Inspiration och pepp JULRECEPT Kost Morgonstund Recept Vardagsuppdatering

enkla tipset för piffad gröt

Enklaste tipset för att piffa gröten är att koka den i te. Otroligt oavancerat och kanske suckar ni en rejäl men-troru-inte-vi-visste-det-redan-elleeeer-suck nu, men jag har gjort det här ett tag och kom på idag att jag aldrig riktigt skrivit om det. Så, här kommer det. Vill ni piffa till gröten är ett tips alltså te. Jag köpte hem två av de nya smakerna från Lipton häromdagen, och Vanilla Caramel är min favorit av de två jag testat. Annars gillar jag chai-te (såklart. Är ju kanel. Och jul. I ett. Perfekt!).teaforpackningarSåhär har helgens frukostar sett ut hos mig; igår en Vanilla Caramel-gröt med kanel- och brun socker-pimpade päronbitar, gojibär, en skvätt mandelmjölk och WF pannkakssirap. Alltså helt klart en ny favvo!teagrot1Idag blev det gröt kokad på Blueberry Muffin-te istället, och den toppades med frysta blåbär, ett hav av cashewsmör och efter fotot tagits en rejäl dos kanel. Också gott!teagrot2

Du kanske gillar

20 Kommentarer

 • Svara
  Josefin
  27 oktober, 2013 at 11:51

  Kanske dum fråga, men kokar du upp teet för så och sen tillsätter gröten i eller hur gör du på bästa sätt för att det skall smaka så mycket som möjligt?
  tack för en bra blogg.
  Josefin

  • Svara
   roethlisberger
   27 oktober, 2013 at 11:55

   jag kokar 2,5 dl vatten, stänger av värmen och har i te-påsen. väntar kanske en halvtimme innan jag tar ut påsen, har i 1,5 dl havregryn och linfrö, och kokar gröten som vanligt. i slutet rör jag ner ägg men det är ju varlfritt 🙂 jag bara gillar krämigheten det tillför!

 • Svara
  Josefin
  27 oktober, 2013 at 11:51

  Kanske dum fråga, men kokar du upp teet för så och sen tillsätter gröten i eller hur gör du på bästa sätt för att det skall smaka så mycket som möjligt?
  tack för en bra blogg.
  Josefin

  • Svara
   roethlisberger
   27 oktober, 2013 at 11:55

   jag kokar 2,5 dl vatten, stänger av värmen och har i te-påsen. väntar kanske en halvtimme innan jag tar ut påsen, har i 1,5 dl havregryn och linfrö, och kokar gröten som vanligt. i slutet rör jag ner ägg men det är ju varlfritt 🙂 jag bara gillar krämigheten det tillför!

 • Svara
  Amanda
  27 oktober, 2013 at 19:51

  Detta ska testas imorgon!
  Jag har blivit helt besatt av gröt nu på sistone. Jag åt det lite då och då förut men tyckte att det smakade tråkigt och åt aldrig upp allting. Men jag kokade då bara vanlig gröt och åt den tillsammans med mjölk och lite socker. Inte konstigt att jag tyckte att det var tråkigt!?
  Nu har jag börjat experimentera och ååh, längtar alltid tills jag får min gröt till frukost! Helt klart morgonens höjdpunkt! 😀

 • Svara
  Amanda
  27 oktober, 2013 at 19:51

  Detta ska testas imorgon!
  Jag har blivit helt besatt av gröt nu på sistone. Jag åt det lite då och då förut men tyckte att det smakade tråkigt och åt aldrig upp allting. Men jag kokade då bara vanlig gröt och åt den tillsammans med mjölk och lite socker. Inte konstigt att jag tyckte att det var tråkigt!?
  Nu har jag börjat experimentera och ååh, längtar alltid tills jag får min gröt till frukost! Helt klart morgonens höjdpunkt! 😀

 • Svara
  Lina
  27 oktober, 2013 at 20:38

  Låter intressant, jag är en grötnörd! 🙂 Men smakar det verkligen mycket?

  • Svara
   roethlisberger
   28 oktober, 2013 at 06:55

   jag har upplevt väldigt olika resultat med olika sorts te – och framför allt, så brygger jag det starkt och låter det som sagt stå och dra ett bra tag för att smakerna ska ”släppa påsen” och smaksätta vattnet istället :p dessa två sorter (liptons) som jag skriver om här smakade VÄLDIGT mycket, nästan för starkt faktiskt. Så man får prova sig fram!

 • Svara
  Lina
  27 oktober, 2013 at 20:38

  Låter intressant, jag är en grötnörd! 🙂 Men smakar det verkligen mycket?

  • Svara
   roethlisberger
   28 oktober, 2013 at 06:55

   jag har upplevt väldigt olika resultat med olika sorts te – och framför allt, så brygger jag det starkt och låter det som sagt stå och dra ett bra tag för att smakerna ska ”släppa påsen” och smaksätta vattnet istället :p dessa två sorter (liptons) som jag skriver om här smakade VÄLDIGT mycket, nästan för starkt faktiskt. Så man får prova sig fram!

 • Svara
  Julia
  28 oktober, 2013 at 18:32

  låter intressant :b har jag aldrig testat 😀 kanske är värt?

  • Svara
   roethlisberger
   29 oktober, 2013 at 06:46

   jo men det tycker jag du ska testa 🙂 kan ju inte bli värre än inte-succé-gör-inte-om 😉

 • Svara
  Julia
  28 oktober, 2013 at 18:32

  låter intressant :b har jag aldrig testat 😀 kanske är värt?

  • Svara
   roethlisberger
   29 oktober, 2013 at 06:46

   jo men det tycker jag du ska testa 🙂 kan ju inte bli värre än inte-succé-gör-inte-om 😉

 • Svara
  Robin
  28 oktober, 2013 at 22:47

  Du är ett geni! Vad annat kan jag säga liksom? Själv har jag då aldrig tänkt tanken på att göra något liknande i alla fall xD Stor kram på dig!

  • Svara
   roethlisberger
   29 oktober, 2013 at 06:46

   haha, nja det vet jag inte.. men gott blir det 😀

 • Svara
  Robin
  28 oktober, 2013 at 22:47

  Du är ett geni! Vad annat kan jag säga liksom? Själv har jag då aldrig tänkt tanken på att göra något liknande i alla fall xD Stor kram på dig!

  • Svara
   roethlisberger
   29 oktober, 2013 at 06:46

   haha, nja det vet jag inte.. men gott blir det 😀

 • Svara
  Emma
  31 oktober, 2013 at 12:15

  Du är inte sist med tepåsen, jag har inte testat än, men ska göra det snarast, tack för tipset 😀

 • Svara
  Emma
  31 oktober, 2013 at 12:15

  Du är inte sist med tepåsen, jag har inte testat än, men ska göra det snarast, tack för tipset 😀

Lämna ett svar