Inspiration och pepp Recensioner Träning Vardagsuppdatering

New in

Jag undvek länge att träna ben – helt. Det av flera skäl, men främst för att jag har haft problem med mina knän under i princip hela mitt liv och jag tycker det är obehagligt med vikt, tyngd och tryck ”någonstans som berör knäna”. Vilket givetvis all typ av benträning gör. Knät sitter ju mitt på, liksom. Men jag började till slut i alla fall, och långsamt vågade jag belasta mer, för att (inte vidare otippat) upptäcka att knäna enbart mådde bättre av det. Jag måste fortfarande fokusera ordentligt, en slapp sekund och jag kan råka belasta lite fel vilket för mig resulterar i knak och brak och smärta.

För några veckor sedan fick jag låna en bekants bälte när jag körde knäböj. Jag har alltid tänkt att ”äh det är bra att involvera hela kroppen i rörelsen och på så sätt stärka även bål”.. och visst är det så – därför kör jag fortfarande utan bälte i frontböj och lättare knäböj. Men efter det där lånet införskaffades ett eget bälte att använda när jag belastar tyngre (fortfarande inga supersiffror.. babysteps, babysteps!) för att fullt ut kunna fokusera på just benen. Ibland har jag en tendens att tänka på en sak, och då glömma allt annat… i det här fallet klarar benen vikten men jag glömmer ryggen. Ajsingbajsing. Återigen, jag är väl medveten om att bålen ska aktiveras och att knäböj är en fantastisk övning när det kommer till ”helkropps-träning”, men jag varierar som sagt. Tre-fyra set med bälte och sedan plockar jag av mig det för att köra utan. Funkar kalas för mig!newin2

Åh. En annan ny kompis inte bara på gymmet utan typ överallt, är mina lurar från Beats by Dre. Slipper sladd. De sitter som gjutna. Ljudet isoleras och jag hör inget annat än musiken, medan ingen annan störs av vad som spelas.. guld gånger tusen!
newin1

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Petra
  20 december, 2013 at 20:30

  Hur är hörlurarn när du joggar/ springer? har själv bara andvänt knapphörlurar men de låsnar lätt när jag joggar. Tack för en super blogg du är verkligen inspirerande! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   21 december, 2013 at 11:56

   jag joggar och springer inte 😉 cyklar med dem, och det går fint (för ja, finns väl inget värre än ”vanliga” lurar när de bara lossnar HELA tiden…) tack så hemskt mycket!

 • Svara
  Petra
  20 december, 2013 at 20:30

  Hur är hörlurarn när du joggar/ springer? har själv bara andvänt knapphörlurar men de låsnar lätt när jag joggar. Tack för en super blogg du är verkligen inspirerande! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   21 december, 2013 at 11:56

   jag joggar och springer inte 😉 cyklar med dem, och det går fint (för ja, finns väl inget värre än ”vanliga” lurar när de bara lossnar HELA tiden…) tack så hemskt mycket!

Lämna ett svar