Vardagsuppdatering

enkla sätt att krydda vardagen och 10% rabatt

Det finns många roliga rätter att laga och ännu fler tillvägagångssätt att tillreda dem på – men ibland vill eller orkar man inte liksom tänka. Ibland vill man bara steka upp en bit kyckling, skära lite grönsaker och bre några knäckemackor till. Och det tycker jag är alldeles alldeles perfekt! Med några enkla knep kan man även med samma basvaror piffa till middagar och få dem att både vara varierade och roliga.

En favorit hos mig är detta cashewströssel från Renée Voltaire. Jag har dem på sallader, i röror, äter som de är… en liten varning för den känsliga dock – de är riktigt heta!cashewbitar

En nyhet som bör finnas i var man och kvinnas kök är de smaksatta kokosoljorna från Cocosa Gourmet. Jag har chili (för matlagning) och citron (bakning) och de är fullstänigt ljuvliga! Cocosasmaker

 

Jag har skrivit om dem förut, men Santa Marias kryddor räddar all tråkig vardagsmat. Mina favoriter är serien ”more”, för förutom grymma smaker (mango-curry är ungefär bäst i världen) så är de ju så snygga!kryddor1

En skvätt sött förhöjer smaken! Min vän som är utbildad kock är noga med att betona vikten av sockret i maten. Nu är det sällan jag har just strösocker i min mat, men honung är en ingrediens jag kommit att använda mer och mer i min matlagning. Bara en sked ger fin, rund smak och balanserar andra, hetare kryddor jag gärna har i mat, tillexempel chili eller ingefära. En annan favorit som är både snabb och läcker är rödbetor+getost/feta+balsamico+honung… mmm!sotning1

På tal om köksfavoriter. Bodystore har just nu det fina erbjudandet 10% rabattalla ordinarie priser, och själv kunde jag hämta ut mitt jättepaket därifrån igår. Älska paket innehållandes ätbara ting! Erbjudandet gäller t.o.m den 1/3 med koden BODYSTORE. Några grejer jag varmt kan rekommendera är;

 • Greendays chips av frukt och grönsaker. Jag provade första gången på Allt för hälsan-mässan för 1,5 år sedan och blev kär direkt. Rödbetschipsen är to die for!
 • samtliga produkter från Renée Voltaire. Jag använder dagligen buljongen, den japanska tamari-sojan och de svarta sesamkexen är bästa tillbehöret till osten. Sen är ju alla granolor, nötsmör och superpulver himla himla fina…
 • pasta av svarta bönor och sojabönor är mums mums, dumt nog är alla mina slut så lär få lägga en ny beställning…
 • Sweetleaf steviadroppar. Jag har provat många olika märken, beställt från USA och köpt i fysiska butiker både i Sverige och även i Schweiz. Dessa är utan tvekan de som smakar bäst! Man känner ingen metall-smak som en del annars klagar på hos andra märken, och de räcker i en eeeevighet!
 • rawfoodshop har raw nötter att rosta och göra eget nötsmör på, och även Shirataki ”pasta” i både nudel- fettucini- och ris-form. Bra utfyllnad om man av någon orsak vill hålla nere på kolisarna.

Sen kan man ju, om man gillar sånt, klicka hem både hudvård och kläder också… jag är ju lite mat- och baknörd så jag håller mig till de sidorna 😉 räcker gott och väl, tycker plånboken!

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Victoria
  27 februari, 2014 at 14:51

  Älskar också rödbetor med getost och honung 🙂 Har även timjan och pinjenötter på. Dögott!

 • Svara
  Victoria
  27 februari, 2014 at 14:51

  Älskar också rödbetor med getost och honung 🙂 Har även timjan och pinjenötter på. Dögott!

 • Svara
  Sandra
  27 februari, 2014 at 15:08

  Åhh, jag visste inte att de sålde mixed fruit chips eller liknande där, har bara hittat torkade ananasringar som jag nyss beställde, men det blir nog ännu en beställning därifrån för att testa på dessa chips och eventuellt sweetdrops citron. Tack för tipset! 🙂

 • Svara
  Sandra
  27 februari, 2014 at 15:08

  Åhh, jag visste inte att de sålde mixed fruit chips eller liknande där, har bara hittat torkade ananasringar som jag nyss beställde, men det blir nog ännu en beställning därifrån för att testa på dessa chips och eventuellt sweetdrops citron. Tack för tipset! 🙂

Lämna ett svar