Efterrätt och gotte GODIS Inspiration och pepp Julmys JULRECEPT Kost Mellis & Kvällis Recept Vardagsuppdatering VEGAN

Enkel vit fudge med goji och pistage

 

Annandag jul och jag hoppas ni haft ett par fantastiska juldagar – hur ni än spenderat dem.

Alla har inte en stor familj, får inte vackert inslagna paket eller upplever julen som något mysigt och fint. Det vet jag efter de åren jag satt själv, hemlös och kände som som världens ensammaste; medveten om hur det ska vara, hur det borde vara. Högtider som dessa kan vara extremt jobbiga om man inte har det normen säger att man ska, och istället för en fin helg att fira kan det bli väldigt ångestladdat och ledsamt. Jag tycker bara att det är viktigt att vi kommer ihåg det, och uppskattar allt det fina vi har. Oavsett om det är traditionsenligt med stora julbord och klappar under granen, eller bara en vän att dricka te med. Själv har jag idag en stor respekt och ödmjukhet för livet och hur allt vi har är värt uppmärksamma och uppskatta.

Årets julafton var den bästa hittills i mitt liv. Jag hade en familj att spendera den med, och ett eget hem att åka till efteråt. Ett träningspass med enbart favoriter (marklyft, sumo-mark, roddar och lats) på favoritgymmet med favoritmänniska. Kaffe och catch up-snack med min äldsta vän som var hemma på besök över julhelgen, fika hos svärmor, och slutligen julbord och mys hos min egen familj. Så mycket gott att äta, så mycket skratt och kärlek, och jag landade lycklig i min egen säng strax efter midnatt.

vitfudge2

Jag bidrog med smått och gott till dessertbordet (jag vet, that’s a shocker). Hos fina Katarina hittade ett recept på fudge som jag gjorde en något förenklad version av och hade med både på julafton och packade in i mindre laddningar som jag dagarna innan gav bort till nära och kära. Superenkel och supergod fin att se på dessutom, riktigt ”julig” med det gröna och röda! Fast de går såklart att äta när som, choklad är aldrig fel.

För ca 15 bitar:

  • 50g kokosolja utan smak (jag använder biofoods smaklösa när jag vill vara utan kokossmaken)
  • 70g vit choklad (jag använde denna sockerfria från Worth it Lifestyle)
  • 1/2 dl gojibär
  • 30g hackade pistagenötter

Ja det är ju inte så svåra grejer det här. Smält kokosoljan i en liten kastrull, dra från värmen och ha ner chokladen (bruten i bitar) och låt smälta. Rör ner fyllning – självklart kan man fylla fudgen med vad man vill, men jag valde alltså mina favoriter gojibär och pistagenötter. Häll över i en form med bakplåtspapper i botten, och ställ in i kylen tills stelnad. Skär i bitar och förvara i kylen.

vitfudge1

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar