Vardagsuppdatering

Vad man kan få med sig från USA

Jag tänkte att ni kanske ville se vad som trängdes i min resväska. Så jag tog lite bilder direkt allt var uppackat, för sen var det provsmakningsdags och vissa grejer chokladen är redan slut… he he he.

Nog för att det går att hitta ”chocolate chips” här i Sverige (och givetvis funkar det lika bra att bara hacka chokladen själv även om jag tycker ”dropparna” är supersöta) men peanut butter chips har ännu inte hittat hit – så två påsar fick följa med hem. Om de var goda? Skojaruellerjagdööörsågoda. Fick även med två påsar steviasötade chocolate chips hem.
usagrejer9Ett par sockerfria instant Jello-o i olika smaker, påfyllning av mina favoriter Snackimals och smaksatta rostade kokosflakes.. mmmm gotti!usagrejer8 Förutom att jag köpte alldeles för många questbars bara för att vi hade en GNC precis bredvid lägenheten, så ville jag prova de där Muscle Brownie’sarna jag sett på olika hemsidor.. helt ok, men inte så fudge:iga som jag skulle önska. Tacka vet jag mina egna brownies i olika varianter; raw, kladdigt och riktigt slår dessa alla gånger (men ibland har nöden ingen lag, och hallå – inget med choklad är o-gott, liksom…)usagrejer5Frystorkad frukt – banan är redan en favorit, de andra är för mig nyheter, ser fram emot att prova! I typ gottebollar, på yoghurten, i salladen…usagrejer4 Allt jag fick med mig var inte sött dock (men eh, nästan allt). Lite smaksättare, kryddor och grönsakschips åkte med hem också. Mmmmm kålchipsen från Trader Joes var TO DIE FOR. Ska försöka göra liknande själv någon dag!usagrejer6Pop Tarts. Aldrig provat tidigare, så var tvungen att passa på! Kunde inte välja bara en smak, så fick bli 5… efter ett snabbt provsmak av samtliga smaker är brown sugar/cinnamon min favorit. Men choklad är som sagt choklad… alla de andra smakade bra. Men den enda jag skulle köpa igen är förstnämnda, smakar typ kanelbulle!usagrejer1Några tacobröd variant mini (supersöta) och pitabröd. Att äta fooled pork i nästan gång kanske?
usagrejer3 Mmmmmm och så en laddning Reese’s !! Storfavorit, sååå goda. Har ni smakat quests peanut butter cups? De kommer inte i närheten av dessa. Det ska vara krääämig fyllning, inte smulig och torr… Vill man av någon orsak inte ha de riktiga, är Atkins variant gudagod. Nerds som ni ser på bild här är en annan barndoms-favorit. Min vän som var i USA ofta tog alltid med sig sådana askar hem – självklart var jag tvungen att köpa! Och äta upp. Snabbare än snabbast.usagrejer7 Ni ba, nötsmör då?! Lugn. Självklart hittade jag några nya varianter att testa. En burk tog slut under veckan (ops) men dessa fyra fick följa med hela vägen hem till Sverige; en burk jordnötssmör med kokos, ett mandelsmör med vanilj och espresso, ett jordnötssmör med banan och russin och så kunde jag inte låta bli att köpa en gammal favorit; vit choklad… heaven. Trots att jag inte är vidare förtjust i kokos, så är faktiskt förstnämnda nötsmör min favorit av dessa! Så underbart gott!usagrejer2

Du kanske gillar

18 Kommentarer

 • Svara
  Paula
  24 februari, 2014 at 09:47

  Herregud vad mycket gott!

 • Svara
  Paula
  24 februari, 2014 at 09:47

  Herregud vad mycket gott!

 • Svara
  Sofia
  24 februari, 2014 at 11:56

  Haha, åh Poptarts <3<3

 • Svara
  Sofia
  24 februari, 2014 at 11:56

  Haha, åh Poptarts <3<3

 • Svara
  Maya
  24 februari, 2014 at 14:24

  Oj så mycket gott! Man blir ju bara liiite suktad…. :O

 • Svara
  Maya
  24 februari, 2014 at 14:24

  Oj så mycket gott! Man blir ju bara liiite suktad…. :O

 • Svara
  Lisa L
  24 februari, 2014 at 14:39

  Åh vad gott det ser ut!
  Går det att ta med mycket mat och vilken mat som helst från USA? Ska (förhoppningsvis) dit i sommar men vill gärna inte fastna i tullen eller så :/ Men jag vill ju köpa med mig lite roligheter att ha hemma, så hur fungerar det? 🙂

 • Svara
  Lisa L
  24 februari, 2014 at 14:39

  Åh vad gott det ser ut!
  Går det att ta med mycket mat och vilken mat som helst från USA? Ska (förhoppningsvis) dit i sommar men vill gärna inte fastna i tullen eller så :/ Men jag vill ju köpa med mig lite roligheter att ha hemma, så hur fungerar det? 🙂

 • Svara
  Carro
  24 februari, 2014 at 20:03

  Antagligen lite dyrare, men The English Shop har en del av godiset tror jag. Finns som nätbutik och riktig.

 • Svara
  Carro
  24 februari, 2014 at 20:03

  Antagligen lite dyrare, men The English Shop har en del av godiset tror jag. Finns som nätbutik och riktig.

 • Svara
  Sabine-Välbefinnaren
  24 februari, 2014 at 21:13

  Wow vad mycket grejer och va goa grejer. =) Ska också till New York snart och vill också köpa med mig lite grejer. Jag funderar på…. har du någon rekommendation av butik med bäst och mest utbud? Tackar på förhand. Ha det gott. /Sabine

  • Svara
   roethlisberger
   24 februari, 2014 at 21:33

   vad härligt, är avundsjuk på dig – längtar redan tillbaka! Jag gillar tex Trader Joes, Whole Foods, Fairways, GNC och Vitamin Shoppe.. första tre för mer mat och livsmedel, grejer till bak osv, de andra två för tränings-relaterade grejer 🙂 typ proteinbars, aminosyror och vitamintillskott eller så 🙂

 • Svara
  Sabine-Välbefinnaren
  24 februari, 2014 at 21:13

  Wow vad mycket grejer och va goa grejer. =) Ska också till New York snart och vill också köpa med mig lite grejer. Jag funderar på…. har du någon rekommendation av butik med bäst och mest utbud? Tackar på förhand. Ha det gott. /Sabine

  • Svara
   roethlisberger
   24 februari, 2014 at 21:33

   vad härligt, är avundsjuk på dig – längtar redan tillbaka! Jag gillar tex Trader Joes, Whole Foods, Fairways, GNC och Vitamin Shoppe.. första tre för mer mat och livsmedel, grejer till bak osv, de andra två för tränings-relaterade grejer 🙂 typ proteinbars, aminosyror och vitamintillskott eller så 🙂

 • Svara
  Amanda
  25 februari, 2014 at 05:57

  Hej! Om du gillar amerikanskt vet du kanske att det finns en ”American store” i Uppsala på Svartbäcksgatan vid stadsbiblioteket? Där finns iallafall poptarts (och pumpapuré som jag var tvungen att köpa). Tack för inspiration och glädje du sprider !

 • Svara
  Amanda
  25 februari, 2014 at 05:57

  Hej! Om du gillar amerikanskt vet du kanske att det finns en ”American store” i Uppsala på Svartbäcksgatan vid stadsbiblioteket? Där finns iallafall poptarts (och pumpapuré som jag var tvungen att köpa). Tack för inspiration och glädje du sprider !

 • Svara
  Alexandra
  26 februari, 2014 at 19:11

  Det mest ironiska är att du köper rent skit då skiten är sockerfri. Du kanske borde läsa på vad sockerfritt EGENTLIGEN är.

 • Svara
  Alexandra
  26 februari, 2014 at 19:11

  Det mest ironiska är att du köper rent skit då skiten är sockerfri. Du kanske borde läsa på vad sockerfritt EGENTLIGEN är.

Lämna ett svar