Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept RÖROR, SÅSER & DIPPER Vardagsuppdatering VEGAN

Vegansk röra med soltorkad tomat och gräslök

På den fantastiska frukostbufféen på Yasuragi hittade jag något som hette ”vegansk röra” och den var så-galet-god. Jag kunde gissa mig till innehållet men frågade ändå, och tillbaka fick jag en handskriven lapp med samtliga ingredienser. Vi skrattade lite åt att jag prickat rätt på alltihop, mina smaklökar börjar bli riktiga mästare!
soltorkadhummus1 I princip var det en hummus med piff. Väl hemma gjorde jag en rejäl laddning själv som passar till det mesta; som en del på plocktallriken, på mackan, att dippa grönsaker i eller bara skeda i sig precis som den är. Ja, tänk för det gör jag.soltorkadhummus3Jag måttade inget, utan körde på en burk kikärtor och en halv burk (5-6 st) soltorkade tomater och smakade sedan av med resten. Bara att mixa ihop och så är det klart!
soltorkadhummus2

Du kanske gillar

15 Kommentarer

 • Svara
  Louise
  22 mars, 2014 at 09:20

  Gud så god den såg ut, får nog bli att jag gör den ikväll när jag är ensam hemma 😀
  Tack för receptet och ett grymt tack till att ja får läsa din blogg.
  Hela din historia,dina recept,din pepp och allt du skriver är så himla inspirerande och givande.
  Tack för att du verkligen kan och är så bra!
  Ha en underbar lördag!
  Kramar

 • Svara
  Louise
  22 mars, 2014 at 09:20

  Gud så god den såg ut, får nog bli att jag gör den ikväll när jag är ensam hemma 😀
  Tack för receptet och ett grymt tack till att ja får läsa din blogg.
  Hela din historia,dina recept,din pepp och allt du skriver är så himla inspirerande och givande.
  Tack för att du verkligen kan och är så bra!
  Ha en underbar lördag!
  Kramar

 • Svara
  Emmy
  23 mars, 2014 at 07:49

  Mööööööms! Wow! Hade gärna gått och brett mig 25 mackor med det där på en gång om det funnits i min kyl. Kanske tur att det inte finns det 😉
  Roligt förresten att du kör så mycket vegan. Mycket inspirerande!

  • Svara
   roethlisberger
   23 mars, 2014 at 08:50

   haha ja du, den överlevde inte länge hos mig kan jag ju säga 😉 passar till ALLT! Och ja, vegan är skoj! Tack DU för all inspiration du ger! (idag ska jag göra cheesecake, tanken är vegansk… får se om jag har allt hemma för det!)

   • Svara
    Emmy
    24 mars, 2014 at 16:56

    Haha, redan borta? Härligt! Hur är det med cheesecaken? Också försvunnen? Den såg i alla fall att gå det ödet till mötes 😉
    Det betyder alltså att du kikar in hos mig med? Självaste Fanny R (förlåt, kan inte stava ditt efternamn ;)), vilken ära!

    Har sett på kommentarerna att vi visst har en gemensam och väldigt dryg läsare. Åh, så tröttande! men najs att se hur du tacklar honom 🙂

    Kram
    Emmy

    • Svara
     roethlisberger
     24 mars, 2014 at 18:26

     Hehe gott försvinner snabbt! Jag hade den i biffar också, suuupergött! Inte helt veggo då resten av biffarna var kyckling, men borde ju gå fint med typ mandel, mer bönor eller varför inte grönsaker…? Hmmm gott! Och ja, cheesecake slut på EN DAG. Och ja absolut, klart jag gör! Dålig på att kommentera dock, förlåt!

     HAHA ja åh. Jag har också noterat det. Käre J. Försökte svara, men insåg att han nog skriver för att hantera sina egna problem 😉 så han kan ju latja för sig själv, orkar inte lägga mer tid på svar.

     Kram!

     • Emmy
      24 mars, 2014 at 21:50

      Så är det! Nästan så man inte hinner njuta 😉
      Att använda i matlagning var ju skitsmart! Har jag gjort med köpes-Tartex någon gång men tror detta blir ännu mer smakrikt 🙂
      Det behöver du inte be om ursäkt för! Jag är själv likadan 😉

      Mhm, känner precis lika. Ingen idé att argumentera emot för diskussionen får liksom aldrig något slut utan bara nya vinklar och ordordord… Tröttande, sånt ska man inte behöva engagera sig i!

      Kram

 • Svara
  Emmy
  23 mars, 2014 at 07:49

  Mööööööms! Wow! Hade gärna gått och brett mig 25 mackor med det där på en gång om det funnits i min kyl. Kanske tur att det inte finns det 😉
  Roligt förresten att du kör så mycket vegan. Mycket inspirerande!

  • Svara
   roethlisberger
   23 mars, 2014 at 08:50

   haha ja du, den överlevde inte länge hos mig kan jag ju säga 😉 passar till ALLT! Och ja, vegan är skoj! Tack DU för all inspiration du ger! (idag ska jag göra cheesecake, tanken är vegansk… får se om jag har allt hemma för det!)

   • Svara
    Emmy
    24 mars, 2014 at 16:56

    Haha, redan borta? Härligt! Hur är det med cheesecaken? Också försvunnen? Den såg i alla fall att gå det ödet till mötes 😉
    Det betyder alltså att du kikar in hos mig med? Självaste Fanny R (förlåt, kan inte stava ditt efternamn ;)), vilken ära!

    Har sett på kommentarerna att vi visst har en gemensam och väldigt dryg läsare. Åh, så tröttande! men najs att se hur du tacklar honom 🙂

    Kram
    Emmy

    • Svara
     roethlisberger
     24 mars, 2014 at 18:26

     Hehe gott försvinner snabbt! Jag hade den i biffar också, suuupergött! Inte helt veggo då resten av biffarna var kyckling, men borde ju gå fint med typ mandel, mer bönor eller varför inte grönsaker…? Hmmm gott! Och ja, cheesecake slut på EN DAG. Och ja absolut, klart jag gör! Dålig på att kommentera dock, förlåt!

     HAHA ja åh. Jag har också noterat det. Käre J. Försökte svara, men insåg att han nog skriver för att hantera sina egna problem 😉 så han kan ju latja för sig själv, orkar inte lägga mer tid på svar.

     Kram!

     • Emmy
      24 mars, 2014 at 21:50

      Så är det! Nästan så man inte hinner njuta 😉
      Att använda i matlagning var ju skitsmart! Har jag gjort med köpes-Tartex någon gång men tror detta blir ännu mer smakrikt 🙂
      Det behöver du inte be om ursäkt för! Jag är själv likadan 😉

      Mhm, känner precis lika. Ingen idé att argumentera emot för diskussionen får liksom aldrig något slut utan bara nya vinklar och ordordord… Tröttande, sånt ska man inte behöva engagera sig i!

      Kram

 • Svara
  Sara på Vardag.nu
  23 mars, 2014 at 14:16

  Looking go-od!

 • Svara
  Sara på Vardag.nu
  23 mars, 2014 at 14:16

  Looking go-od!

 • Svara
  Att avsluta ett 25-årigt kapitel (med fest, såklart!) – Roethlisberger.se
  13 december, 2017 at 15:19

  […] lite plockmat att börja med, jag stod för en sötstark mangosalsa med räkor, guacamole och hummus med soltorkad tomat. Tre av mina favoriter och de uppskattades av […]

Lämna ett svar