Ibland vet jag inte vad jag håller på med vid köksbänken. Jag liksom slänger fram tusen och en prylar, velar mellan smakkombinationer och kryddor, mäter upp ditten och datten men slänger ändå i lite till eftersom… och så slutar det någonstans. Ibland bra, ibland mindre bra. Igår slutade det bra. Väldigt bra.
Jag ville använda hampa. Helst både proteinpulver och frön. Jag ville också få användning av mina röda linser som låg kokta och klara i kylen sedan en tidigare middag i veckan. Jaha, vad gör jag med hampa (grönt, illaluktande, och ungefär lika gott som det doftar) och kokta röda linser, då? tänkte jag, och så resulterade det i ett gäng söta frallor. Det här är inte söta frallor. Det är frallor för den som vill ha ett proteinrikt och glutenfritt alternativ till frukosten, hamburgaren eller kanske soppan. Det var perfekt att rosta och smakade ljuvligt till frukosten idag med ett skivat ägg ovanpå… yum!
5 små frallor:
- 1/2 dl hampaprotein
- 90g (en dryg dl) kokta röda linser
- 4 äggvitor
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk fiberhusk
- 1 msk pofiber
- 1 msk hampafrön
- 1 msk linfrön
- lite salt
Sätt ugnen på 180 grader och mixa allt utom lin- och hampafrön med en stavmixer. Rör sedan ner fröerna och klicka slutligen ut på ett bakplåtspapper. In i ugnen och grädda i ca 15 minuter.
4 Kommentarer
Emma
21 december, 2013 at 18:23Testaren nr 1 här 😀 sparar ner receptet för att testa när jag är hemma fån Tanzania igen! Puss på dig för alla fina tips!
Emma
21 december, 2013 at 18:23Testaren nr 1 här 😀 sparar ner receptet för att testa när jag är hemma fån Tanzania igen! Puss på dig för alla fina tips!
Josefine
21 december, 2013 at 18:51Hampaprotein funkar superbra tillsammans med choklad/kakao. Jag har haft det i chokladpudding och chokladkakor, blir supergott!
Josefine
21 december, 2013 at 18:51Hampaprotein funkar superbra tillsammans med choklad/kakao. Jag har haft det i chokladpudding och chokladkakor, blir supergott!