Efterrätt och gotte Julmys Kost Mellis & Kvällis Recept Vardagsuppdatering

julbaksfavoriter

Okej, om dryga två veckor har vi julafton. Herrejesus vad tiden går fort. På julafton kommer jag givetvis äta av det hederliga julbordet och det underbara gottebordet, men fram tills julafton passar jag på att leka lite i köket och komma på alternativ.

Hittills i år har jag ju gett er den fantastiska saffranskakan som blev alldeles alldeles underbar. Förra året gjorde jag en annan saffranskaka, med mandel och clementin, också den var mycket god! Årets pepparkakor var en variant lik de ”vanliga” krispiga, medan förra årets var en mjuk pepparkaka. Åh, den mjuka pepparkakan är ljuvlig, nu blev jag sugen på att göra den på en gång…!julbaksaffpeppVill man ha ett snabbt godis med jul-känsla kan man göra polka kokos-krisp. Vill man istället vara lite traditionell kan man slänga ihop ett par goda lussebullar bakade med mandel- kokos och dinkelmjöl. Eller för att ta det traditionella och piffa till det lite skoj, mina saftiga och goda saffransknyten med dadel- och mandelfyllning är också en höjdare!julbaklussepolkaHmmm, vad blir nästa julbak? Har ni några förslag eller önskemål? 

Du kanske gillar

24 Kommentarer

 • Svara
  Linnéa Dahlin
  7 december, 2013 at 18:01

  Något gott julbröd skulle jag vilja ha recept på 🙂

  Kram

 • Svara
  Linnéa Dahlin
  7 december, 2013 at 18:01

  Något gott julbröd skulle jag vilja ha recept på 🙂

  Kram

 • Svara
  Lisleott
  7 december, 2013 at 18:15

  Jag är absolut förälskad i pepparkaksdeg. Om du på något sätt skulle kunna ordna fram en variant med samma härliga konsistens så skulle jag gärna prova! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   7 december, 2013 at 19:09

   du vill ha bara degen, liksom? 🙂 Det borde ju gå att fixa! Ska klura lite…

   • Svara
    Liselott
    8 december, 2013 at 18:09

    Precis! Ungefär som cookie-dough fast pepparkaksdeg 😉

 • Svara
  Lisleott
  7 december, 2013 at 18:15

  Jag är absolut förälskad i pepparkaksdeg. Om du på något sätt skulle kunna ordna fram en variant med samma härliga konsistens så skulle jag gärna prova! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   7 december, 2013 at 19:09

   du vill ha bara degen, liksom? 🙂 Det borde ju gå att fixa! Ska klura lite…

   • Svara
    Liselott
    8 december, 2013 at 18:09

    Precis! Ungefär som cookie-dough fast pepparkaksdeg 😉

 • Svara
  Rebecca
  7 december, 2013 at 19:59

  Provade baka din apelsin- och saffranskaka, riktigt saftig och god! 🙂 du är så påhittig! Jag använde den som tårtbottnar (se bloggen)

 • Svara
  Rebecca
  7 december, 2013 at 19:59

  Provade baka din apelsin- och saffranskaka, riktigt saftig och god! 🙂 du är så påhittig! Jag använde den som tårtbottnar (se bloggen)

 • Svara
  Frida
  7 december, 2013 at 21:05

  Jag älskar dina gotterecept men skulle gärna se mer matiga julrecept också. Typ lax med saffranssås eller grönkålspaj. Men jag håller med Liselott, en nyttig pepparkaksdeg vore ju toppen! Eller nyttigare varianter av klassiskt julgodis, typ Rocky road:)

  • Svara
   roethlisberger
   8 december, 2013 at 08:07

   hm ja jag förstår! 🙂 jag har ju en del matrecept med saffran (sök i rutan!) men absolut, ska klura på fler mat-recept (sånt ska man ju också äta, hehe)

 • Svara
  Frida
  7 december, 2013 at 21:05

  Jag älskar dina gotterecept men skulle gärna se mer matiga julrecept också. Typ lax med saffranssås eller grönkålspaj. Men jag håller med Liselott, en nyttig pepparkaksdeg vore ju toppen! Eller nyttigare varianter av klassiskt julgodis, typ Rocky road:)

  • Svara
   roethlisberger
   8 december, 2013 at 08:07

   hm ja jag förstår! 🙂 jag har ju en del matrecept med saffran (sök i rutan!) men absolut, ska klura på fler mat-recept (sånt ska man ju också äta, hehe)

 • Svara
  VICCY
  8 december, 2013 at 10:26

  Kul idéer! Föredrar dock när det är bakat på ”klassiskt vis” 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   8 december, 2013 at 10:48

   som sagt, det ena behöver inte utesluta den andra.. 😉 jag kör på både och!

 • Svara
  VICCY
  8 december, 2013 at 10:26

  Kul idéer! Föredrar dock när det är bakat på ”klassiskt vis” 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   8 december, 2013 at 10:48

   som sagt, det ena behöver inte utesluta den andra.. 😉 jag kör på både och!

 • Svara
  VICCY
  8 december, 2013 at 10:28

  Skulle dock gärna vilja ha ett nyttigt recept på knäck! Missbrukar det under jul, så det borde finnas ett gott alternativ som är lite nyttigare tycker man… 😉

 • Svara
  VICCY
  8 december, 2013 at 10:28

  Skulle dock gärna vilja ha ett nyttigt recept på knäck! Missbrukar det under jul, så det borde finnas ett gott alternativ som är lite nyttigare tycker man… 😉

 • Svara
  Linda
  8 december, 2013 at 20:25

  Vörtbröd, snälla, jag behöver ett recept på bra vörtbrödssubstitut 🙂 Måste ju ha nått att lägga skinkan på!

 • Svara
  Linda
  8 december, 2013 at 20:25

  Vörtbröd, snälla, jag behöver ett recept på bra vörtbrödssubstitut 🙂 Måste ju ha nått att lägga skinkan på!

Lämna ett svar