Efterrätt och gotte Kost PROTEINBAK Recept

Naturgodis från grunden – rosa proteintoppar

Fredagsmys. Något som är nästintill obligatoriskt nu för tiden. Nu är ju jag vardags-mysets fanbärare och hävdar bestämt att måndag- tisdag- onsdag- och torsdagsmys är tusen gånger viktigare (och nästan nästan ännu lite mysigare!) än fredagsmys, meeen självfallet gosar också jag gärna ner i soffan framför något halvkul tv-program efter en riktigt god middag med hela helgen framför mig och upprepar ”aaahmeenguuusåskööntmeefreeeedag” som ett mantra högt för mig själv.

Där, i soffan alltså, måste man ju ha något gottigt också. Annars är det ju inget fredagsmys värt att tala om. Själv har jag aldrig varit någon snacks-människa. Chips, ostbågar och popcorn går bort. Eller ja, jag äter det om det står framför näsan på mig liksom, men det är extremt sällan ett förstahandsval. Nä, jag är en godisråtta. Lösgodis, färdiga påsar, chokladkakor, naturgodis.. you name it – i love it! Sistnämnda är en storfavorit, men här har vi ett exemplariskt exempel på det jag skrev om i föregående inlägg : detta naturgodis är inte vidare jätte-healthy. Nötter och bär i all ära, men i övrigt är tillsatserna fler än de naturliga ingredienserna, tyvärr.

När jag satt och tänkte på detta, och ställde mig själv frågan hur styr man bäst vad som åker ner i magen och ut i kroppen? Jo, man gör det ätbara själv! Sagt och gjort, med vad som fanns hemma slängde jag ihop söta proteintoppar med cashewnötter i två olika varianter, en med torkade körsbär, och en med torkad mango. Idag valde jag proteinpulver med bärsmak (detta ur Black Line från Budo), men man kan givetvis använda vilken smak som och därmed variera gottiset i all oändlighet! (Vill -eller kan- man inte använda proteinpulver överhuvudtaget, kan man använda florsocker istället, smaka av så det blir lagom sött)

• 120 gram cream cheese (philadelphia el. dylikt)
• 3/4 dl kvarg/yoghurt (jag hade bara kvarg hemma, vilket funkade jättebra!)
• 1 dl proteinpulver
• 1/3 tsk vaniljpulver
• valfri fyllning: hackade nötter, torkad frukt/bär, müsli, kokos etc etc..

Fyll en stor kastrull till hälften med vatten, placera en mindre kastrull i vattnet (som ett vattenbad, helt enkelt) och lägg däri cream cheesen. Värm och rör kontinuerligt med en stor slev eller liknande. När osten är flytande (men fortfarande tjock och krämig!) tillsätt kvarg och proteinpulver och rör runt. Låt allting bli varmt, stäng av värmen och tillsätt vaniljpulver. Ta kastrullen från värmen och blanda i fyllningen. Klicka ut på ett bakplåtspapper (som du förslagsvis lagt på en skärbräda) och ställ in i kyl/frys tills de stelnat helt. Klart!Och är de inte söta så säg?! Som små rosa, fluffiga moln! De med mango är min favvo, himla himla goda!

Du kanske gillar

19 Kommentarer

 • Svara
  Martina
  23 november, 2012 at 15:28

  Jag skulle så himla gärna vilja se hur du bor! Kan du inte göra ett inlägg om det, där du visar lite bilder och skriver en text om det? Om du inte tycker det är ”för personligt”, vill säga. Skulle vara kul att se!

  • Svara
   roethlisberger
   24 november, 2012 at 17:46

   joo, det skulle jag väl kunna, haha. ska organisera mina tusen och en prylar bara först ;)…

 • Svara
  Ronja
  23 november, 2012 at 23:02

  Hej! Blev sjukt glad över att jag fann din inspirerande träningsblogg ikväll. Sjukt bra är den, verkligen. Undrar om det går att följa dig på bloglovin, för hittar nämligen ingen ”knapp”, vore grymt om du annars kunde fixa det. Kram!

  • Svara
   roethlisberger
   24 november, 2012 at 17:46

   kul att du hittat hit! Och gillar bloggen 🙂 självklart kan du det, la till en knapp nu (annars sök på ’roethlisberger’ på bloglovin) kramkram

 • Svara
  pilla
  24 november, 2012 at 09:18

  Ser precis ut som de köpta natugodisarna! Dags att ta upp konkurrensen med karamellkungen på allvar?!

  • Svara
   roethlisberger
   24 november, 2012 at 17:39

   haha men visst?! 😉 watch out kungen!

 • Svara
  Carina
  24 november, 2012 at 16:51

  Jättesöta! Hoppas de är goda också för mina står just nu i frysen och stelnar! Blev en med tranbär/cashew/pistasch och en med müsli/kokos!

  • Svara
   roethlisberger
   24 november, 2012 at 17:36

   åh det låter hur gott som helst, hoppas de smakar! 😀

 • Svara
  sandra
  24 november, 2012 at 21:08

  gud så gott det ser ut och vad fina bilder. Skulle också vilja ta sånna bilder 😀

 • Svara
  carro
  25 november, 2012 at 21:33

  Använder du casein eller vassle?

  • Svara
   roethlisberger
   26 november, 2012 at 06:35

   körde med vassle här, men det spelar ingen roll 🙂 vilket som går bra

 • Svara
  Cecilie Lykke
  26 november, 2012 at 12:18

  Dette skal jeg prøve, nam nam! Elsker naturgodis, så det er alltid gøy med sunnere alternativer.

  • Svara
   roethlisberger
   26 november, 2012 at 12:49

   hoppas du gillar det 😀

 • Svara
  Cecilie Lykke
  29 november, 2012 at 14:42

  Prøvde disse i stad, kjempegode, men de ble ikke så faste som dine. Brukte du vanlig kvarg eller lett? Kan også ha noe med at jeg brukte litt kakaosmør i stedet for philadelphia, hadde bare 60g i kjøleskapet.. 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   29 november, 2012 at 15:30

   hm, konstigt :/ jag förvarar mina i frysen, i kylen blir de för mjuka tycker jag! kan bero på kokosfettet, men jag har inte testat så kan inte svara tyvärr! jag använder lättkvarg

 • Svara
  emma
  1 december, 2012 at 16:41

  hvor lenge ca. står de i kjøleskapet? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   1 december, 2012 at 16:57

   förvara dem i frysen 🙂

 • Svara
  Erik
  22 mars, 2013 at 16:00

  Hej,
  Ungefär vilken mängd nötter / musli / kokkos har du i din sats?

  • Svara
   roethlisberger
   22 mars, 2013 at 21:42

   det har jag helt glömt, jag bara hade i tills det såg ”lagom” täckt ut.. någon dl?

Lämna ett svar