Efterrätt och gotte GLASS Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Pistageglass med chokladsås

Jag har skrivit om den förr, hur man gör världens enklaste glass på ungefär ingenting alls. Men nu har jag en ny favoritsmak så varför inte damma av tillvägagångssättet och dela med mig igen?! Precis. Denna gång var det detta som användes:pistageglassenPurition Shake är ett nytt fint proteinpulver som har ett högt proteininnehåll, innehåller fröer som chia- och linfrön, mandel- och kokosmjöl och är sötade med steviaglykosider. Det är glutenfritt, har lågt GI, högt fiberinnehåll, högt proteininnehåll, består av 100% naturliga ingredienser och innehåller inga konserveringsmedel. Det är också GMO-fritt. En sak till – det smakar himla himla gott! Jag har än så länge bara provat det i smaken Pistage, men de andra smakerna (choklad och kokos) kommer snart finnas här hemma vill jag lova, kan ju inte annat än smaka ljuvligt…

Men tillbaka till glassen! Jag blandar 2 dl mandelmjölk, några skedar pistage-protte, och eftersom jag gillar sött droppar jag även ner lite stevia med hasselnötssmak. Sedan fördelar jag blandningen i en iskubs-form och ställer i frysen under några timmar. Ner i en mixer med ytterligare 1/2 dl mjölk och 1/2-1 tsk xanthan gum. Mixa mix och vips har du glass! Jag toppar min pistageglass med chokladsås, hackade pistagenötter och lite choklad-pluppar. Mmmm heaven on earth I tell yah!
pistageglass2

Du kanske gillar

7 Kommentarer

 • Svara
  jeanna
  24 januari, 2014 at 11:50

  Så sjukt snygg!!! Önskar att jag hade ditt öga för upplägg. Yum!

  • Svara
   roethlisberger
   24 januari, 2014 at 15:47

   haha, äh upplägg och upplägg – du har öga (?) för viktigheter som smak och kvalité, det är nog än viktigare! 😉 kram på dig Jeanna!

 • Svara
  Lotta Falkbrink Thorson
  24 januari, 2014 at 13:19

  Hej, var har du köpt proteinpulvret? skulle vara kul att testa ngt annat är proteinbutikens pulver och detta såg spännande ut, dock skeppar dom inte till sverige (privat personer)

 • Svara
  julia
  25 januari, 2014 at 08:26

  åh, det där såg minsann inte äckligt ut 😉

 • Svara
  Ylva
  26 januari, 2014 at 18:40

  Hej! Du skriver att proteinpulvret är fritt från GMO, vad har du för åsikter om GMO och vad baserar du det på? Det vore intressant att få höra. Skriv ett inlägg, kanske?

 • Svara
  Angelina
  27 januari, 2014 at 19:02

  Kan man ersätta xanthan gum med någor annat? Eller är det jätte viktig att ha i för konsistensen?:)

Lämna ett svar