Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

litet matlagningstips + recept på syrlig mangocurry-gryta med kyckling och räkor

När fantasin till avancerad matlagning tryter är mitt bästa tips roliga kryddor. Jag tycker Santa Maria har ett bra utbud av både traditionella men också nya, spännande smaker. Några favoriter hos mig är Wasabi Sesam som jag har på lax – simple as that, lite ris till och middagen är fixad på några minuter, och Mango Curry är god på allt från fisk till kyckling till röror till såser till grytor… underbar!kryddor1Också från Santa Maria finns  ”Extra Fine Selection” som jag tycker är goa att ha i grytor, marinader och bara på en bit kyckling/fisk/kött innan man steker den! kryddor2Men för att återgå till den där Mango Curry burken på översta bilden… en stor favorit som sagt, och igår fick den agera huvudroll i fredagsmiddagen! En smakrik currygryta med kyckling, räkor och syrligt äpple. Receptet hittade jag på Santa Maria’s hemsida men i vanlig ordning ändrade jag lite… här kommer min version, och såhär såg den ut:mangocurrykrydd1För 2 personer:

 • 1 rejäl kycklingfilé (eller hur mycket ni nu äter på 2 pers)
 • 100 g räkor
 • 1/2 äpple
 • 1/2 gul lök
 • 1 vitlöksklyfta
 • Mangocurry-krydda
 • 1 dl grädde
 • 2 dl kokosmjölk
 • 1 tomat
 • 1/2 paprika

Gör såhär: Hacka äpplet, löken och vitlöken grovt. Stek allt i en stekpanna och krydda med mangocurry (efter smak). Häll på grädden och låt puttra i några minuter medan d skär kycklingen i bitar. Häll sedan den stekta lök-äppel-blandningen i en mixer tillsammans med koksmjölken och mixa till en slät sås. I stekpannan, bryn kycklingbitarna och häll sedan i såsen från mixern. Smaka av med mer mangocurry och salt, hacka ner 1/2 paprika och 1 tomat och lägg i räkorna på slutet så de inte blir sega. Servera med ris eller pasta.mangocurrykrydd2

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Emelie
  20 oktober, 2013 at 05:12

  Du kaninte få nog med cred! Jag verkligen älskar din blogg. Jag har ingen aning om hur du är som person men känslan man får utifrån blogg och instagram är fantastisk, så klok! Inatt drömde jag att jag faktiskt fick träna med dig, haha, märklig dröm! Vill bara att du skall veta vilken inspiration du är. Detta kommer från någon som gått igenom alla diter som finns och jobbigt mycket fokus på mat. Nu äter jag alltid men med måtta, så mycket mer energi för både träning och livet. Du är grym!

 • Svara
  Emelie
  20 oktober, 2013 at 05:12

  Du kaninte få nog med cred! Jag verkligen älskar din blogg. Jag har ingen aning om hur du är som person men känslan man får utifrån blogg och instagram är fantastisk, så klok! Inatt drömde jag att jag faktiskt fick träna med dig, haha, märklig dröm! Vill bara att du skall veta vilken inspiration du är. Detta kommer från någon som gått igenom alla diter som finns och jobbigt mycket fokus på mat. Nu äter jag alltid men med måtta, så mycket mer energi för både träning och livet. Du är grym!

 • Svara
  Carro
  21 oktober, 2013 at 06:36

  Hej Fanny!

  Gjorde ditt recept på Quinoa risotto med räkor och chorizo. Dra mig baklänges vad GOTT det var!! tack för att du delar med dig!

  Kram

 • Svara
  Carro
  21 oktober, 2013 at 06:36

  Hej Fanny!

  Gjorde ditt recept på Quinoa risotto med räkor och chorizo. Dra mig baklänges vad GOTT det var!! tack för att du delar med dig!

  Kram

 • Svara
  Fia
  22 oktober, 2013 at 06:47

  Herregud jag gjorde din sommarkaka igår..fy fan vad god och bra den blev 😀 Den kommer följa med mig resten av livet och jag ska experimentera med den basen till alla möjliga kreationer. Tack!!

  • Svara
   roethlisberger
   22 oktober, 2013 at 06:54

   vad roligt att höra! Det är en storfavorit hos mig med 🙂 just som bas också, möjligheterna att bygga vidare är oändliga 😀

 • Svara
  Fia
  22 oktober, 2013 at 06:47

  Herregud jag gjorde din sommarkaka igår..fy fan vad god och bra den blev 😀 Den kommer följa med mig resten av livet och jag ska experimentera med den basen till alla möjliga kreationer. Tack!!

  • Svara
   roethlisberger
   22 oktober, 2013 at 06:54

   vad roligt att höra! Det är en storfavorit hos mig med 🙂 just som bas också, möjligheterna att bygga vidare är oändliga 😀

 • Svara
  Jessica
  23 november, 2013 at 01:24

  Toppeninlägg! Älskar att veta vad andra människor väljer att använda för kryddor, för det är ju det som avgör smaken, att bara byta kryddorna kan ju ge en helt annan maträtt. Kul att se hur andra har tänkt och sen kan man lära sig nya kombinationer. Två tummar upp!!

 • Svara
  Jessica
  23 november, 2013 at 01:24

  Toppeninlägg! Älskar att veta vad andra människor väljer att använda för kryddor, för det är ju det som avgör smaken, att bara byta kryddorna kan ju ge en helt annan maträtt. Kul att se hur andra har tänkt och sen kan man lära sig nya kombinationer. Två tummar upp!!

Lämna ett svar