Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis Morgonstund PROTEINBAK Recept TÅRTOR & KLADDKAKOR Vardagsuppdatering

att göra en kladdkaka på en minut

kladdis1Jag är inte mycket för de där mugkakorna som var och varannan bloggare/instagrammare (/människa?) verkar avguda. Jag åt det några gånger förra hösten, innan jag kärade ner mig i hallonfluff med nötssås. Då gjorde jag det med vassle, och givetvis alltid i chokladsmak. Sanna rådde mig att prova med kasein istället, och sa att det blir mer kladd-kakigt. Ja, värt ett försök i alla fall, tänkte jag idag och slängde ihop en. Slänga ihop är verkligen rätta ordvalet här, för man bara slänger ner allt i en skål och micrar. Klart.

Jag använde mitt favorit kasein från Budo & Fitness Black Line. Det smakar ljuvligt.kladdis2Kasein tillsammans med kakao, kokosmjöl, bakpulver, äggvita, mjölk och sötning skapades alltså denna kaka. Ner i en liten skål, röra ihop….kladdis3 Man får en gegga. Beroende på vilket proteinpulver och vilken mjölk man använder kan konsistensen variera lite. Man får smaka av med sötning, och känner man för det är smeten himla fin att äta precis som den är också…kladdis3tvaMen jag körde på ett lass vaniljglass, Renée Voltaire’s granola, frusna granatäpplekärnor och torkade mullbär. Och så ett hav av mandelsmör på toppen. kladdis4Receptet har jag haft nedskrivet i ett block i månader… jag minns inte ens om jag hittat det hos någon eller liksom blandat lite från olika håll – det finns ju som bekant ett par mug-cakes recept där ute nu!

 • 1 skopa kasein i chokladsmak
 • 1 msk kakao
 • 1 msk kokosmjöl
 • 1 äggvita
 • 1/2 bakpulver
 • 4 msk mjölk
 • sötning efter smak

Ja, som jag skrev ovan. Bara att bland! Täck sakålen med plastfolie först bara, kör sedan i micron i runt 45 sekunder men håll koll ; tiden varierar och jag körde några extra sekunder och fick ändå en rätt (väldigt) kladdig kaka.

 

Du kanske gillar

18 Kommentarer

 • Svara
  Camilla
  12 november, 2013 at 22:01

  Var du nöjd? Var den liksom värd att prova? 😀

 • Svara
  Camilla
  12 november, 2013 at 22:01

  Var du nöjd? Var den liksom värd att prova? 😀

 • Svara
  Linda
  12 november, 2013 at 22:22

  Oh! Det är ju som brownie-in-a-cup! Fast med andra ingredienser, haha.. Annars är det något att rekommendera som man också bara slänger ihop och micrar! Den går ju också göra i en nyttigare variant och byta ut socker mot sukrin och mjölet mot ett annat alternativ. Eller helt enkelt bara äta den som den är de dagarna man föredrar det! 😉 Googla! Finns inspiration i mängder att hämta som går att mixtra och göra om à la healthy(/ier)-style! Funkar hur bra som helst när sötsuget liksom biter till och man liksom bara måste ha något NU 😉 god är den med! (haha, fördel kanske?) 

  Tack för ditt tips! 🙂 alltid lika roligt, och jag lär mig ofta något nytt när jag kikar in här, Fanny! 

 • Svara
  Linda
  12 november, 2013 at 22:22

  Oh! Det är ju som brownie-in-a-cup! Fast med andra ingredienser, haha.. Annars är det något att rekommendera som man också bara slänger ihop och micrar! Den går ju också göra i en nyttigare variant och byta ut socker mot sukrin och mjölet mot ett annat alternativ. Eller helt enkelt bara äta den som den är de dagarna man föredrar det! 😉 Googla! Finns inspiration i mängder att hämta som går att mixtra och göra om à la healthy(/ier)-style! Funkar hur bra som helst när sötsuget liksom biter till och man liksom bara måste ha något NU 😉 god är den med! (haha, fördel kanske?) 

  Tack för ditt tips! 🙂 alltid lika roligt, och jag lär mig ofta något nytt när jag kikar in här, Fanny! 

 • Svara
  Helen
  13 november, 2013 at 09:54

  Vilken bra idé! Kanske en dum fråga men måste man ha proteinpulver i? Kan man göra på nåt sätt utan eller är det det som liksom är grejen?? Tack för din fina blogg och att du delar med dig av allt gott och det som är svårt i livet. Kram!

  • Svara
   roethlisberger
   13 november, 2013 at 11:46

   det finns andra recept på muggkakor utan proteinpulver! Kika in hos Sanna (som jag länkade här ovan!) så hittar du maaaassa olika recept 🙂 kram

 • Svara
  Helen
  13 november, 2013 at 09:54

  Vilken bra idé! Kanske en dum fråga men måste man ha proteinpulver i? Kan man göra på nåt sätt utan eller är det det som liksom är grejen?? Tack för din fina blogg och att du delar med dig av allt gott och det som är svårt i livet. Kram!

  • Svara
   roethlisberger
   13 november, 2013 at 11:46

   det finns andra recept på muggkakor utan proteinpulver! Kika in hos Sanna (som jag länkade här ovan!) så hittar du maaaassa olika recept 🙂 kram

 • Svara
  michaela
  13 november, 2013 at 11:05

  Låter mumsigt!
  Blev nyfiken på hallonfluffet du skrev om, vad är det? Låter också hiskligt gott!

  • Svara
   roethlisberger
   13 november, 2013 at 11:47

   det är vanligt protein-fluff ; frusna hallon, proteinpulver, en skvätt vätska och mixat till fluff. Sedan brukar jag frysa det ca 30 minuter för att sedan vispa igen = man får som en blandning mellan glass och mousse då! ÄLSKAR det 🙂 måste ha minst en laddning om dagen 😉

 • Svara
  michaela
  13 november, 2013 at 11:05

  Låter mumsigt!
  Blev nyfiken på hallonfluffet du skrev om, vad är det? Låter också hiskligt gott!

  • Svara
   roethlisberger
   13 november, 2013 at 11:47

   det är vanligt protein-fluff ; frusna hallon, proteinpulver, en skvätt vätska och mixat till fluff. Sedan brukar jag frysa det ca 30 minuter för att sedan vispa igen = man får som en blandning mellan glass och mousse då! ÄLSKAR det 🙂 måste ha minst en laddning om dagen 😉

 • Svara
  Amanda Börjeson
  13 november, 2013 at 15:45

  Hej Fanny! Ditt proteinpulver från Budo Fitness (och många många andra proteinpulver där ute i pp-djungeln) innehåller aspartam.. Hur tänker du kring det? Kram

  • Svara
   roethlisberger
   13 november, 2013 at 18:34

   Hej!
   Jag tycker inte det gör något 🙂 har läst på en del och min åsikt är att det finns få (nåt?) riktiga bevis på att det är så himla skadligt. Inte skadligt alls, faktiskt, om man går på fakta.
   Kram!

   • Svara
    Amanda Börjeson
    13 november, 2013 at 21:55

    okej tack för svar.. ska nu snart köpa eget proteinpulver för första gången och har jättesvårt att veta vad jag ska ta. Har funderat på att köpa fitnessguru (Suprise!!! innovativ tjej här) whey isolate och casein.. funtar anar på whey 80 med stevia eller vad det heter, och sen budo fitness som du lovordat (blir bara avskräckt av aspartamen)
    HJÄLP MIG! har brutal beslutsångest och ingen fet plånbok.. Att jag vill köpa någon typ av vaniljvassle och chokladkasein är det enda jag är säker på..
    kram

 • Svara
  Amanda Börjeson
  13 november, 2013 at 15:45

  Hej Fanny! Ditt proteinpulver från Budo Fitness (och många många andra proteinpulver där ute i pp-djungeln) innehåller aspartam.. Hur tänker du kring det? Kram

  • Svara
   roethlisberger
   13 november, 2013 at 18:34

   Hej!
   Jag tycker inte det gör något 🙂 har läst på en del och min åsikt är att det finns få (nåt?) riktiga bevis på att det är så himla skadligt. Inte skadligt alls, faktiskt, om man går på fakta.
   Kram!

   • Svara
    Amanda Börjeson
    13 november, 2013 at 21:55

    okej tack för svar.. ska nu snart köpa eget proteinpulver för första gången och har jättesvårt att veta vad jag ska ta. Har funderat på att köpa fitnessguru (Suprise!!! innovativ tjej här) whey isolate och casein.. funtar anar på whey 80 med stevia eller vad det heter, och sen budo fitness som du lovordat (blir bara avskräckt av aspartamen)
    HJÄLP MIG! har brutal beslutsångest och ingen fet plånbok.. Att jag vill köpa någon typ av vaniljvassle och chokladkasein är det enda jag är säker på..
    kram

Lämna ett svar