix, till låtar att lyfta tungt till, och allt det där som är lite mittemellan.

musik

Bilden ovan tog jag för flera år sedan när mina vänner repade en solig eftermiddag i Ungdomens Hus, Uppsala

Först kommer dock mina topp fem mest spelade låtar just nu, i kategorin ”hemmajobb/kökstjänst”:

 • Stitches – Shawn Mendes : börjar sisådär spännande, men jag blir lika medryckt varje gång refrängen kommer igång.. favvo nr 1 just nu!
 • Ain’t Nobody (loves me better) – Felix Jaehn, Jasmine Thompson : mums ba!
 • Up – Olly Murs & Demi Lovato : sedan jag hörde den här fantastiska covern på instagram, har jag lyssnat på de 15 sekunderna oräkneliga gånger innan jag nu i veckan äntligen hittade hela låten. Originallåten är ju då tyvärr inte med Isabella, som besitter den magiska stämman jag alltså njutit av över instagram senaste halvåret, men ändå en riktigt mysig låt!
 • I’m Ready – AJR : jag bara gillar den här. Trallvänlig. Dansa för dig själv i hallen-vänlig. För de som ägnar sig åt sådant alltså.
 • ID – Kygo : jag gillar det mesta med Kygo och är glad att låtarna numera är lätthittade även på Spotify (det var de inte när jag blev presenterad för hans musik första gången).

Vilken spellista är ni sugna på att ta del av först? Hela min hemmamys-lista, som passar lite när som och heter ”värdefullt”? Eller den som rullar under mina träningspass och heter ”Work it, Workout”? Och – vilken är den mest spelade låten hos dig just nu?

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Liselott
  29 maj, 2015 at 11:27

  Åh, det är utan tvekan ’I think I’m in love’ av Kat Dahlia. HIMLA MAFFIG LÅT. Passar till allt.

  Annars är ’One grain of sand’ av Ron Pope så bra att man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. Tack för dina tips på låtar, ser fram emot fler sådana inlägg. PUSS! 😀

 • Svara
  Liselott
  29 maj, 2015 at 11:27

  Åh, det är utan tvekan ’I think I’m in love’ av Kat Dahlia. HIMLA MAFFIG LÅT. Passar till allt.

  Annars är ’One grain of sand’ av Ron Pope så bra att man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. Tack för dina tips på låtar, ser fram emot fler sådana inlägg. PUSS! 😀

 • Svara
  Paula
  29 maj, 2015 at 16:06

  Åh jag älskar dina låttips! Jag är fruktansvärt dålig på musik överlag, och det är bara tack vare att jag jobbar som fritidsledare som jag har koll på vilka låtar som är nya haha.

 • Svara
  Paula
  29 maj, 2015 at 16:06

  Åh jag älskar dina låttips! Jag är fruktansvärt dålig på musik överlag, och det är bara tack vare att jag jobbar som fritidsledare som jag har koll på vilka låtar som är nya haha.

 • Svara
  Elin
  29 maj, 2015 at 17:53

  spotify:track:0mafg8s74Gq5PVZOHyUDQ3 Ghost-Halsey Denna spelas konstant 😀

 • Svara
  Elin
  29 maj, 2015 at 17:53

  spotify:track:0mafg8s74Gq5PVZOHyUDQ3 Ghost-Halsey Denna spelas konstant 😀

 • Svara
  Clara
  29 maj, 2015 at 19:22

  Skulle du kunna länka till youtube nästa lista? Det är mycket smidigare än att behöva gå in på spotify och hålla på. 🙂

 • Svara
  Clara
  29 maj, 2015 at 19:22

  Skulle du kunna länka till youtube nästa lista? Det är mycket smidigare än att behöva gå in på spotify och hålla på. 🙂

 • Svara
  Magnus "Magraq"
  9 februari, 2016 at 19:22

  Hej och tack för dina låttips. Gillar också Kygo som sjutton. Har själv gjort en tropical house-låt som heter ”Give me Sven” och finns på Spotify, iTunes etc. Förstås långt ifrån lika bra som Kygo men ändå ett försök till att göra en låt! ;-).

  Hälsningar Magraq

 • Svara
  Magnus "Magraq"
  9 februari, 2016 at 19:22

  Hej och tack för dina låttips. Gillar också Kygo som sjutton. Har själv gjort en tropical house-låt som heter ”Give me Sven” och finns på Spotify, iTunes etc. Förstås långt ifrån lika bra som Kygo men ändå ett försök till att göra en låt! ;-).

  Hälsningar Magraq

Lämna ett svar