Vardagsuppdatering

fredagsfeeling

fansyapr14Bra humör. Bra feeling. Bloggen får lida lite nu för jag är ute och far en del och när jag sitter hemma ägnar jag mig åt företagspill. Jag vill inte köpa några tjänster till att börja med utan lära mig själv – jag tror det är bra på att ha koll på hur det funkar, även om jag en dag kanske väljer att ha revisor etc. Så jag läser på en del, försöker förstå the big picture, hur det funkar och hur man bör tänka..

Vad vill ni läsa om? Finns det något ämne ni vill att jag tar upp och skriver om, eller en fråga ni vill ha svar på? Let me know! Tills dess, ha det fint goingar!

Du kanske gillar

11 Kommentarer

 • Svara
  Liselott
  11 april, 2014 at 08:13

  Jag vill JÄTTEGÄRNA ha tips på ett par-tre stycken effektiva övningar för baksida lår/rumpa som INTE är utfall och squats. Om det finns haha.

  Utöver det så tycker jag att det är superkul med alla vegetariska middagar och luncher som du knåpar ihop. Saffransfalafel var ju typ så gott att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Gärna mer sådana ”variationer” på recept!

  Sedan så bor jag tillsammans med flera nötallergiker, så de flesta nötsmörer är ett big no-no. Tahini går däremot jättebra (vilket är underbart, för tahini är underbart) och jag har länge velat baka någon form av kakor på dem. Jag planerar att utgå från ditt Nutella-kakor-recept och ändra om efterhand, men om du har lust att experimentera och kanske ge tips på vilka smaker som skulle kunna passa till tahini (jag tänker lite mörkare, ”vuxna” kakor och har liksom fastnat o det spåret. Lite kreativ outside-the-box-tänk uppskattas!) så skulle jag bli glad.

  Puss och tack för en jättebra blogg!

  • Svara
   roethlisberger
   11 april, 2014 at 12:32

   Vad roligt att du gillar och testar recepten! Och jag håller med om falafeln, så god 😉 jag ska absolut leka lite med tahini, det finns ju många nötallergiker där ute! Tycker dock inte riktigt om smaken själv… :/ vad brukar du använda det till..?

   Ang benövningar kör jag själv frontsquats, vanliga squats, benpress (brett isär och högt upp med fötterna, lätta vikter och ner djupt och kontrollerat – då brukar jag känna i rumpan iaf 😉 sedan benspark för framsidan och lårcurl (liggande på mage) för baksidan. Den bästa för rumpa och baksida lår är TUNGA höft lyft. Ska ta bild eller filma det nån gång! Annars kör jag inte så mycket mer. Ska fundera lite!
   Kram och tack för dina fina ord!

   • Svara
    Lisleott
    13 april, 2014 at 17:41

    En video på höftlyft skulle uppskattas ENORMT mycket. Det vore helt toppen!

    Just nu använder jag mest tahini till (dina) falafels och pajbottnar gjorda på kikärtor. Annars äter jag det med sked. Direkt ur burken. Den står alltid på bänken när jag är i köket, om vi säger så haha…

 • Svara
  Patrik
  11 april, 2014 at 08:17

  Tycker du gör ett klokt val som vill lära dig och göra själv, man får en bättre inblick i hur allt fungerar då plus att man håller kostnaderna nere. Sen när man blir mer varm i kläderna och företaget börjar rulla igång, så kan man ju välja att leja bort det som man tycker blir för tråkigt och tidskrävande, om man nu känner för det. Men… har man bra rutiner och ett bra upplägg så är det mycket som ”går av sig själv” så då blir det en del av att driva företaget, istället för ett tråkigt måste utöver att driva företaget.

  • Svara
   roethlisberger
   11 april, 2014 at 12:34

   Precis så jag tänker! Perfekt nu i början när jag givetvis har mindre jobb och uppdrag, att faktiskt lära sig och förstå! Så kan jag ev göra annorlunda senare, om det ser annorlunda ut då med mängd arbete! 🙂

 • Svara
  Elsa
  11 april, 2014 at 19:00

  Recept, träningstips, övningar, pass, o.s.v. Tips på hur man finner balans i livet, lär sig att slappna av, o.s.v. Podcasts!

 • Svara
  Sally
  11 april, 2014 at 19:55

  Har också valt bort revisor. Finns mycket att lära, men vill faktiskt driva företag inte bara ha ett 😉 vad för sort har du skaffat? Aktie eller enskild firma?

 • Svara
  Viccys Biffblogg!
  11 april, 2014 at 20:34

  Vill se mera av din vardag! :))

 • Svara
  Jessica
  12 april, 2014 at 08:41

  Jag som tycker företagsbiten är rolig skulle gärna vilja höra mer om det. Tankar om företagandet, vad du gör i företaget osv:)

 • Svara
  Isabelle
  12 april, 2014 at 17:14

  Hej!
  Måste först bara säga att jag älskar din blogg och dina bra inlägg! 🙂
  Sen så undrar jag om du kan tipsa om några bra helkroppsövningar att köra i gymet för mig som dansar, jag får inte bygga för mycket eftersom att jag måste behålla smidigheten, och om du vet några bra rörelseövningar för vigheten :)!
  Tack på förhand!

 • Svara
  Katrin
  13 april, 2014 at 12:20

  Superbra att du vill lära dig själv, särskilt ekonomin är fantastiskt att få ett grepp om från början. Jag rekommenderar dig dock att ha en revisor som vid bokslut granskar räkenskaperna så att du kan slippa eventuella problem med Skatteverket etc.! 🙂 En revisor är även fantastisk att ha som bollplank gällande bokföring o.s.v., och ett billigare sätt än att använda redovisningsbyrå för den löpande bokföringen. Stort lycka till med ditt företag!

Lämna ett svar