Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Mellis & Kvällis Morgonstund PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Hampa-frallor med röda linser

Ibland vet jag inte vad jag håller på med vid köksbänken. Jag liksom slänger fram tusen och en prylar, velar mellan smakkombinationer och kryddor, mäter upp ditten och datten men slänger ändå i lite till eftersom… och så slutar det någonstans. Ibland bra, ibland mindre bra. Igår slutade det bra. Väldigt bra.

Jag ville använda hampa. Helst både proteinpulver och frön. Jag ville också få användning av mina röda linser som låg kokta och klara i kylen sedan en tidigare middag i veckan. Jaha, vad gör jag med hampa (grönt, illaluktande, och ungefär lika gott som det doftar) och kokta röda linser, då? tänkte jag, och så resulterade det i ett gäng söta frallorDet här är inte söta frallor. Det är frallor för den som vill ha ett proteinrikt och glutenfritt alternativ till frukosten, hamburgaren eller kanske soppan. Det var perfekt att rosta och smakade ljuvligt till frukosten idag med ett skivat ägg ovanpå… yum!
hampafrallor15 små frallor:

 • 1/2 dl hampaprotein
 • 90g (en dryg dl) kokta röda linser
 • 4 äggvitor
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 msk fiberhusk
 • 1 msk pofiber
 • 1 msk hampafrön
 • 1 msk linfrön
 • lite salt

Sätt ugnen på 180 grader och mixa allt utom lin- och hampafrön med en stavmixer. Rör sedan ner fröerna och klicka slutligen ut på ett bakplåtspapper. In i ugnen och grädda i ca 15 minuter.hampafrallor2 hampafrallor3

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Emma
  21 december, 2013 at 18:23

  Testaren nr 1 här 😀 sparar ner receptet för att testa när jag är hemma fån Tanzania igen! Puss på dig för alla fina tips!

 • Svara
  Emma
  21 december, 2013 at 18:23

  Testaren nr 1 här 😀 sparar ner receptet för att testa när jag är hemma fån Tanzania igen! Puss på dig för alla fina tips!

 • Svara
  Josefine
  21 december, 2013 at 18:51

  Hampaprotein funkar superbra tillsammans med choklad/kakao. Jag har haft det i chokladpudding och chokladkakor, blir supergott!

 • Svara
  Josefine
  21 december, 2013 at 18:51

  Hampaprotein funkar superbra tillsammans med choklad/kakao. Jag har haft det i chokladpudding och chokladkakor, blir supergott!

Lämna ett svar