Inspiration och pepp Kost Tankar om ting Träning Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

onebullshit

Sådant här gör mig så förbannad, ledsen och uppgiven på samma gång. Fitnessguru är ett stort namn här i norden och de sprider sig över Europa bland ”fitness-folk”. Jag har av olika skäl sedan länge bestämt mig för att inte stötta företaget och därför inte beställt något från dem, jag använder upp produkterna (pga är inte miljonär, slänger ej något jag betalat för) från min första och enda beställning men sen – no more. När jag såg deras nyhet blev jag ännu säkrare i det valet. cheatmealLåt mig citera från Fitnessguru’s hemsida;

”Med One Cheat måste du inte ge upp dina favoriträtter för alltid trots att du är på diet utan du kan välja att äta vad du vill utan konsekvenser eller ångest.”

För vad – man borde ha ångest om man äter sin favoriträtt?

”Istället för att äta 100% perfekt hela tiden får du samma eller bättre resultat om du fuskar med One Cheat 10% av tiden.” 

Här inte ens antyds utan konstateras det, att man kan få BÄTTRE ”resultat” genom att äta dessa piller. Sedan kommer några rader som säger att ”de positiva effekterna av One Cheat förstärks med regelbundet användande” (dvs du bör sluka dessa piller forever för att vara på säkra sidan. Dvs du bör fortsätta köpa dem. Dvs du bör för alltid betala Fitnessguru. För att få bättre resultat, alltså). Och så är de givetvis perfekt tillsammans med deras andra produkter.

Alltså, det är människor som står bakom detta företag. Det är människor som tycker detta är lämpligt. Det är människor som vad, helt tappat greppet om vad som är okej? Förlåt men är detta att ta ansvar? För jo, precis som människor som av en eller annan orsak är kända, så anser jag att företag som har stort antal konsumenter har ett ansvar. ”Kändisskap” innebär makt. Makt att påverka. Och detta är att missbruka makt. Detta är skamligt och jag hoppas Fitnessguru skäms. Jag hoppas även att vi är många som aldrig mer beställer deras produkter.

Deras nästa produkt lär vara tabletter som triggar illamående och gör så att man spyr upp de där fasansfulla kalorierna. Det skulle nog sälja! Och spä på ätstörningar. Men Fitnessguru skulle tjäna pengar, så ja, why not?

Tack för idag, slut för idag.

Du kanske gillar

34 Kommentarer

 • Svara
  Emelie
  12 februari, 2014 at 16:34

  Usch, jag håller med dig till fullo! Läskig reklam och fruktansvärt budskap. Jag är glad att jag, precis som du, inte handlar från Fitnessguru längre. Jag har handlat där två gånger och nu kommer det definitivt inte bli fler gånger.
  Det är sånt här som hjälper människor att utveckla ätstörningar. FY SKÄMS!

 • Svara
  Emelie
  12 februari, 2014 at 16:34

  Usch, jag håller med dig till fullo! Läskig reklam och fruktansvärt budskap. Jag är glad att jag, precis som du, inte handlar från Fitnessguru längre. Jag har handlat där två gånger och nu kommer det definitivt inte bli fler gånger.
  Det är sånt här som hjälper människor att utveckla ätstörningar. FY SKÄMS!

 • Svara
  fight4fit
  12 februari, 2014 at 16:35

  Vet inte om jag ska skratta eller gråta…. Tycker lite synd om de som går på det här. Och blir lite irriterad att någon faktiskt tjänar mycket pengar på sån här skit! Gahh!

 • Svara
  fight4fit
  12 februari, 2014 at 16:35

  Vet inte om jag ska skratta eller gråta…. Tycker lite synd om de som går på det här. Och blir lite irriterad att någon faktiskt tjänar mycket pengar på sån här skit! Gahh!

 • Svara
  Fokuserad Energi - Lotta
  12 februari, 2014 at 17:05

  Härligt att du reagerar! SUNT! Jag har faktiskt reagerat att säkert 20% av inläggen på instagram idag är bilder på detta nya undermedel.. Så det verkar slå bra på marknaden, tyvärr:( Kramen

 • Svara
  Fokuserad Energi - Lotta
  12 februari, 2014 at 17:05

  Härligt att du reagerar! SUNT! Jag har faktiskt reagerat att säkert 20% av inläggen på instagram idag är bilder på detta nya undermedel.. Så det verkar slå bra på marknaden, tyvärr:( Kramen

 • Svara
  Ellinor
  12 februari, 2014 at 18:07

  Det som känns än mer sorgligt är att målgruppen för Fitnessguruns produkter är yngre tjejer. Detta är bara min egen observation. De må vara en lättpåverkad målgrupp men är det verkligen moraliskt korrekt att spela på denna osäkerhet och en saluföra denna typ av produkt med den beskrivningen?
  Bra att folk reagerar!

  • Svara
   roethlisberger
   12 februari, 2014 at 18:09

   precis vad jag menar. Det är moraliskt så sjukt ICKE KORREKT att jag blir galen. Har folk ingen skam i kroppen längre? 🙁

 • Svara
  Ellinor
  12 februari, 2014 at 18:07

  Det som känns än mer sorgligt är att målgruppen för Fitnessguruns produkter är yngre tjejer. Detta är bara min egen observation. De må vara en lättpåverkad målgrupp men är det verkligen moraliskt korrekt att spela på denna osäkerhet och en saluföra denna typ av produkt med den beskrivningen?
  Bra att folk reagerar!

  • Svara
   roethlisberger
   12 februari, 2014 at 18:09

   precis vad jag menar. Det är moraliskt så sjukt ICKE KORREKT att jag blir galen. Har folk ingen skam i kroppen längre? 🙁

 • Svara
  Erika
  12 februari, 2014 at 18:54

  Men fy fan… så.. sorgligt!
  Allt är bara så sorgligt. Och förjävligt.

  Håller med dig på alla punkter, bra skrivet!

 • Svara
  Erika
  12 februari, 2014 at 18:54

  Men fy fan… så.. sorgligt!
  Allt är bara så sorgligt. Och förjävligt.

  Håller med dig på alla punkter, bra skrivet!

 • Svara
  emma
  12 februari, 2014 at 18:57

  Ojojoj.. läste för ett tag sen i någon affär eller om det var på Pressbyrån eller något ”det här kan du äta utan att ha dåligt samvete”. Det verkar stå överallt numer och det tråkiga är att jag sen lång tid tillbaka får dåligt samvete för kanske 80% av det jag äter!!!! Jag äter det ändå men tråkigt att känna dåligt samvete på grund av att reklam/media sagt till mig att jag ska ha det.

 • Svara
  emma
  12 februari, 2014 at 18:57

  Ojojoj.. läste för ett tag sen i någon affär eller om det var på Pressbyrån eller något ”det här kan du äta utan att ha dåligt samvete”. Det verkar stå överallt numer och det tråkiga är att jag sen lång tid tillbaka får dåligt samvete för kanske 80% av det jag äter!!!! Jag äter det ändå men tråkigt att känna dåligt samvete på grund av att reklam/media sagt till mig att jag ska ha det.

 • Svara
  Eveliina
  12 februari, 2014 at 19:37

  Blir så arg när jag ser sånt här som bara stjälper människor mer än vad det egentligen hjälper 🙁 När framförallt seriösa företag skriver sånt här så blir man ju mörkrädd, för folk lär ju ta det på allvar liksom. Förstår inte vad de tänker med, helt sjukt!
  Grymt bra att du uppmärksammar detta, älskar din blogg! You rock!
  Kramar

 • Svara
  Eveliina
  12 februari, 2014 at 19:37

  Blir så arg när jag ser sånt här som bara stjälper människor mer än vad det egentligen hjälper 🙁 När framförallt seriösa företag skriver sånt här så blir man ju mörkrädd, för folk lär ju ta det på allvar liksom. Förstår inte vad de tänker med, helt sjukt!
  Grymt bra att du uppmärksammar detta, älskar din blogg! You rock!
  Kramar

 • Svara
  Lotta Falkbrink
  12 februari, 2014 at 20:32

  Heja Fanny:) Tack för dina kloka ord. Ska också sluta att använda deras produkter fast jag tycker att deras personpåsar är kanon när man reser och även deras fitnessnudlar. Brukar inte skriva så ofta på bloggen din fast jag följer dig men detta var jag bara tvungen att kommentera då jag själv kämpar med kära i omgivningen som inte jämt mår bra // kram L8

 • Svara
  Lotta Falkbrink
  12 februari, 2014 at 20:32

  Heja Fanny:) Tack för dina kloka ord. Ska också sluta att använda deras produkter fast jag tycker att deras personpåsar är kanon när man reser och även deras fitnessnudlar. Brukar inte skriva så ofta på bloggen din fast jag följer dig men detta var jag bara tvungen att kommentera då jag själv kämpar med kära i omgivningen som inte jämt mår bra // kram L8

 • Svara
  Tilda
  12 februari, 2014 at 22:22

  Åhhh Fanny du är bäst! Bra att någon vågar stå upp mot de här storföretagen och deras sjukliga sätt att utnyttja vårt (ät)störda samhälle på. Jag blir så ledsen när jag tänker på alla unga tjejer och killar som kommer att slösa pengar på sådan här skit för att slippa må dåligt bara för att de tillåtit sig att njuta av god mat. Nej, fortsätt med det du gör, jag måste verkligen säga att du, @fannielovisa och Emma Barremyr är mina tre förebilder, ni är så fantastiska och man blir alltid helt varm i kroppen av att läsa era inlägg. Så, nu blev det lite nätkärlek här istället haha 🙂

 • Svara
  Tilda
  12 februari, 2014 at 22:22

  Åhhh Fanny du är bäst! Bra att någon vågar stå upp mot de här storföretagen och deras sjukliga sätt att utnyttja vårt (ät)störda samhälle på. Jag blir så ledsen när jag tänker på alla unga tjejer och killar som kommer att slösa pengar på sådan här skit för att slippa må dåligt bara för att de tillåtit sig att njuta av god mat. Nej, fortsätt med det du gör, jag måste verkligen säga att du, @fannielovisa och Emma Barremyr är mina tre förebilder, ni är så fantastiska och man blir alltid helt varm i kroppen av att läsa era inlägg. Så, nu blev det lite nätkärlek här istället haha 🙂

 • Svara
  Caroline
  13 februari, 2014 at 08:14

  Håller helt med. Konstigt bara att inga det är först nu folk börjar reagera. Tycker oneheat och alla andra fettförbrännare är exakt samma sak.
  Kan inte förstå varför folk vill utsätta sin kropp för sånt, farligt bara.

 • Svara
  Caroline
  13 februari, 2014 at 08:14

  Håller helt med. Konstigt bara att inga det är först nu folk börjar reagera. Tycker oneheat och alla andra fettförbrännare är exakt samma sak.
  Kan inte förstå varför folk vill utsätta sin kropp för sånt, farligt bara.

 • Svara
  Johanna
  14 februari, 2014 at 00:54

  Herregud! Jag haller med dig till fullo! Man ska inte fa angest over att njuta av sin ”favoritmat” nagon gang ibland och man ska absolut inte behova ta tabletter for att kroppen inte ska ta upp dem ”extra” kalorierna.. Vart ar varlden pavag?! Detta ar INTE halsosamt!

  • Svara
   roethlisberger
   14 februari, 2014 at 09:50

   nej det är HEMSKT och jag blir så ARG så jag kokar. fitnessguru har gjort bort sig…

 • Svara
  Johanna
  14 februari, 2014 at 00:54

  Herregud! Jag haller med dig till fullo! Man ska inte fa angest over att njuta av sin ”favoritmat” nagon gang ibland och man ska absolut inte behova ta tabletter for att kroppen inte ska ta upp dem ”extra” kalorierna.. Vart ar varlden pavag?! Detta ar INTE halsosamt!

  • Svara
   roethlisberger
   14 februari, 2014 at 09:50

   nej det är HEMSKT och jag blir så ARG så jag kokar. fitnessguru har gjort bort sig…

 • Svara
  Johanna
  14 februari, 2014 at 00:55

  oj favoritmat skulle inte vara inom ” – tecken. Jag menade ”dalig mat”..

 • Svara
  Johanna
  14 februari, 2014 at 00:55

  oj favoritmat skulle inte vara inom ” – tecken. Jag menade ”dalig mat”..

 • Svara
  Moa
  16 februari, 2014 at 13:48

  Fan, vad bra skrivet! Har själv precis tagit mig upp ur en allvarlig anorexi, och vill smälla till någon i hövvet av sådana här reklamer. Fick reklam om detta på min mail. Inte okej.

 • Svara
  Moa
  16 februari, 2014 at 13:48

  Fan, vad bra skrivet! Har själv precis tagit mig upp ur en allvarlig anorexi, och vill smälla till någon i hövvet av sådana här reklamer. Fick reklam om detta på min mail. Inte okej.

 • Svara
  Hanna
  16 februari, 2014 at 15:53

  Tack för att inte bara jag reagerar på sånt här…. Mat (tror du vet vad jag menar med mat) ska man aldrig ha dåligt samvete för. Det är ju vad vi lever av, vår energi och vi har våra smaklökar för att njuta av god mat. Ibland mindre nyttig men det är inte onyttigt om det äts då och då. Tycker hela hälso-industrin är sorglig. Vill få oss att sluta få våra näringsämnen från mat och hellre från tillskott och piller 🙁

 • Svara
  Hanna
  16 februari, 2014 at 15:53

  Tack för att inte bara jag reagerar på sånt här…. Mat (tror du vet vad jag menar med mat) ska man aldrig ha dåligt samvete för. Det är ju vad vi lever av, vår energi och vi har våra smaklökar för att njuta av god mat. Ibland mindre nyttig men det är inte onyttigt om det äts då och då. Tycker hela hälso-industrin är sorglig. Vill få oss att sluta få våra näringsämnen från mat och hellre från tillskott och piller 🙁

 • Svara
  JOSEFINE ANDERSSON
  24 februari, 2014 at 18:31

  Alltså jag älskar dig! Så jäkla klok.

  Och så himlans jäkla sorgligt såndant här. Tyvärr verkar det ibland vara vi med föredetta ätstörningar som förstår oss på sådant här. Och inte ska man väl behöva gå igenom en ätstörning för att kunna skilja på hälsosamt och överdrivet ”hälsosamt”. För att fatta hur jäkla piss man mår när det går till överdrift. Eller för att kunna njuta av livet och inse att man ändå inte var så farligt ändå.

  Fortsätt vara så jäkla klok som du är, och inspirera folk till en hälsosammare livsstil! Med betoning på hälso.

  Kram på dig!

 • Svara
  JOSEFINE ANDERSSON
  24 februari, 2014 at 18:31

  Alltså jag älskar dig! Så jäkla klok.

  Och så himlans jäkla sorgligt såndant här. Tyvärr verkar det ibland vara vi med föredetta ätstörningar som förstår oss på sådant här. Och inte ska man väl behöva gå igenom en ätstörning för att kunna skilja på hälsosamt och överdrivet ”hälsosamt”. För att fatta hur jäkla piss man mår när det går till överdrift. Eller för att kunna njuta av livet och inse att man ändå inte var så farligt ändå.

  Fortsätt vara så jäkla klok som du är, och inspirera folk till en hälsosammare livsstil! Med betoning på hälso.

  Kram på dig!

Lämna ett svar